Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 88

• 37 813
  • 371
  •   1
Отговори
# 90
Ето я обещаната розова торта. Първо розовото на фигурките и тортата ми се получи различно, че едното е Варна, другото е фондан и това страшно ме дразни, но си е моя глупост. И тортата е леко пресиропирана, заради което е тумбава, но се надявам пък да е много вкусна.

http://s48.radikal.ru/i122/0907/c7/205e36259d19.jpg
http://i028.radikal.ru/0907/91/f4c7fc2b28cf.jpg
http://s44.radikal.ru/i106/0907/97/7bc3af558c08.jpg

# 91
много е сладка

# 92
Здравейте момичета имам една огромна молба моята мишчица става на годинка и ми се иска сама да си направя тортата за рожденния ден страшно много харесах идеята за тортата с мишоци на 1 страница, но не знам как да направя покритието. Може ли да ми кажете какво да използвам. За жалост не става с моделираща паста, защото няма от къде да си набавя. Досега не съм виждала никъде в Добрич по магазините. Промолих се и в няколко сладкарски цеха, но там любезно ми предложиха да ми направят торта. Помагайте моля, защото досега сам правила торта не повече от 2-3 пъти и то със сметана и готови блатове  Embarassed б

# 93
  • София
Може ли да ми кажете какво да използвам. За жалост не става с моделираща паста, защото няма от къде да си набавя. Досега не съм виждала никъде в Добрич по магазините.

А защо не опиташ с някоя рецепта за покрития от Тортената библиотека да си направиш сама? Опитай, но не в последния момент, когато си готова да покриеш, а преди това пробвай и ако стане, сложи тестото в хладилника, докато ти потрябва...Това мога да ти дам като съвет, а всичко останало, което може да ти даде отговор на многото възникващи въпроси, е в Библиотеката:) Успех!!!

# 94
в момента съм направила бяла глазура и правя жълтъчена , а с която стане, но се чудя как се слага върху тортата залива ли се и се оставя да се отече или се разнася с нож. правя пробна тортичка за да съм сигурна че ще стане

# 95
Момичета захарни, имам един въпрос към вас.....Март месец бях разтокла промишлени количества блатове. Май бяха медени, вече паметта ми изневерява. След ремонта ги открих останалите блатове - 7бр. - и се чудя - дали са годни за употреба. Държани са в шкаф, увити в плат.

И ако са годни - предложете ми каква торта мога да направя с тях. Ако може да не е много сложна.

Благодаря ви предварително!

# 96
не мога с нито една от глазурите за които писах  Sad  , но все пак смятам да си я направя - ще пробвам с покритие от бонбони маршмалоуз. Дано да стане.  Praynig   Praynig   Praynig

# 97
  • Пловдив
morska_feq, пробвай с марципан Варна.

Маме, аз блатовете бих ги изхвърлила. Все пак в тестото има яйца.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 18:00 от _Пепи_

# 98
защо ли не го видях по-рано  newsm45 щях да си спестя толкова мъки

# 99
  • София
Отдавна не съм влизала, но сега най-безсрамно се включвам с въпрос-
 Идеи за фотодекорация върху торта покрита с ГММ? Това ми предстои.
Тортата ще е на 2 или 3 етажа на един от които ще е фотодекорацията.... newsm78 Помогнете ми моля ви!  Hug

# 100
дидка редактирам се, казваш, че идеи ти трябват и  май грешно те разбрах Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 20:38 от svetlane

# 101
  • София
svetlane    Hug благодаря ти душа (копирах си ги в папката), но аз исках да знам по скоро за техниката...защото нали се маже с фарситура отдолу и отгоре и....а фарситурата ще разтече ГММ,...мисля някак си да изрежа квадратче в чаршафа и ...там да сложа фотодекорацията... защото тя ще е от страни на етажа...

# 102
Фарситурата не разтича ГММ  Peace

# 103
хайде да си покажа днешната торта,ще пътува 200км ..дали ще оцелее в тая жега ooooh!

# 104
  • Пловдив
svetlane    Hug благодаря ти душа (копирах си ги в папката), но аз исках да знам по скоро за техниката...защото нали се маже с фарситура отдолу и отгоре и....а фарситурата ще разтече ГММ,...мисля някак си да изрежа квадратче в чаршафа и ...там да сложа фотодекорацията... защото тя ще е от страни на етажа...

Желатина разтича чаршафа. Фарситурата и фондана са си дружки. Някои дже глазират с нея.

Clairette, помня за молбата ти да кажа с какво заглаждам.... като се освободя тези дни ще го снимам. Най-обикновен нож е, но дълъг и широк. Купих си го от еднолевка  Blush

Общи условия

Активация на акаунт