Първокласно лято 2009 - тема 3

• 21 612
  • 310
  •   1
Отговори
# 30
Аз също се чудя каква раница да купя  newsm78 
Иржи писала си че се колебаеш между раница и чанта, а аз не съм виждала чанти.... Би ли ме ориентирала какви марки има?

# 31
  • у дома
Ето това са ученическите чанти-Самсонайт е наложена фирма като качество  
http://www.angelsdream.eu/angelsdream/catalog/product_info.php?m … ;products_id=2061
Една мама в по-предните теми я беше купила и споделяше мнение ,че е много лека...единствения им недостатък е,че не са с ортопедичен гръб,което всъщност ме и възпре да взема такава....

# 32
на мен лично не ми харесва тази чанта.но това е мое мнение. Rolling Eyes

# 33
svetlaem мерси за бързия отговор   bouquet
Ще ги покажа и на ученичката и в крайна сметка тя ще си избере.

# 34
  • Варна, морето и сините вълни!
Ние се отказахме от чанта на Смсунайт. На мен не ми хареса че има само един джоб. Няма отделни прегради, няма място и за вода. Иначе на красота са много хубави. Има дори пираткска серия, която внасят по поръчка. Още по готини са Peace

# 35
За мен няма по-добри в изработката на раници от фирмите които изработват туристическите и алпийските. Държа на ортопедичния гръб и на лекотата. На това съм се спряла, ако не я загуби някъде ще го кара дълго време:
http://www.tashev.bg/bul/abc_cr.htm или това
http://www.tashev.bg/bul/skip.htm

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 17:03 от migito

# 36
    desi_max , какви са тези помощи за които споменаваш?     
Иржи,има помощи за първокласници.Мисля,че се водят за социално слаби семейства,но не съм 100% сигурна.Миналата година ги даваха като дрехи,не в пари,защото майките злоупотребявали с парите на децата newsm78!Но не бяха крайно лоши,виждала съм ги.Ще ви кажа какво трябва да направите в петък,когато подам документи.Има време,моята приятелка миналата година подаде през септември!

# 37
  • у дома
Тези помощи за първокласници могат да взимат всички,които получават детски....ние не сме от тях ....

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 22:31 от svetlaem

# 38
Тези помощи за първокласници могат да взимат всички,които получават детски....ние не сме то тях ....

Недей да ми споменаваш детските ...  ooooh!  След като се върнах на работа се оказа, че сме прекалено богати за държавата, за да получавам детски, въпреки задълженията ми към топлофикация ....

Имам приятелка, омъжи се за финландец, от нея знам, че там всички деца получават "детски" (тя не намери точните думи и използва определението "нещо като пенсия"), която се изчислява индивидуално за всяко дете, като се взимат под внимание редица критерии. Нейният син тогава взимаше 350 евро на месец, но тя сподели, че скоро ще му я преизчислят, защото тя е прекратила бизнесът си, продали са апартамента и живеят под наем в къща, и смяташе, че минимум 500 евро щяха да започнат да му дават на месец  ooooh! ooooh! ooooh! 

........... И после как да не се чудя, що за държава е тази, в която живея? Защо останах тук, реших тук да създавам семейство и тука да раждам деца? Защо не си изнесох и аз моя мозък на вън?  Знам защо, но не мога да повярвам колко глупаво-наивна съм била да вярвам, че нещата ще започнат малко по малко да се оправят и да заприличаме на цивилизована държава ....

Съжалявам, налегна ме изведнъж черното настроение .... Извинявам се, за което   bouquet

# 39
violetblue,това е и моята болна тема!Но не искам да живея в чужбина,колкото и трудности да имам си я обичам тази България!И детето ми страда от това,че приятелчето му живее в друга държава от 2 години насам.Пита ме защо момченцето отива толкова далеч,с какво ги привлича тази далечна страна-как да му обясня?И ние на няколко пъти сме обсъждали емиграцията,просто като една възможност!Но винаги сме били единодушни,че тук си ни е мястото и това е!Иначе и на мен ми е болно за някои абсурди,и аз се ядосвам,и аз кълна"скапаната"държава,ама си е наша!

# 40
ние купихме ето тази на GABOL

http://svetlabags.com/bg/index.php?href=products&product=1165

но сега, като се замисля, тази няма джобчета отстрани.
Къде ще слагаме шишето с вода?
А иначе раницата е огромна, според мен.

# 41
  • Sofia
violetblue никога не съм взимала детски. И двамата с мъжът ми работим на държавна работа и според изискванията на Държавата сме богати.  А аз лично познавам много хора които са в сивата икономика и имат с пъти по голям доход от нашия, но не се декларира. Та  те могат да мизерните детски спокойно. Ядосвала съм се и за това, че всички роми са осигурени с детски, а моето дете сякаш не живее в тази държава и няма право да получи нищо от нея. Но със сивата икономика не зная дали някой ще се справи честно казано, но може да се направи така, че всички деца в тази страна да получават нещо от тази държава.

# 42
Аз работя в т.н" сив сектор"осигурявам се на минималния изискуем праг за професията,която упражнявам в момента.Не виждам смисъл да се осигурявам върху цялата си заплата защото държавата с нищо не подпомага дребния бизнес.Получавам детски и съм на мнение че всички деца,граждани на Република България трябва да получават детски независимо от обявения или в моя случай необявен доход на родителите!И аз понякога се чудя защо в Северните държави имат такава политика към децата си,защо няма изоставени деца и детски домове?Защо си гледат сами "специалните" дечица,които тук още щом се родят и започват да убеждават родителите да ги оставят в дом???Стана дълго...

# 43
Понеже така или иначе почти не пиша във форума, но ще добавя и моята кукла, която се казва Андрея и е родена на 09.07.02 и ще е първи клас в 36-то СОУ "Максим Горки" Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 44
  • Варна
violetblue никога не съм взимала детски. И двамата с мъжът ми работим на държавна работа и според изискванията на Държавата сме богати.  А аз лично познавам много хора които са в сивата икономика и имат с пъти по голям доход от нашия, но не се декларира. Та  те могат да мизерните детски спокойно. Ядосвала съм се и за това, че всички роми са осигурени с детски, а моето дете сякаш не живее в тази държава и няма право да получи нищо от нея. Но със сивата икономика не зная дали някой ще се справи честно казано, но може да се направи така, че всички деца в тази страна да получават нещо от тази държава.
Освен ромите и псевдо самотните майки включете.Те като се наредят за нашите деца родени в брак не стигат детските . Много се нервя като започнат да делят децата. Според мен всички деца трябва да получават, така наречените детски , а не само част от децата.Или всички получават или никой.

Общи условия

Активация на акаунт