Сега лято и море, а ФЕВРУАРИ всяка ще гушка своето дете! (7)

• 11 496
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Добро утро,

Не е ли малко рано в 13 седмица да се усеща бебето, малко страно още на три не изцяло навършени месеци.

Харем стил и на мен ми е много любопитно какво ще е. Аз имам момиченце и всякаш искам пак да е момиче, но каквото и да е живо и здраво да ми бъде.

# 211
Здравейте,да кажа че и аз в 13-та седмица вече си имам коремче.За бебето-вчера мисля че го усетих също легнала по гръб.Това ми е второ дете и знам какво е усещането и колкото и странно да е усетих го.Ама е много рано.Знам ли.

# 212
Здравейте, бъдещи майки!
Аз ви чета от самото начало, но все не се престрашавам да пиша. Причината е, че се страхувам да не изгубя отново бебето си. Миналата година трябваше да си имам бебе октомври месец, но след отлепване на плацентата в четвъртия месец, в петия при амниоцинтеза ми спукаха водите и изгубих момиченцето си. Сега още от началото на третия, организма ми се опитва да изхвърли плода и аз съм на легло и шепа хапове. Вчера се почувствах по-добре и направих супа, в резултат на което отново прокървих.
Благодаря ви за оптимизма, който излъчва темичката   bouquet
Ако нямате против, ще ми се да пиша в темата, но все още не ме включвайте в списъка на бъдещи мами. Живот и здраве да вляза в 4 месец и тогава.
Целувам ви и ви пожелавам успешна и красива бременност!

# 213
Анджи,стискам палци този път всичко да е наред.

# 214
Добро утро и от мен  Hug Виждам за ритничета си говорите Simple Smile На мен ми се струва рано, ама щом вие като по-опитни казвате, вярвам ви и лекинко и благородно ви завиждам Simple Smile За пола и аз искам да го знам, макар че имам някакво вътрешно усещане, че ще е момче...Знам ли, даже и в мъжки род му говорим passifier Иска ми се момиченце да е , но в крайна сметка да е живо и здраво пък каквото дойде - имена си имам Simple Smile И аз бродя и надничам в януарските мами и им се радвам много Simple Smile От към неразположение вече съм ОК, нищо ми няма и енергията ми се възвърна. Коремът ми е още един такъв мекичък и ме съмнява да е от хапване  Blush , но пък вървя с гордо вдигната глава  Laughing Много искам и аз да усещам шаващото човече, ама като не знам какво е усещането....  newsm78 Както и да, и това ще стане Simple Smile Поздрави на новите мами и стискам палци всичко при тях, а и при нас да е наред  Hug
Лек и усмихнат ден  Hug

# 215
  • София
Здравейте и Добро утро  Hug
На новите мами добре дошли  Hug  Аз си мисля, 4е също усещам бебето, не ритници, то е едва 10-12см но шаване в корема, не знам днес или утре влизам в 14та седмица, корема ми личи, даже ми направиха място в трамвая( учудих се - обикновенно те смачкват и не им пука Rolling Eyes )
Божее, забравям много бързо, тъкмо щях да напиша коментар от 4етеното и забравих.. Blush

Ами лек ден, ще про4ета пак да се сетя  smile3532

# 216
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Чета ви за болничните, аз също ще излизам в болничен в началото на септември, нали съм с високо кръвно. Док ми каза че тогава най рано може да ме пусне в болничен понеже може да дава само 180 дена. При първата бременност не съм излизала в болничен понеже не бях на работа, но тогава пак ме пита дали да ме пусне, но този път ще изляза.
На работа помолих да ме пуснат в отпуска докато изляза в болнични, но шефката ми отказа категорично. #Cussing out А имам поне 20 дена да ползвам ако ли не даже и повече. От както съм на тази работа(от миналия август) не съм ползвала отпуска. Шефката ми вика предната касиерка си ползва отпуската после. Да ама аз искам сега да я ползвам, но какво да се прави ще поработя още един месец. После за болничните нищо не може да ми каже.

Само да ти кажа, че тези 180 дни са ти предостатъчни да си в болнични през цялата си бременност. 180 дни са 6 месеца. Онези 45 дни преди раждане са други и не влизат в тези 180. Така имаш на разположение 45+180=225 дни преди раждането, което е 7.5 месеца. Просто се помоли на доктора, че ти е тежко през жегите.

Лолита, и аз изживявам подобна драма в службата. Мен никой не иска и не може да ме съкращава, обаче колежките са се настроили много зле срещу мен и едвам ги понасям. Те не могат да се справят без мен и са в безизходица, а това чувство ги озлобява ужасно.  Няколко пъти дори тарторката им ме докара до рев.

Пухтар, ти имаш право веднага да си смениш лекаря. Отивай при личния лекар и кажи, че си разочарована от компетентността на АГ-специалиста и да ти даде друго направление. Ако се страхува, кажи му че си питала в Здравната каса и са казали, че може. Ти колко направления си занесла на АГ-то и за какво са били ако си спомниш? Защото бременните могат да занесат два вида направления: едното е за диагностика на бременността, а другото е за ЖК. Поговори с личния и ако ти е дал само първото вземай другото за ЖК и бягай. Можеш да си сменяш АГ-то колкото пъти искаш.

Аз давам на вас съвети, а аз не мога да се махна от работа. През февруари ми правиха една операция и използвах три месеца болнични и сега са ми останали много малко от тези 180 дни. Не знам как ще понасям колежките още два месеца.

Иначе вчера бях на лекар. Мериха ми корема, взеха ми материал за цитонамазка, гледахме бебето ама аз нищо не видях. Взеха ми кръв за БХС. В петък съм на ФМ при Марков. Дано всичко е наред и всички лоши мисли да ми се разкарат от главата и от другата седмица да бъда една щастлива и спокойна бременна.

# 217
  • До Балкана
Добре дошли на всички нови мамчета и специални поздрави към Даркан за двете бебочета, които както казах и преди са ми мечта, но ми се размина този път, може би следващия! Laughing Анджи, стискам ти палци всичко да завърши успешно за теб, бременността ти да е по-лека и накрая един здрав и силен наследник! Аз нищо не усещам, но всяка нощ вече сънувам кошмари свързани с бебето и мен и не ми е комфортно! Не им се връзвам, но е неприятно - толкова са реалистични. И аз имам проблеми с бъбреците, по принцип имам песъчинки и ако забравя да пия вода почват много да ме болят напоследък, но за изследванията нищо не ми казаха - значи са добре, надявам се! Харем стил, и аз не съм виждала бебока от 2 седмици и ще го видя чак на 11.08 и ми е едно треперещо  Rolling Eyes, успех ти желая! Хайде от мен приятен и спокоен ден!

# 218
Здравейте Simple Smile
Първо да не забравя да поздравя новите мами и да им пожелая безпроблемна бременност  Hug

vabeni, аз преди 2-3 седмици имах голям проблем с хемороидите. Предписаха ми Долопрокт свещички и крем, защото бяха и външни и вътрешни и бяха изключително болезнени. Естествено "Тома неверни" Simple Smile консултирах се с още двама лекаря, защото на листовката пишеше, че не се препоръчва в първите три месеца. Обясниха ми, че ако се използва продължително може и да има някакво негативно влияние, но че проблем за бебето няма да има. Аз лично го ползвах 4 дни и веднага щом усетих леко подобрение спрях. Много е неприятен този проблем, а с течение на бременността ме предупредиха, че можело да се засили, дано грешат. Успех миличка и пиши какво става  Hug

По повод пола на бебето и аз като вас съм много любопитна. В петък съм на ФМ при доц. Томова и ще се помоля да ми каже ако вижда нещо. Аз имам вътрешното усещане, че е мъж...пък ще видим дали е вярно усещането ми Grinning

Честно казано и други неща си мислех да пиша, но ги забравих...ужас...старост не радост  Embarassed

Хайде за сега от мен много целувки и прегръдки...и да се пазите   bouquet

# 219
Здравейте сладурки! Добро утро на всички!
Аз днес наруших принципите си и изпих едно дълго кафе... не издържах, но не смятам да казвам на любимия:-) Просто ми се пиеше много! Поне не ми се припуши!
Да ви кажа и аз усетих нещо странно тези дни. Преди 2 дена имаше земетресение в Пловдив и аз бях на работа на първия етаж. По принцип не ме е страх от земетресения и не ги забелязвам леките трусове, но този път нещо ми с обърна в корема и колежката ми каза "земетресение...." Вероятно бебо го е усетил..
За пола... не знаех че толкова рано може да се каже, аз честно казано искам да  е изненада Simple Smile Но пък едва ли ще ми издържи любопитството.  Mr. Green В централния офис в София ще организират залагане  Joy Joy Joy

# 220
Здравейте!
Анджи миличка,моля се от сърце всичко с теб и бебо да е наред до края и да си имате едно сладко малко ангелче! Peace
Аз също много искам да знам пола,но мисля че към края на 3 месец най-рано можело май да се види.
Обаче аз си имам едно такова вътрешно усещане,че ще е момиченце.Дори като вземем да си говорим за имена все женски в главите ни.Викам на мъжа ми,че ако излезе момче ще му купя един огромен камион за извинение Grinning
Нарцисче личния ми даде направление направо за ЖК.Но моето майче нали си е разтропана венага ми намери начин как да влизам в болница.Разговаряла е с лекар,че мога да влизам за по 3 дни и 30 да си стоя вкъщи Wink и така до края.
Ще трябва само всеки месец да си ходя до родния град,но нищо тъкмо ще се виждам по-често с приятели и познати.
А и въпреки това живот и здраве съм решила там да раждам,така че...
От няколко дни не бях Sick и мислех че вече се е поразминало,ама като станах пак се разписах.
Ама пък иначе си направих кафенце и сега си пийвам Grinning

# 221
Здравейте, бъдещи майки!
Аз ви чета от самото начало, но все не се престрашавам да пиша. Причината е, че се страхувам да не изгубя отново бебето си. Миналата година трябваше да си имам бебе октомври месец, но след отлепване на плацентата в четвъртия месец, в петия при амниоцинтеза ми спукаха водите и изгубих момиченцето си. Сега още от началото на третия, организма ми се опитва да изхвърли плода и аз съм на легло и шепа хапове. Вчера се почувствах по-добре и направих супа, в резултат на което отново прокървих.
Благодаря ви за оптимизма, който излъчва темичката   bouquet
Ако нямате против, ще ми се да пиша в темата, но все още не ме включвайте в списъка на бъдещи мами. Живот и здраве да вляза в 4 месец и тогава.
Целувам ви и ви пожелавам успешна и красива бременност!

Andji, мила стискам ти палците на ръцете и краката си!!!

# 222
  • София
Здравейте отново:)
lolilita_ И аз пия кафе всяка суртрин, правя си смесено безкофеиново и кофеиново Simple Smile Не пуша и не ми се пуши, преди пушех много малко. Пия бира също , но много рядко. Сега на морето( заминавам в неделя и нямам търпение Crazy)  сигурно ще си пиивам по малко, но мисля, 4е не е вредно. Даже за събота ще ходя на маникюр, педикюр и кола маска, малко се притеснявам за интимната кола маска, вие правите ли си и имате ли проблеми?? Но за морето не мога да не си направя и банския ми е светъл..  
Относно работата, то наистина е от хормоните, но да не ти пука, някак си не си го слагай на сърцето има всякакви кретени на този свят за съжаление!!!!! #Cussing out

Andjy Добре дошла, сигурна съм, 4е вси4ко ще е наред и стимкам палци, по4ивай си и не ставай от леглото, щом не ти се добре, ще издържиш все някак  Hug

missmall и аз имам усещане, 4е ще е мом4е не знам защо, даже поръ4ах дрешки в синьо  Joy , може и моми4е да е не се знае.. моят мъж даже щеше да купува самосвал  smile3532 умрях си от смях

# 223
  • До Балкана
Ох, не знам на кого да се похваля и затова ще сте ми първите - преди малко отидохме да си запазим час за сватбааааааааа с милото!!!!!  newsm44   TadaЩе си подпишем края на август, а края на септември ще си имам бяла рокля и ще се церемоним в църква! Толкова се вълнувам - не вярвах да ми се случи!!!! А за пола си мисля, че ще е момче, а таткото мисли, че ще е момиче! Ще видим - каквото дойде, да е е здраво ще му мислим!

# 224
Dallcheto, честита ти датичка. Ние ще се бракуваме на 12 септември, но при нас всичко ще е в един ден.

Добре дошли на новите мами!

Andjy, стискам палци всичко да е наред и през февруари да гушкаш здраво бебче.

Общи условия

Активация на акаунт