Сега лято и море, а ФЕВРУАРИ всяка ще гушка своето дете! (7)

• 11 462
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,отдавна не съм писала ,но не ми остава много време.Нищо ново при мен ,мисля да ходя на ФМ в София при Диана Костова.Имате ли някаква информация за нея.

# 91
Здравейте и от мен.Рядко мога да се включа при вас,но като изляза в болничен скоро се надявам да наваксам пропуснатото.
Днес във Варна е хладно наистина и се диша по- добре.Тази седмица исках да си запазя час при Балев и разбрах че ще е в отпуск цял месец.Така че пропускам ранната ФМ.Дано успея да си запазя час за следващата.Направих първите изследвания, изненадах се че ми пускат урина за посявка, освен обикновената.Преди четири год. това го нямаше.Както и да е - всичко е ОК.
Хубав ден на всички   bouquet

# 92
Извинявайте , че се намесвам в темичката ви.
Понеже сте по-напред, искам да попитам в коя седмица чухте сърчице и видяхте ембрион?Имаше ли някой като мен в 7г с още да не беше чул сърце и видял ембрион?
Благодаря ви предварително Hug

# 93
  • Варна
В 7-ма седмица за сърчицето не знам дали вече трябва да се вижда, но ембриона със сигурност  май, мен в 5 седмица ме гледаха с вагинален ехограф и се виждаше плод. С първата ми бременност в 6-та седмица с обикновен ехограф установиха бременността ми. Да не би лекарката да не е видяла както трябва, не знам. Кога те викат пак на преглед.

# 94
Ние видяхме сърчице чак в 8г.с.В началото на 7с доктора виждаше още само плодния сак.
Така,че не се притеснявай,пожелавам ти всичко да е наред и скоро да видиш  Two Hearts

Ние хубавичко се разходихме и сега ще почиваме активно с някое филмче!

# 95
благодаря ви за отговорите Hug
И аз така , отидох точно в началото на 7г с, но само плоден сак се видя.Викат ме пак в 8 г сед.Имам един мисед преди това, забременяването стана на първият цикъл след миседа и затова притесненията са ми толкова силни.

# 96
  • Варна
Здравейте и от мен в този прекрасен прохладен ден!!
Вчера написах един пост, но нещо се затри и не писах повече...

mari rus при мен сърце се видя в 8 седмица, а преди това не бях ходила на лекар. Викат ме на преглед пак на 11.08., когато ще съм в 12 седмица /края на 1я триместър/ , за да му гледат глава, ръце, крака, тъй като сега още нямало и наподобявало попова лъжичка. Нямам търпение да дойде тази дата. От 10 дена нямам кървене, да чукам на дърво, но матката и яйчниците постоянно ме наболяват - все нещо ме придърпва, свива, бучка, имам чувстовто, че ще ми дойде всеки момент.
Наистина ли Балев няма да работи до края на месеца?! Ами кой ще ми направи тогава ФМ.Мислих края на тази седмица да се наредя да чакам за час от 6 сутринта. Според мен много е важно ФМ и БХС да се прави точно в 11 седмица, мери се гънка на вратленцето на бебето, от което се съди за Синдром на Даун. По късно от 11-12 седмица вече не може, прекалено късно е.
С предната си бременност си направих по късния БХС - в 16 седмица и резултата ми не беше много добър. Бяха написали като забележка, че можело и да се препоръча амниоцентеза, каквато аз така и не направих, тъй като лекарката ме убеди, че всичко с бебето е ОК. В 20 седмица бях при Балев и той потвърди , че всичко е перфектно, но постоянно до края на бременността си имах едно наум. Според мен е много късно в 16 седмица да се предприема каквото и да било, ако резултатите са недобри, затова е по добре тези изследвания да се направят в 11 седмица. Та сега се чудя, ако направя БХС и резулатата не ме удовлетворява ще предприема ли амниоцентеза. Ако не предприема, то тогава БХС се обезмисля и мога да отида само на ФМ.

И аз да се присъдиня към неможещите да спят вечер - събуждам се по някое време и почва едно въртене, всичко ме дразни и пречи и т.н.

# 97
Момичета, благодаря ви  Hug Hug Hug Дано всичко е наред и се върнем доволни и заредени, пък живот и здраве ще ви показвам и снимки  Peace

Хубава неделна вечер!

П.П Леле, колко бързо мина уикенда  ooooh!

# 98
  • Плевен
Здравейте. Да дам и аз отчет... На 20.07 ходих на ЖК - нищо особено - теглиха ме, мериха ми таза и гинекологичен преглед. Дадоха ми направление за изследванията. Във вторник ходих да дам кръв и урина - изследвали са ме за австралийски антиген, пълна кръвна картина и васерман. Всичко е наред за сега. Притеснявам се, че правихме ремонт у нас и доста се натоварих, мазахме стените с латекс, та даже едната нощ повръщах доста, май се бях натровила с тези миризми. Много чистих след майсторите...Не усещам силни болки, а леко придърпване, топло ми е много и това ме кара да се чувствам зле. Хапвам си доста и до сега съм качила около 2 кг. Коремът определено ми личи. Следващата ми ЖК е на 14.08, а на 15.08 ми е сватбата. Иначе лекарят ме вика на ехография чак през септември... Това нормално ли е? Никой не говори за синдроми на Даун и т.н., нито за другите изследвания за които говорите, а лекарят ми е един от най-добрите в Плевен... Дали да не тръгна на своя глава по изследвания или да си седя на гъза...

# 99
Колко много сте изписали,докато ме няма.След малко почвам да чета,че цяла вечер няма да ми стигне.

# 100
  • София
Здравейте, момичета!
Мари рус, дано всичко е наред с теб, вярвам, че ще е така! Аз отидох директно в 8 г.с. именно защото исках да чуя сърце след миседа през февруари, а не само да видя сакче, че щях да откача сигурно. В 8 г.с. сърцето се виждаше и чуваше идеално дори на смотания ехограф в кварталната поликлиника, така че споко, и при теб ще се чуе.  Hug

За болките - нещо взех да се притеснявам и аз - май ще е като първата бременност - с много болки. Пия Но шпа 3х2 вече цяла седмица, но си ме боли постоянно, корема се втвърдява и ми тежи, абе гадно си е чувството определено. Това малко ми променя плановете и ще се метна на лекар в края на седмицата, че после излиза в отпуск за 2 седмици и не искам да се шашкам излишно.
Корема и на мен определено ми личи, въпреки, че кила не съм качвала засега. Май ще съм голям кит този път.  Laughing

Merijaan, нормално е да те вика чак през септември, щом те наблюдава по здравна каса. Сега ще се разровя назад, някоя мама беше пускала линк с прегледите, които ни се полагат по ЗК и ще го пейстна пак.

Ето го Програма майчино здравеопазване
Иначе аз на твое място бих отишла на допълнителните прегледи, на които си реша, независимо дали със или без знанието на наблюдаващия, просто за мое успокоение.
И на мен ми стана лошо по време на ремонта от миризмите, та стигнах до спешното заради неспиращото  Sick . После цял месец не спах в спалнята, че много зле ми миришеше, вече съм там де, сега пък мъжо не може да спи, че хъркам, абеее...

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 21:32 от Ника

# 101
  • Плевен
Само женската ми консултация е по здравна каса, за да може да не си плащам изследванията, иначе лекарят ми, който ще ме изражда си е в частна клиника - Репродуктивния център в Плевен - и си плащам за всеки преглед, както ще си платя и за раждането. Майка ми ме успокоява, че е достатъчно добър и ако има някакъв проблем е щял да ме викне по-рано, но понеже не вижда такъв, за това ме вика чак септември. Иначе при втория преглед ме прегледа с коремен ехограф, гледах бебето на 3D, пусна ми да чуя пулса и ми освети само кръвоносната система на бебето...Доста модерна е техниката там и се надявам, че наистина е проверил всичко. Ох, дано всичко е наред. Пожелавам го на всички ни.

# 102
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ехооооооооооо  Laughing
Здравейте, момичета!!!
Абе вас човек да не ви остави за малко.......спуквате се да пишете... Laughing
Бях три дни в Охрид...колкото и да се пънат на мен всичко ми изглежда българско...и имената на улиците...и изографисването на църквите...и...абе и езика им - като български диалект е...- да ме извиняват хората, които намират разлики и се сметнат засегнати от моето мнение...като искат държава - имат си я (да я пазят и обичат), ама...мнооооооого прилики има  Laughing .
А иначе съм добре. Сега отивам да се запиша в ж.к и да ми направят първите изследвания. Сутрин ми става лошо, но само един път до сега съм  Sick . До преди петък си мислех, че преигравате с  Sick , защото аз и с първата си бременност не бях правила такива неща..., ама...ужасно било...  Grinning
Сега ви оставям, че поликлиниката ме чака...
Мисля,че докато се върна ще сте запълнили още 1-2 странички Laughing

# 103
Здравейте и от мен,
мен досега са ме гледали на ехограф много пъти, включително и ФМ и БХС, където го направих. За съжаление обаче другите изследвания дето трябва да се направят (кръвните) не съм ги направила още и май ще ги правя чак след 3 седмици - тогава ще съм 15-та седмица. Много е късно обаче отивам с малката на село отпуската за 2 седмици и няма как. Това много ме притеснява, ама си мисля, че щом бебчо е ок, би трябвало и аз да съм така, вие как мислите? Всички ли сте пускали вече кръвна картина?
Виждам, че много от вас отиват на почивка скоро - да си изкарате много хубаво.
Ние ходихме на море края на юни и за тази година за съжаление няма вече, остава само на село да ходим, което пак не е лошо......

# 104
  • Плевен
Я да питам и друго...на вас личи ли ви вече коремчето? Аз спортувах, много се движех, фитнеси, сауни и т.н., а коремът сега направо си ми личи. Задържам и течности на всичкото отгоре и ме е страх, че до края  ще стане страшно. Иначе повече ми се яде солено и хляб, отколкото сладки неща...Та как сте с апетита и талията?

Общи условия

Активация на акаунт