Дискриминация???

• 3 816
  • 75
  •   1
Отговори
# 30
Абе вие чувате ли се какво говорите бе. Каква дискриминация какви 5 лв. Всеки работодател е в пълното си право да определя на какви критерии трябва да отговаря необходимия му наемен работник. Кои сте вие че да казвате на някой работодател кой да вземе на работа. Я си представете вие за малко да сте от другата страна като работодатели - вие ще допуснете ли някой друг да ви определя кой и защо да вземете на работа. Ако иска работодателя и изискване за дължината на бедрото ще постави - кои сте вие че да му казвате какви ще са му изискванията. След като е станал работодател единствено негово решение е кой и защо да вземе на работа и на какви условия трябва да отговаря този човек. Като не ви харесват условията при даден работодател - много е просто - търсите си друг работодател който да има условия на които отговаряте.
Ама да имате претенции вие да определяте условията за наемане на работа - извинявайте ама това е най-меко казано доста нахално. Като толкова искате вие да определяте условията - станете работодатели и си определяте колкото искате условия и както си искате...
Ще ти кажа коя съм аз - аз съм тази, от която този работодател има нужда... (т.е. всички, които кандидатстват са онези, от които той има нужда)
И не само той има изисквания - аз също!
Може и да не ми хареса, че ми е работодател, ама не може правилно да си напише името...
Всеки работодател определя сам какъв човек му трябва, но тук нещата са много криворазбрани - защото не се търси професионализма и характера, а се търси само и единствено външност!
По този критерий е повече от глупаво, да не кажа просташко и повърхностно да определяш хората...
Освен, ако работодателят не е сводник!

# 31
  • out of space
А ти искаш работодателя-сводник да те наеме по твои си критерии?  Rolling Eyes

# 32
Изискванията към персонала са дискриминативни, ако не могат да се обосноват, ако работата не изисква изрично възраст, ръст, пол, цвят на очите и пр. Във всички останали случаи са.

# 33
А ти искаш работодателя-сводник да те наеме по твои си критерии?  Rolling Eyes
Ето го отговорът на въпроса:
Изискванията към персонала са дискриминативни, ако не могат да се обосноват, ако работата не изисква изрично възраст, ръст, пол, цвят на очите и пр. Във всички останали случаи са.
Които нормално са компаньонки, манекенки, секретарки и разни такива длъжности, в които успеха на работата на фирмата зависи най-вече от вида ти...

# 34
На мен при обаждане по телефона за подробности относно обява за работа директно  са ми заявявали, че за обявената позиция предпочитат да наемат мъж. От една страна това си е чиста проба дискриминация. От друга - ми спестяват време и разходи за безмислено интервю и напразните надежди.

# 35
Абе Платиниум, кой ти говори за бедра?! Ако търся да речем персонал за зоомагазин дали ще взема някоя на 34 и над 90 кила, която не може да качи две стъпала? Или ми трябва дозатор в бетонов възел, а ми се яви астматик? Само примери давам, изобщо не ми се ще да изреждам. С което не искам да твърдя, че няма дискриминация, но в условията на сегашната уж смесена икономика просто работодателя е длъжен да си избира служители, които отговарят на неговите критерии, за да върви бизнеса все пак.....
Ако четеш внимателно всички постове ще разбереш кой! Горките стари баби на 34 години!
Повярвай ми , и ти вървиш по стълбата на годинките, а тя води само нагоре

# 36
Разбира се, че работодателят като такъв решава кой и кога ще наеме. Процесът на подбор обаче трябва да не накърнява личността на кандидата. Трябва отказът/ или наемането/ да е мотивиран и обоснован. Всеки що годе интелегентен работодател ще вземе русата, защото владее например полски. Това е т.нар пряка дискриминация - доказва се сравнително лесно. По-голям проблем е скритата дискриминация, на която са подложени и доста от служителите в големи компании. И макар и да роптаят не търсят подкрепа от КЗД. Тепърва ще се водят дела и вицовете за избор от негър, гей и жена няма да ни звучат толкова смешно.
А на Борис ми се ще да пожелая да ми се падне като работодател и ще го фалирам за месец с тези изказвания  Grinning

# 37
  • out of space
Е аз съм на почти 32 и чудесно ти вярвам, но се опитвам да не преценявам нещата само от засегнатото си (евентуално) самочувствие и личните си възгледи.
Лично аз не бих наела някой, който не отговаря на критериите ми. Тъжно е за някои, но фирмата не е благотворително дружество, работодателя си избира най-добрия кадър за него.

# 38

Добре де, нещо не можем да се разберем. Работодателя на кого трябва да се обяснява защо са му такива изискванията. Защо аз като работодател ще трябва да се обосновавам пред някого защо ми били такива исканията. Така съм преценил, такива изисквания съм поставил. Аз давам работата, аз определям на кого и защо да я дам... Къде виждате тук нещо нередно и дискриминационно. То на тоя принцип всички изисквания към наемния работник могат да се определят като дискриминационни защото налагат определени ограничения...

# 39
Е аз съм на почти 32 и чудесно ти вярвам, но се опитвам да не преценявам нещата само отзасегнатото си самочувствие и личните си възгледи.
Лично аз не бих наела някой, който не отговаря на критериите ми. Тъжно е за някои, но фирмата не е благотворително дружество, работодателя си избира най-явно добрия кадър за него.
Мила моя, явно изобщо не схващаш за какво говоря. А колкото до самочувствието ми- то не е твоя грижа и слава богу.

# 40
  • тук-там
ами работодателя се съобразява със закона - по отношение на възраст, пол, религия и бла бла. но ако някоя дългобедрена кака владее танганайски  и иска точно нея като нищо може да го запише в изискванията. както е казала fire head - скрита дискриминация - и нищо против нея - все пак са оставили някаква вратичка в закона да вземеш точно този който ти трябва.  и на мен ми е писнало да публикувам обяви за сервитьори и да събирам автобиографии от младежи, ама пак зная, че ще си назнача девойка...ми опитахме с мъже , е не става..

# 41
Добре де, нещо не можем да се разберем. Работодателя на кого трябва да се обяснява защо са му такива изискванията. Защо аз като работодател ще трябва да се обосновавам пред някого защо ми били такива исканията. Така съм преценил, такива изисквания съм поставил. Аз давам работата, аз определям на кого и защо да я дам...
Хм, жалко е, че все още се намират хора, които отиват на работа с ясната цел да подгъзуват на някого - т.е. работодателят е Бог и никой нищо не може да му каже... Мила, родна картинка...
А работодателят не трябва да забравя, че насреща си има хора, с техните изисквания и възгледи за нещата... И в крайна сметка нали търси професионализъм и коректност на първо място...

# 42
Добре де, нещо не можем да се разберем. Работодателя на кого трябва да се обяснява защо са му такива изискванията. Защо аз като работодател ще трябва да се обосновавам пред някого защо ми били такива исканията. Така съм преценил, такива изисквания съм поставил. Аз давам работата, аз определям на кого и защо да я дам...
Хм, жалко е, че все още се намират хора, които отиват на работа с ясната цел да подгъзуват на някого - т.е. работодателят е Бог и никой нищо не може да му каже... Мила, родна картинка...
А работодателят не трябва да забравя, че насреща си има хора, с техните изисквания и възгледи за нещата... И в крайна сметка нали търси професионализъм и коректност на първо място...

Радвам се, че говорим на един език smile3525

# 43
Не само в България я има... Тук например  за да назна4ат 4ужденец, трябва да прежъзхожда местните, а  в държавните институции могат да работят само и единствено испанци.
Така 4е ни6то ново под слънцето
Това е напълно нормално и законно. В крайна сметка държавните служители се издържат от данъците на испанските граждани. Все едно да назначим тук чиновници от Чехия или Румъния. А в частните фирми - ако получиш право на работа и постоянно пребиваване - би трябвало да няма разлика.

Ами че то е така в България в момента. Само дето чиновниците които се назначаваха през последните 4 г. не бяха чехи или румънци а чисти турци... В България се назначаваха турци за държавни чиновници... Явно в България няма дискриминация в такъв случай....
Може да е и виетнамец, но има ли българско гражданство - значи може да е държавен чиновник.
Айде стига с тези турци! Този елементарен антитурски тон ме ядосва доста...

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 23:20 от Divana

# 44
Много сте ми смешни. По цял свят успяват да правят бизнес без да тропат по масата, че работодателят коли и беси, че даже и печелят като рекламират липса на дискриминация, а ние тука пискаме как нямало да върви бизнеса, ако трябва да спазваме законите.

Общи условия

Активация на акаунт