Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 45-та тема

  • 92 678
  • 665
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 4 380
Не съм добавяла кафява захар на осоляването. Усеща ли се? Водката влияе много положително.
Аз си нареждам осолените парчета в бурканче и заливам с олио за съхранение в хладилника.

Направих бърканата пица и няма да повторя. Тестото ми стана сбито и длетаво. Някой да има подобни впечатления? Аз не видях нищо особено мързеливо в това тесто- нормалното ми отнема не повече усилия.

# 436
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Ами да ти кажа аз само със сол не съм правила. Това е оригинална скандинавска рецепта за маринован локс, не съм я променяла. Захарта не се усеща, не сладни, само придава по-балансиран вкус, предполагам  Peace. МОже да се намали отначало, да пробвате вкуса Grinning. Увивам плътно с найлон, рибата става достатъчно влажна и си има мазнина. Хубаво е да се яде бързо за да не стане по-солена, изсъхвайки. Правя когато ще имаме гости или ще сме си в къщи няколко дена за да не се задържа много из хладилника ...

# 437
  • Мнения: 4 380
Моята си се задържа защото само аз ям сьомга в къщи. И малосолна риба принципно.  newsm78

# 438
  • Мнения: 1 777
Благодаря за разяснението за съомгата. Simple Smile
Ксения пицата съм я правила два пъти,не знам защо ти си е получила така.Моето тесто стана едно лепкаво и като го оставих 20 минути след това стана едно на балончета  и като се опече си беше добре.Трябва да се прави в по-голяма тава за да  стане тънка и да може добре да се опече.

# 439
  • Мнения: 769
nordina този шницел изглежда страхотна как е приготвен

Кари,заповядай  рецептата за швейцарски шницел Hug

Пеп-4o,благодаря Heart Eyes
Много ми харесват мъфинките които правиш Hug

nadeto_sp ,чудесни предложения Naughty

# 440
  • Мнения: 175
...

Направих бърканата пица и няма да повторя. Тестото ми стана сбито и длетаво. Някой да има подобни впечатления? Аз не видях нищо особено мързеливо в това тесто- нормалното ми отнема не повече усилия.

То дори не се получава тесто, а много гъста кексова смес!
Слага се в най-голямата тава и се оставя да почине, после никога не съм имала този проблем,  а пицата, я правим повече от 10 г. вкъщи!
П.П. а, че е мързеливо, мързеливо си е, тук спор няма, останалото е въпрос на вкус!

За останалите, които са харесали пицата ми, много се радвам, наистина е бързо и добро решение за изпразване на хладилника, както и за любителите на пицата!

 Peace Peace Peace

# 441
  • Мнения: 9 444
Направих бърканата пица и няма да повторя. Тестото ми стана сбито и длетаво. Някой да има подобни впечатления? Аз не видях нищо особено мързеливо в това тесто- нормалното ми отнема не повече усилия.

аз правех пицата така мързеливо до преди 3 години и на онзи етап беше най-добрата пица, която ядяхме.
Но откакто си правя сегашната пица с тънък блат, никой не ще и да чуе за онази.

# 442
  • Мнения: 3 428
Еее, Пеп-4о, давай сега бързо и твоята рецепта за пица с тънък блат Hug

# 443
  • Мнения: 175
Еее, Пеп-4о, давай сега бързо и твоята рецепта за пица с тънък блат Hug

И аз бих пробвала! Peace

# 444
  • Мнения: X
От вчера следобед до сега 4 страници...а зимата не знам как ще ви следя...
пеп-4o , и аз чакам рецептата !
И при мен имаше разчистване на хладилника.
Гювече


И питка
 

# 445
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Направих бърканата пица и няма да повторя. Тестото ми стана сбито и длетаво. Някой да има подобни впечатления? Аз не видях нищо особено мързеливо в това тесто- нормалното ми отнема не повече усилия.

аз правех пицата така мързеливо до преди 3 години и на онзи етап беше най-добрата пица, която ядяхме.
Но откакто си правя сегашната пица с тънък блат, никой не ще и да чуе за онази.

Наистина е много сполучлива твоята рецепта за пица с тънък блат .Правя я от скоро и то за италианци  Wink .Оценена е много високо   bouquet .Днес ще я приготвям пак с моцарела и домати ,а може и още нещо  Wink


Краси.мира ,поредната чудесна питка   bouquet

И всичко ,което видях дотук е просто „НЯМАМ ДУМИ“

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 09:40 от kasier

# 446
  • Мнения: 1 116
eli_c тази маринована сьомга непременно ще се пробва!

За вечеря при нас Кюфтета в доматено-винен сос

# 447
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Миг Незабравим, допадна ми идеята за блат в МВ, защото в тези жеги....Моля те, сподели как го приготвяш!
рени55
Кекс в микровълнова или блатове за торта

3яйца+1ч.ч. захар(200мл)

1ч.ч. прясно или кис. мляко (каквото ви се намира, може да ползвате и събралия се каймак от пр. мляко, ако ви е домашно)
малко над половин ч.ч. олио
3-4с.л. мармалад от каквото имате
какао,канела,ванилия - ако искате да е черно и миризливо
може сладкото да е мед и ще е меден блат(нещо мн. вкусно и случайно откритоблагодарение на Селма и бързия медовик)
2 или 2и1/2  брашно - зависи какво мляко сте използвали и мармалада колко течен е бил
1ч.л. сода бикарбонат угасена в 2сл.оцет
Консистенциата трябва да е като на гъста боза. Ако сте сложили повечко брашно не е фатолно - налейте малко газирано безалкохолно, аз редовно го правя.
За печенето- в подходяща , заслана на дъното с хартия , подмазана съдинка - кръгла , четвъртита , каквато имате.
Изливате от сместа до 1/3 от съдинката . При мен - разделих приблизително на 2 части.
Пекох на 800вата около 6-6.30 - проверявах с клечка за зъби.

пп. ето снимки по въпроса, от тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121568&pid=13501868  до края има туй онуй Simple Smile
Много е бързо и лесно и винаги можеш да имаш нещо сладко под ръка.
Кексчето намазано обилно с теч.шоколад е като пастичка

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 10:50 от Миг незабравим

# 448
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Не съм добавяла кафява захар на осоляването. Усеща ли се? Водката влияе много положително.
Аз си нареждам осолените парчета в бурканче и заливам с олио за съхранение в хладилника.

Направих бърканата пица и няма да повторя. Тестото ми стана сбито и длетаво. Някой да има подобни впечатления? Аз не видях нищо особено мързеливо в това тесто- нормалното ми отнема не повече усилия.

Невъзможно е тестото да стане глетаво.Ако изпълниш всички указания,както трябва по рецептата
става толкова пухкаво  и меко,та другите пици не могат да се съревноват с нея.Наистина пицата е върховна, и е лесна вкусна и бърза

# 449
  • Мнения: 307
 Hug
Снощи правих Наденица в бира и Кьополу с орехи.

 

По късно ще ви покажа и обяда Wink.

Общи условия

Активация на акаунт