Септември `09 - 34

• 12 126
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
 и аз така съм само на сода бикарбонат. Случвало ми се е по няколко пъти на ден да я пия. Иначе не се издържа.....    #Crazy

# 211
сънито и мен как ме болят ходилата  #Crazy онзи ден споделих!Особено отдолу и най-вече сутрин.И киселини си имам.Слава богу,поне не ми се гади и не повръщам!!!!!!!!

# 212
Момичета, преди 1-2 седмици ви писах, че хемоглобина ми се покачи от 107 на 120 без никакви медикаменти - само с ядене на кайсии, на ден по кг-кг и половина. Яжте кайсии.
За киселините - питайте докторите си за хапчетата Nexium. Моя док ми ги предписа и от тогава забравих какво е това киселини - а бях стигнала до положение да повръщам на ден по 2-3 пъти  и по цял ден ходех като парцал.
И аз се присъединявам към всеобщото мнение, че Зоя на arlina е голям бонбон Heart Eyes
kriskata и аз си купих от тези еднократни гащи размер L-XL, а изобщо не съм ги пробвала и сега като чета, че не ти стават значи и на мен абсурд да ми станат, защото съм много "по-надарена" от към задник, в сравнение с теб. Явно ще си купя някакви големи бабешки гащи, ако не друго поне ще са ми удобни и после ще ги изхвърля без жал.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 17:45 от vesita007

# 213
Аааа изобщо не подценявай мойто дупе!  Mr. Green  Нали ви казвам, че според милото колкото имам отпред, толкова и отзад за равновесие!  Embarassed
Но бабешките гащи са добро решение на проблема!

# 214
  • София
Благодаря ви за отговорите, успях да махам всичките гадни етикети, сега мога да почвам да гладя  Mr. Green
Киселини и при мен има, преди месец някъде бях много зле, после ми минаха а сега пак  Rolling Eyes И ставите ме болят, специално на десният крак (моята беба си седи само в дясната страна на корема, може би затова). И краката ми се подуват, като десният ми е два пъти колкото левия...И ръцете...Изобщо, какво да ви кажа...Толкова се радвам, че поне не трябва да се влача до офиса всеки ден...иначе си работя от вкъщи, ама си е друго така, избягам градския транспорт и всичките му екстри  ooooh!
Гащи за еднократна употреба не мисля да взимам, намерих някакви бабешки в Кауфланд, те са доста евтини, по 2-3 лева, бели, 100% памук, много удобни. Мисля с тях да карам, поне за тях си знам размера  Mr. Green После ще ги изхвърля, надявам се, че скоро след като раждам ще ми станат големи  Mr. Green

# 215
Здравейте, влизам на бързо само да разкажа за "отворените врати"  в Шейново. Не беше това коетго очаквах , но пак неучих нещо полезно, имайки в предвид че ще раждам там. Заведоха ни в Неонантологичното отделение при бебетата. Бяха тоооллкооова малки. Аз лично за първи път виждам тоолкова малки бебета.  Rolling Eyes Даже питах едната сестра колко е голямо това което го буташе и тя вика" ооо голямо е 3200 " Mr. Green А беше такава мишка hahahaПосле ни навряха във Вип залата на родилното и вътре говорихме за това че таткото може да е тебе на раждането в тази зала. Тя струва 300 лв допълнително, освен избора на екип. Епидуралната упойка  влиза в цената от 900 лв за раждане. Вип стая не можеш да вземеш ако раждаш нормално. Може но... ако има свободно което било малко вероятно. При секциото нямало проблем защото се планира и може да се запази стаята. Секциото по спешност не се заплаща. Като помещения обаче ни показаха само Вип залата и бебетата. Родилните зали били заети и Вип стаите също. Разказа ни доктора, какво трябава да си носим като отваме да раждаме. Очудих се че не искат дрешки за бебето. Те си ги обличат там, но не с пелени а с дрешки- гащеризончета. Общо взето само документите. Давали нощници там, но можело да си вземем една резервна. Памперси 20   бр и мокри кърпи, които не са задължителни. Разказаха ни какво ще ни правят като постъпим при тях- тоалет, клизма , обличане и всичко както си му е реда. За Вип стаите казаха че били за майката и още някой- примерно таткото- струват 40 или 60 лв в зависимост от санитарния възел- едните били с една баня на 2 стаи , а другите с една баня на повечко стаи. Леглата били малко по нови и това е в общи линии. Бебетата ги дават на 3 часа, като през ноща не ги носят а ги хранят в отделението newsm78(предполагам с АМ).
Ами това е от там ако се сетя друго ще допълня. Лелеле колко дълго стана newsm78 - ще ме прощавате.. ама искам ако мога да съм полезна с нещо Hug
Арлина твоята дъщеря е такъв бонбон, ама тебе никаде те няма.... Sad
Това е от мен за сега. Мъжо ще ме води на пицария..... newsm44 отивам да се приготвям Hug

# 216
Момичета,какво ще ми кажете за епидуралната упойка.Вчера ходих да говоря с анестезиолога и след всичко обяснено и видяно,направо се замислям дали изобщо да ми слагат.Вярно,че вероятността да стане нещо лошо е малка,но все пак я има и не ми се рискува. newsm78
В събота и неделя бяхме на училище за "подготовка за раждане" ако мога така да го преведа.
Епидуралната упойка не носи риск за парализиране ако това те притеснява, тъй като се слага на място, което е достатъчно отдалечено от гръбнака. А също - няма данни за хронична болка в кръста след раждане. Възможно е да се получи временен дискомфорт от сорта на синина и натъртване, който би трябвало да отшуми след махането на катетъра.
Упойката би трябвало да започне да действа до 10 мин след слагането й. Можеш да кажеш ако не действа и тогава я слагат отново на друго място.
Важно е след слагането й да се местиш - на ляво и на дясно, за да не се получи ефект, при който тя действа само на едната половина на тялото ти. В нашата болница няма "ходеща" епидурална упойка. С др. думи в момента, в който ти я сложат си закотвена до и на леглото.
Добре е да я имаш като вариант, защото ако се наложи спешно секцио анестезиолога я използва.
Това е информацията, която ние получихме.

# 217
Благодаря на всички,че харесахте щерка ми. Hug Wink
Не съм се снимала и аз,защото хич и не съм вече за снимки.Огромна,подута и с петна ooooh!Да не развалям снимките Mr. Green

# 218
arllina,аз чак сега мила видях че си пускала линк за снимки на малката  ooooh!ама че съм заплесссссссс /то вече е от годините/  Joyсамо едно мога да кажа-това дете е правено с много любов-щом е така изписано  Peaceда ви е жива и здрава и да слуша като дойде бебето  Hug

чифлигарова, ти си умна жена,не вярвам да се връзваш на нискоинтелигетни хора  Naughty на мене с първата беменност не ми личеше до 7 месец,ама сериозно-и все така ми викаха,ама на мене не ми пукаше на... Joy и това не е критерий-сега има една приятелка роди,тя беше наддала 30 килограма,с огромен корем,а бебето едвам има 3 килорама .така е най-важното е бебенце да си е живо и здраво,а корема да ти е най-малкия проблем  Hug
на тези които име зле-дано им минават киселините и гаденето-айде още малко остана  Hug

за успокоение на мамите,което са наддали много аз по-късно ще кача снимки да ме видите каква съм фандрома  Joy  hahaha и айде давайте и тези които не сте се отчели със снимки-качвайте в албумчето,само сега е безплатно,дет се вика на  ПРИМОЦИЯ  smile3532

# 219
Здравейте момичета!
Аз нямам всекиденвен достъп до нет и доакто се доредя вие изписвате цялата тема. Ама поне си прочитам на воля, де.
Моят хемоглобин е също много нисък - 95, бях взимала желязо, но ефекта явно е отминал, сега пак трябва да го почвам.
Чудя се дали съм само аз тази, която не взима никакви витамини за бременни или има и други като мен. Незнам защо, но от първта бременност съм си втълпила, че от Матерната се надух толкова и бебето също - 4300 се роди. Та, в чуденка съм да си взимам ли витамини или сега тези от плодовете и зеленчуците са достатъчни, още повече че са домашно производство - от на мама и татко градината Simple Smile

# 220
Ами аз не взимам витамини, лекарката явно прецени, че не ми трябват. Пия си още фолиевата киселина, тя си е полезна. Пих желязо и магнезий, който още продължавам да пия. И аз гледам да си хапвам плодове и зеленчуци, а щом са домашно производство, супер Simple Smile

# 221
dundito 2  и аз бях на отворените врати на шейново, не можеше да се сменя така че ви мернахме вашата група като слизахте от асансьора Simple Smile) на мене ми хареса шейново ( не че съм ходила на други отворени врати някъде) не е нещо впечетляващо ама все пак не е хотел 5 звезди и очакванията ми бяха такива. Оказа се че младежа който ни развеждаше е завършил с мъжо , та му взехме телефона ако се сетя още нещо да го питам...Та помисли и ти дали имаш други въпроси за който не си се сетила. Защото например след като си тръгнахме една мама от групата ни каза че ако си във  Вип стая може таткото да влиза когато иска , а по време на обиколката не ни казаха такова нещо... Аз обаче мисля да видя и Майчин дом и след това да реша.... ако ти се ходи с мене кажи да се запишем заедно:) Гледам че имаме 2 дни разлика в термините ( не че е гаранция за датата Simple Smile) ако и двете раждаме в шейново по еднакво време ще е супер Simple Smile Joy

# 222
Maria27  аз съм го решила вече че ще  е там , защото доктора ми е там. Макар че нали ви казах че ми сервира че можело да е отпуска към 20 -ти септемрви, ама да се надяваме че ще се класираме до 20-ти. Хич не ми се ще да преносвам.Иначе е вярно за таткото в вип стаите, ние питахме и въпросния младеж го каза. Но можело само ако бебето не е там. Иначе в нашата група имаше момичета които не дойдоха , ако беше дошла да попиташ можеше и да те вместят , една друга девойка така се вмести, а беше за следващата група. Нищо де може пък да се видим към 20-ти 09  hahaha знае ли човек  Hug

# 223
  • Троян
Лека вечер от нас! Hug

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 15:08 от albenapd

# 224
  • София
Момичета, непрекъснато ми се гади. Имам чувството, че се връщам в първите месеци на бременността ....
Даже миналата седмица повърнах няколко пъти.
И киселините ми се засилиха доста, и дъх не мога да си поема, сили нямам за нищо...
Извинете за ревливия пост, ама има ли и друго в това окаяно състояние?
И аз съм така, ще добавя и безсъние, защото ставам по няколко пъти да пишкам през ноща и докато заспя и айде време за ставане....и като за капак Кати се научи да кара колело и през деня търча след нея.....незнам как ще издържа до края.... #Crazy
arllina Кати каза "много убава кака" да е жива и здрава и все такава сладуранка...и аз късно видях линка....но обстойно разгледахме с Кати снимките:))))
Тия гащи за еднократна употреба удобни ли са, достатъчно стегнати ли са ...аз първия път си бях с обикнове памучни бикини....не съм се цапала newsm78 че чак да ги хвърлям...сори за повдигната тема...бях си купила едни дебели превръзки и ползвах и лиглин...наистина е удобен....

Общи условия

Активация на акаунт