Първокласно лято 2009 - тема 3

• 21 596
  • 310
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Ние още сме нямали родителска среща. Нищо не мога да кажа.

# 241
Все пак,нашата бъдеща госпожа знае за тази идея,но тази година имаше неразбория с разпределението на децата по класове(6 първи класа в нашето училище #Crazy),чак в края на август ще се разбере със сигурност кое дете при коя учителка ще бъде.
Деспина,а ако се налага детето ти да отсъства на другия ден от училище например,ти как ще съобщиш на тази отлична педагожка?
Днес моето голямо момче е изхвърлило боклука,правил си е "Нескуик"(дори е прибрал после прясното мляко в хладилника,а дори и аз го забравям понякога Embarassed),абе много се гордея с детето!

# 242
  • у дома
О,понякога са страшно оправни...моя злоядчо веднъж го бях заминала сам и си беше направил хамбургер,не че  е сложно,но не предполагах ,че ще се оправи сам...

# 243
Браво на децата.
При нас каката е много оправна, баткото не чак толкова.
Ще видим какво ще се правим, като тръгне на училище.
  Whistling

# 244
И в училището на Лори има 6 първи класа. Писмо от учителката нямаме, но с желание си даде телефона на родителската среща.

# 245
Така е, и нашта госпожа си даде домашният телефон още на първата родителска среща с молбата след 21ч да не я търсим.  В началото на вторият срок, едно 95% от родителите й знаехме и мобилният номер  Peace Винаги е изключително мила и любезна ...

# 246
  • у дома
Едва открих този списък:
1. тетрадки с тесни и широки редове - негланцирана хартия, с фабрично отпечатано поле; - 10 бр.
2. тетрадки с големи квадратчета - същите изисквания;
3. блок за рисуване No:4
4. блокче с цветни хартии (гланцово);
5. моливи - НВ, не кръгли, а с многоъгълни, и без гуми;
6. химикалки (за по-нататък, през 2-рия срок);
7. червени и сини квадратчета 2х2 см - купих два листа цветен картон А4 и ще ги изрежа;
8. Математическо ветрило;
9. два комплекта цветни пластмасови пръчици - различни цветове (прим. син и червен);
10. несесер (обикновени има такива със следващите неща от списъка);
11. линийка - 20 см (в несесера);
12. правоъгълен триъгълник;
13. цветни моливи - поне 6 цвята;
14. флумастри;
15. острилка;
16. ножица;
17. лепило (сухо);
18. четки за рисуване - 2 бр - тънка и дебела;
19. акварелни бои;
20. пастели;
21. тефтерче - за връзка учител-родител;
22. пластелин + дъска + ножче;
23. подвързии;
24. етикети;

Може ли който пуска следващата тема да го сложи на първа страница с предупреждението ,че е препоръчителен...

# 247
За всяко училище списъкът е различен Peace
Мен ме притеснява, че учителката каза, че най-вероятно децата ще започнат да пишат направо с химикалка, защото имало някакво изискване ако се пише с молив после всичко трябвало да се повтори с химикалка newsm78 А така нямало да им стигнат часовете да покрият материала newsm78  Но това вече окончателно ще ни го кажат на втората родителска среща.

# 248
svetlaem според мен този списък е индивидуален за всяко училище, с дребни различия. Ние НЕ сме купували миналата година - № 7 - червени и сини квадратчета 2х2; № 8 - математическо ветрило; № 9 - два комплекта цветни пластмасови пръчици; № 22 - пластелин + дъска + ножче.
Купихме сметало, имахме тетрадка с бели листове, подвързана и с етикет, в която лепяха разни картинки, които оцветяваха като игри... Напр. първото домашно с пчеличката Мая беше залепено в точно тази тетрадка. В интерес на истината, на децата не им остана време да рисуват с водни/акварелни бои в училище, за това у дома цялото й бюро е измацано  Crazy
 Емма изписа около 20-тина тетрадки с тесни и широки редове и около 15-тина с големи квадратчета

# 249
violetblue , списъкът който ми дадоха на мен е почти като това което ти казваш. В другите списъци не видях тетрадката без редове, която обясниха, че ще е за роден край и в нея ще си лепят разни неща.

# 250
  • до реката
Здравеите искам и аз да се включа в  еуфорията за първокласниците ще ви прочета и тогава ще пиша по по подробно и за нас. smile3523

# 251
В тази тема ли някой питаше за ножица за лява ръка?
Скъпичка е, но може да свърши работа на някоя от вас. Ето тук: http://www.slanchica.com/cgi-bin/index.pl?_state=OfferRequest&offer=277

# 252
Момичета, мойта девойка в момента е на море с баба си .... Която ми се обади да ми се "оплаче" от нея ... Докато в София не можеш да я накараш една страница да прочете, то там от два дена не е спряла да чете  Shocked  Дори настоявала да чете вестниците на баба си на глас  hahaha Сигурно като се върнат пак ще я хване мързела  hahaha

# 253
  • Варна, морето и сините вълни!
Дори настоявала да чете вестниците на баба си на глас  hahaha Сигурно като се върнат пак ще я хване мързела  hahaha

Фиолетке, да не се е разболяло детето? Направо ме разби!

# 254
.... ... Докато в София не можеш да я накараш една страница да прочете, то там от два дена не е спряла да чете  Shocked  Дори настоявала да чете вестниците на баба си на глас  hahaha Сигурно като се върнат пак ще я хване мързела  hahaha

Това е много сладко hahaha
Браво на нея !!!  Peace

Момичета да попитам, някой знае ли дали склада на Уинкс на Илиянци работи и в неделя, че не сме от София, а сме решили да ходим до там?

Общи условия

Активация на акаунт