Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните насоки за наддаване на тегло по време на бременност и контрол на теглото?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с хормоналните промени по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните насоки за наддаване на тегло по време на бременност и контрол на теглото?
Препоръчителното наддаване на тегло по време на бременност е до 12 кг, разпределени до 6 кг през първия и втория триместър и още 6 кг през третия триместър. Въпреки това, това не важи за всички жени, като българките, които често наддават повече. Важно е да се следи хранителният режим и да се консултира лекар, ако има притеснения. За да контролирате теглото по време на бременност е важно да наблюдавате хранителния режим, избягвайте храни, които могат да причинят неразположения и се консултирайте с лекар при притеснения. Също така е от съществено значение да се пие достатъчно течности и да не се позволява прекомерно наддаване на тегло.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с хормоналните промени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с емоционалните промени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за управление на физическите промени по време на бременност?
Сега...под секрет да ти кажа, че това е нищо, ще видиш след раждането какво става
За втората бременност мъжът ти ще бъде подготвен,
моят сега не обръща никакво внимание на хормоните ми
Обаче няма да му казвам, че тъкмо се поуспокои човекът. 

Ако до 16-та седмица го карам така, просто .... Съответно всички дрехи са ми големи и си губя панталоните по улицата, така че за момента нямам притеснения относно облеклото
аз на 4ти август ще ходя на лекар,вероятно тогава ще разбера тя ли е или е той?!Пожелавам на всички ви приятен ден!
Ще ви помоля да го добавите на първа страничка.
дано всичко е ок гледахме и бебока не спря да се премята и размята махаше ми с ръчички много беше сладко. На 10 съм на консултация ще видим как съм с килограмите за сега понеже бях свалила малко съм -1 от старта ноооо коремче си имам аз също си закупих една пола и един панталон сладки са и не мисля че са много скъпи от колекцията на Конти са
, качила съм 2 кг, но от зимата излязох с 3 напред и сега съм шшшшш