1001 нощи - приказката , която остана в сърцата ни , започва отново - 94

• 28 544
  • 437
  •   1
Отговори
# 45
  • Plovdiv
Добър ден на всички!
Гласувах с опция 2, а искам и за 1 , и за 4.
Няма как, израстването на човека , изграждането му като характер, като личност е много сложен процес. Така и не успях да го изуча.
Затова съм допускала много грешки и при възпитанието на моите деца. Резултата понякога се вижда твърде късно за съжаление.
Според  мен човек се ражда със своите заложби.
А семейството е този фактор , който допринася те да се развият в една или друга посока.  
Като цвете гледано в саксийка е израснал Алито, настрани от истинските проблеми на семейството си. И когато идва момента да взема самостоятелни решения - гаф от липса на опит.
Това е според мен накратко.
Прочетох и другите мнения и няма как да не се съглася с всички.
Гледаме нашия герой от различни страни и напълно естествено е да има различни мнения.

Пожелавам весел и щастлив ден.

newsm10 newsm51 smile3525  

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 11:12 от mar_tomova

# 46
# 47
# 48
Здравейте и от мен,нямаше ме само 2дни,а немога да ви насмогна да ви изчета Heart EyesАша благодарности за новата тема и за обобщението на анкетата,много добре си го обяснила както винаги  bouquetФерина разказа ти за различните видове любов споходила,"нашите хора"от предната тема много ме впечатли поздравления за чудесните хрумвания,които следя с интерес  bouquet Мар Томова страхотно стихче си написала,поздравления  bouquet  bouquet  bouquet Благодарности на всички за прекрасните снимки и клипчета  bouquet  bouquetТалла много интересни постове,но за съжаление ги минах малко по диагонал,че материала е доста и не смогвам да го изчета,когато разполагам с повече време ще се върна да дочитам Hug  bouquet Специални благодарности за Севи,че прави всички новини достъпни и разбираеми и за нас  bouquet  bouquet Hug  Аша много добра идея за анкетата,че с тези анкети за 4мата ни хубостници,действително може да дълбаем до безкрай,но в крайна сметка мнението ни си остава непроменено и всеки си стой твърдо зад позицията и изгледи за консенсус не виждам Mr. Green Heart Eyes Hug,а това с АК е глътка сваж въздух,ако може да се каже нещо такова за АК,но поне повечето сме на едно мнение за него и не сме толкова пристрастни Mr. GreenГласувах с опция 4,мисля че възпитанието има значение,но всичко си е до човек и двамата братя са възпитавани по един и същи начин но единия е събрал кураж да се опълчи а другия не.Освен това човек сам се изгражда като личност има много деца,който са израстнали в домове за сираци без кой знае какво възпитание,но са постигнали много в живота и пак казвам че всичко си е до човек.Има го и момента ,че Бурхан е много властен,но АК просто се е примирил всичко относно живота му да се решава от радителите му и не се е изградил.като личност,можеща сама да взема решения за живота си.Той никога не е носел отговорност,за постъпките си и именно това е проблема според мен,ако го бяха оставили да си понася последствията за всяка магария не мисля че той щеше да е такъв,какъвто е сега  Rolling Eyes HugДобре дощли на новите във форума Hug

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 14:47 от dafi_83

# 49
  • Стара Загора
Много сте напреднали от вчера. Записвам се и се връщам да чета  Hug Hug

# 50
страхотен филм Peace

# 51
 Hug
за анкетата - 3 - властен баща, възпитание, основано на купища предразсъдъци, кофти генетичен материал - резултат - Али Кемал  smile3511

Казват, че се раждаме като бял лист, и после животът пише върху нас. Но хартията не винаги е една и съща - някоя попива бързо, друга - не, трета размазва...и така.
Вероятно Али Кемал и Ахмед са възпитавани по еднакъв начин - с много бой, както любезно ни осведоми Надиде, но това не е направило нито единият по-покорен, нито другият по-умен.
Ахмед избра да следва своя път и се опълчи на баща си, каквото и да му струва това.
АК - напротив, под крилото на тате, за полата на мама, дали така му харесва - не вярвам, на няколко пъти аха да вдигне глава, но не му достигнаха сили, смелост, може би и акъл.
Да, разказа на Надиде за птичката е много трогателен, но си мисля, че крилцата на АК поначало са си били доста хилави, та Бурхан ги е прекършил още в детството му, осакатен, няма как да полети...
Може би Бурхан беше искрен, когато каза, че не е делил синовете си, никой родител не го прави съзнателно. Но те очевАдно са били с различни възможности, та може би точно еднаквия подход, еднаквите очаквания и изисквания към двамата, и невъзможността на АК да отговори на тях, това постоянно сравняване с по-умния (и по-малък!) брат, са "поредния пирон в ковчега" на неговата несигурност. Дори да е имал някакъв потенциал, той дотолкова е бил стъпкан от постояните натяквания, че накрая е решил за по-лесно да се остави на течението.

" НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ПИАНИСТА, ТОЙ ТОЛКОВА МОЖЕ"  Embarassed Sad Mr. Green Crazy

# 52

АЙДЕ ,ВРЕМЕ Е ЗА КАФЕ !!! ОНУРКИ ,КЕРЕМКИ ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 16:53 от Светла Иванова

# 53
# 54

Али Кемал ви казва НАЗДРАВЕ

Ако можех, бих гласувала и с 4, за отговорност при него изобщо не може да става дума, но то май пак е резултат от възпитанието  newsm78

# 55
И макар темата да е за АК, няма как да пропусна да похваля Керемката, докато все още имам тази възможност  Mr. Green
Вярно, в разговора си с Шех той преследваше своите цели, искаше да разбере накъде духа вятърът, но се държа достойно. Можеше да остави Онур да се пържи в болезнената си ревност, но не го направи.  Peace

И друго си мисля...дали в радостта на Бену за предложението на Онур и в тази на Онур за вниманието на Керем към Бену, няма известна доза егоизъм, облекчение  newsm43. За Бену - Шех вече не е "заплаха", щом е с Онур. За Онур - надява се, че Керем ще кротне с Бену и няма да му се пречка повече.... 

# 56
В момента по радио "Христо Ботев" говорят по темата "За или против турските сериали" и основно за 1001.
http://online-radio.info/index.php?ch=radio&rid=36

Включват ги в групата на "сапунените"...

# 57
  • София
 Пенда, аз пък мисля, че Бенну винаги е знаела и вярвала, че Шехерезада не е заплаха за любовта и и за Керем, защото вижда и по-скоро усеща, че само той е влюбен в приятелката и. А Онур, е за него може би е вярно, че чувства облекчение и  надежда-щом Керем е с Бенну, то Шехерезада е само негова.

# 58
моят отговор е
не е научен да носи отговорност за действията си

затова имат вина родителите Peace
иначе Бурхан и Надиде са свестни

# 59
Познахте ли я...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт