Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 70 404
  • 322
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 4 392
Ом, от изключенията извличаш правилата. Не става така. Сурови гъби, патладжани, картофи, бобови- къде ги четеш тези неща? Аз досега не съм срещала увлечени по такива "менюта". Ако има по една рецепта със сушени гъби или нещо такова по- "екзотично" някъде най- вероятно е по- скоро за разнообразие, не тенденция.
Не че няма какво да кажа, но предпочитам да отстъпя микрофона.
Философстването взе да не ме влече. Оставям го на другите и се отдавам на експерименти.  Grinning

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 21:34 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 226
  • Мнения: 5 714
Много суровоядци ядат сурови гъби, ние не.
Естествено, че ще се намерят материали колко полезни видове гъби има, един вид супер храни. Wink
Много суровоядци дори не са опитвали суров патладжан, ние да. Но както г-жа Емилия каза, не е всекидневно в менюто ни, даже рядко.
Сладкия картоф се яде суров, за обикновения знам ,че има такива, които са го правили на сок.
Бобовите сме ги бистрили...

# 227
  • Мнения: 0
Аз съм суровоядка, но да си призная, не всичко ми е 100% сурово:( Има едни гъби в метро....слагам си по няколко в салатата...иникални са!! Но пък 3 гъби на гигантска купа салата нисхто не са!

# 228
  • Мнения: 1 273
Здравейте. Реших и аз да напиша няколко реда, защото прочетох някои неща в тази тема.
Била съм суровоядка.
Според мен суровоядството е най-подходящо през топлите месеци или ако човек живее на топъл климат.
Освен това:
1. Суров непастьоризиран ябълков оцет се продава по био магазините
2. Има млечни продукти от сурово мляко, както и сурово мляко, масло
3. Има и сурови меса - например маринована риба в лимон или оцет с подправки, или сурово сушени колбаси, сушен свински бут.

За сериозните суровоядци има термометри за храна, т.е. храната се стопля до към 40 градуса. Освен това има дехидратори с ниски температури, които дехидрират примерно смлени житни кълнове, като се получава суров хляб или кракери. На мен обаче ми се струва доста трудоемко.

Впрочем някой да знае къде продават термометри за храна? Може би трябва да опитам наново суровоядството, много добре се чувствах докато го практикувах, но през зимата определено ми е необходимо да си затоплям храната. Освен това не знам къде мога да си набавя такъв дехидратор. Обикновените дехидратори са с по-високи температури.

# 229
  • Мнения: 1 273
Реших да спазвам режим на суровоядство. Днес ми е втори ден. Някой иска ли да се присъедини?
Някога бях отслабнала много със суровоядство. После обаче стресът ми беше голям, поради семейни задължения и работа и беше невъзможно да се храня по този начин. Сега обаче това отмина и отново съм се взела в ръце. Напоследък пробвах различни начини да отслабна - с билки, с елда и овесени ядки, НВД, пости. Успях да си урегулирам апетита и волята. След като постигнах това, в крайна сметка реших че суровоядството е най-доброто за мен. Имам много добър опит с него от миналото. Учудващо, въпреки студения сезон не ми е студено от салатките и плодовете. Вчера накиснах слънчогледови ядки за покълване, днес леща. Мисля да продължа да пия и билките.

Чакам и други да се присъединят. За разлика от другите диети, тази дава свежест, здраве, безболезненео отслабване. Тя е и лечебна терапия.

# 230
  • София
  • Мнения: 921
ей от кога търсех такава тема.
почвам да чета:)

# 231
  • GYM
  • Мнения: 814
Чудесна тема Hug И мен напоследък активно ме вълнува суровоядството Rolling Eyes И въпреки, че много голяма част от менюто ми е сурово, все още не мога напълно да мина на 100 процента  Rolling Eyes Ще ми е интересно да следя по-опитните какво имат да споделят Hug

# 232
  • Мнения: 2 376

Впрочем някой да знае къде продават термометри за храна?
ел. термометър за храна имам от Икеа. В българската не съм го виждала, обаче.
Не съм суровоядка, но обичам да похапвам сурови гъби, а и царевица.

# 233
  • Мнения: 2 761

Не съм суровоядка, но обичам да похапвам сурови гъби, а и царевица.

А как ядеш сурова царевица? Shocked

# 234
  • Мнения: 2 376
Както и варена. Естествено, само млечна, с тънки люспи и не прекалявам с количествата. Много е вкусно...
Аз пък бях учудена да разбера, че и ядливите кестени били ОК сурови.

# 235
  • Мнения: 1 273
Скоро започва Великденския пост и мисля докато трае да премина отново на суровоядство. Защото иначе пълнея. Този начин на хранене е единствения при който отслабвам безболезнено.
Някой иска ли да се присъедини към мен?
За сведение, първият ден от поста е 27-ми. Седмицата преди това не се яде месо, а само риба, яйца, млечни продукти.
Между другото в Карфур-София има едно испанско сирене от сурово мляко, в Била на Славейков видях италианско от сурово мляко.
Напоследък хапнах и доста Просчуто крудо (превод: сурова шунка) и Хамон серано, не се отказвам и от пушените и домашно мариновани риби. Макар че като цяло в момента не съм на сурова диета. Много ми е хладно през зимата, дано успея да спазвам такъв режим през летните месеци.

# 236
  • България
  • Мнения: 491

adiba хранили се така и какви резултати имаш
искам да пробвам като смеся с разделното хранене
целта ми е да сваля 3-4кг

# 237
  • Мнения: 1 273

adiba хранили се така и какви резултати имаш
искам да пробвам като смеся с разделното хранене
целта ми е да сваля 3-4кг

В крайна сметка не беше 100% суровоядство. Ядох - плодове (около 0,5 кг. на ден, обикновено), зеленчуци и сурови ядки (последните в много малки количества - слънчоглед, орех, небелен сусам).
Но добавях и от немския хляб Mestemacher - Био ръжен пълнозърнест от Карфур. Почти махнах мазнините, основно идваха от ядките, понякога авокадо. В някои дни вместо това до 1 с.л. зехтин или ленено олио.
Резултатът е - 7,8 кг. Направих и два дни гладуване по Лидия Ковачева. В някои дни хапвах домашен суров мед. Веднъж направих задушен спанак с гъби и покълнат нахут.

# 238
  • България
  • Мнения: 491
 HugБлагодаря ти за отговора
ще разгледам темата по сериозно
имам доста неща да науча от вас момичета

# 239
  • Мнения: 56
Здравейте! Темичката е чудесна и аз лично от повече от 3 години се интересувам от суровоядство.  GrinningСпазвам си го и в момента докато съм бременна  /в средата на 8-ми месец съм/. Около 2-3 пъти месечно хапвам и нещо несурово като печени картофи, кафяв ориз или някакви пълн.крекери. Менюто ми е долу горе следното:
-закуска - плодове - цитруси, ананас, ягоди, банан
-обяд - ако съм вкъщи сурова супа с авокадо или таратор с бадемово мляко, ако излизам протеинов шейк с конопен протеин, бадемово мляко и банан, или протеинов бар с конопен протеин, сурови ядки и кокосово масло. Всичко е домашно направено.
-вечеря - обикновено голяма салата с кълнове, авокадо, сурови крекери от семена и ядки, сурова пица или суров дип като гуакамоле, суров дип от тиквичка, сурово песто с коприва, суров бадемов дип.
Като цяло съм изключила жив.продукти, но веднъж на 2-3 месеца може да се случи да хапна салата със сирене макар че напоследък въобще не ми се е случвало.
Адиба, заинтригува ме с това сирене от сурово мляко в Карфур.  Може ли да дадеш повече информация. По принцип съм чела, че суровото козе сирене е много полезно и аз лично нямам нищо против да ям инцидентно салата с такова сирене. Също съм чела, че суровото яйце е полезно, но в момента не бих рискувала с такива продукти. Евентуално след раждаето. Но пак подчертавам че бих ги консумирала само инцидентно.

Общи условия

Активация на акаунт