Какви са амбициите на хората с анцузи?

• 25 109
  • 466
  •   1
Отговори
# 270

.... Ако е собственик на банка, убедена съм, че ще сложи панталон.

Много е важно човек да има убеждения!...Без убеждения така да се каже е нищо.  Peace

# 271
Не знам за какво противоречие говориш. Ще опитам по-просто: средна класа=поли и панталони; работници/служители=дънки. Не отричам изключенията.

Е*аси майката! Откога работници/служители (във фирма, да речем) не са средна класа?
Нашият съсед е майстор, например, но ако се съди по колата/апартамента и някои други неща, си е чиста проба средна класа.
Аз пък съм лекар, но ако се съди по заплатата ми, едвам додрапвам до средната класа (ако изобщо).
Аман от чекмеджета.

# 272
Низша класа с визшо образование - прозтаци  Laughing

Темата изпростя тотално  Rolling Eyes

# 273
Seltakis , би ли ми посочил къде точно видя ,че това са мои думи?! 
Защо не четете като хората,преди да се правите на интересни?   

# 274
Seltakis , би ли ми посочил къде точно видя ,че това са мои думи?!  
Защо не четете като хората,преди да се правите на интересни?  

Техническа грешка при цитирането, мадам!  Embarassed Моля за извинения!   bouquet

# 275
Seltakis ,    newsm10     

# 276
Абе,аз що си мисля ,че служителите и работниците са средна класа...?
                         Нямам никаква представа. Факт е, че и в темата за средната класа част от хората мислеха по същия начин.

...Ха така! Очаквам да предложиш и възрастови ограничения...
                         Нима горното ти е прозвучало като предложение?

кукувица, по-високите доходи налагат различен начин на живот и различна среда. Облеклото се съобразява с нея, иначе изглежда неадекватно. Ако човек е служител в банка например, е нормално след работа да свали костюм и да навлече дънки. Ако е собственик на банка, убедена съм, че ще сложи панталон.
И защо за да го разпознават от коя класа е?И кое по точно го прави неадекватен с дънки на разходка?
Сигурно много собственици на банки познаваш и между впрочем ако те за теб са средна класа тези на върха кои са.

# 277

...Ха така! Очаквам да предложиш и възрастови ограничения...
                         Нима горното ти е прозвучало като предложение?

Но, моля те, как предложение- та то е толкова ултимативно! Дерзай!

# 278
класата не се определя непременно от заплата, а от статут и положение/обкръжение.

# 279
Не знам за какво противоречие говориш. Ще опитам по-просто: средна класа=поли и панталони; работници/служители=дънки. Не отричам изключенията.

Е*аси майката! Откога работници/служители (във фирма, да речем) не са средна класа?
Нашият съсед е майстор, например, но ако се съди по колата/апартамента и някои други неща, си е чиста проба средна класа.
Аз пък съм лекар, но ако се съди по заплатата ми, едвам додрапвам до средната класа (ако изобщо).
Аман от чекмеджета.
Остави заплата ,казвай с дънки ходиш ли?

# 280

Науката психология го казва, не само аз! За съжаление не си спомням къде точно го пишеха, но напълно го споделям. И става въпрос за подсъзнателно влияние. Защо според теб униформата в у-ще беше синьо-черна?

Нещо против униформата ли имаш? Мен си ме кефеше и дори съжалявах когато отпадна.
И нещо си в грешка, че аз се дразня от твоите постове, по скоро са ми смешни тези големи напъни за нещо толкова обикновено, като това хората да са свободни да носят каквото им харесва.  

Разбира се, че съм против училищната и всякаква друга униформа. Не е добре всичко да прилича на казарма. Някога народната власт положи невероятни усилия да бъде така. Униформа в у-ще, на военно обучение, на летни бригади. А аз мисля, че вкусът към обличане се формира точно в училищните години. Някога нашите родители, баби и дядовци проявяваха повече старание да ни учат на това. И с тази униформа навсякъде пак стигаме до темата за смачкване на човешката индивидуалност. По-добре е всички да бъдат еднакви или почти еднакви в облеклото и в мисленето си. Така те  лесно могат да бъдат манипулирани. Хората и сега не са свободни да носят каквото си поискат и им харесва, всичко това го диктуват дизайнерите и производителите на парцалки. А те с ентусиазъм им се подчиняват. Някой беше казал, че модата е диктатор. За мен пък не е!

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 16:42 от vl

# 281

Науката психология го казва, не само аз! За съжаление не си спомням къде точно го пишеха, но напълно го споделям. И става въпрос за подсъзнателно влияние. Защо според теб униформата в у-ще беше синьо-черна?

Нещо против униформата ли имаш? Мен си ме кефеше и дори съжалявах когато отпадна.
И нещо си в грешка, че аз се дразня от твоите постове, по скоро са ми смешни тези големи напъни за нещо толкова обикновено, като това хората да са свободни да носят каквото им харесва. 

Разбира се, че съм против училищната и всякаква друга униформа. Не е добре всичко да прилича на казарма. Някога народната власт положи невероятни усилия да бъде така. Униформа в у-ще, на военно обучение, на летни бригади. А аз мисля, че вкусът към обличане се формира точно в училищните години. Някога нашите родители, баби и дядовци проявяваха повече старание да ни учат на това. И с тази униформа навсякъде пак стигаме до темата за смачкване на човешката индивидуалност. По-добре е всички да бъдат еднакви или почти еднакви в облеклото и в мисленето си. Така те  лесно могат да бъдат манипулирани. Хората и сега не са свободни да носят каквото си поискат и им харесва, всичко това го диктуват дизайнерите и производителите на парцалки. А те с ентусиазъм им се подчиняват.
Няква световна конспираця съзирам .....

# 282
Така си идват и си водят лекциите професорите.Така си ходят на работа. Много често с колело. Има демонстративен непукизъм. Е, на официални събития - не.
В Норвегия дипломатите ходят на приеми с велосипеди, а кралят сам кара колата си. Етикетът няма да пострада от това, но разходите се съкращават. Съмнявам се обаче, че идвайки на прием с велосипеди са неглиже облечени.

# 283

Разбира се, че съм против училищната и всякаква друга униформа. Не е добре всичко да прилича на казарма. Някога народната власт положи невероятни усилия да бъде така. Униформа в у-ще, на военно обучение, на летни бригади. А аз мисля, че вкусът към обличане се формира точно в училищните години. Някога нашите родители, баби и дядовци проявяваха повече старание да ни учат на това. И с тази униформа навсякъде пак стигаме до темата за смачкване на човешката индивидуалност. По-добре е всички да бъдат еднакви или почти еднакви в облеклото и в мисленето си. Така те  лесно могат да бъдат манипулирани. Хората и сега не са свободни да носят каквото си поискат и им харесва, всичко това го диктуват дизайнерите и производителите на парцалки. А те с ентусиазъм им се подчиняват.
Няква световна конспираця съзирам .....
Ами обясни какво е това световна конспирация, че не съм в час. Почти всеки говори за нея, но никой не я обяснява.

# 284
  • София
Както каза някой по-горе, важно е да имаш убеждения. Вие сринахте всичките ми убеждения - и за дънките, и за средната класа... май и за раниците.

Налага ми се да отида до банката и после на фризьор. Дали да си обуя дънките? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт