Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 960
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
пръскам със шише с помпа.както писах почиствам така банята в лятната ни къща, тъй като цяла зима там никой не живее а тя е на приземния етаж и е влажно(мухлясват фугите и не само те) и търкането на цялата баня с по-слаб препарат си е убийство.преди ползвах анти мухал или саво, но всъщност последното си е чиста белина само дето е по-скъпа.с какъвто и силен препарат да почиствам винаги ми потичат очите тъй като отнема време през което съм затворена в помещението.с белината напръсквам бързо и излизам.после миризмата се е разсеела и измивам обилно с вода.почиства и дезинфекцира наистина перфектно

# 286
Аз мокри кърпи ползвам почти за всичко дори и прах по мебелите бърша с тях.

# 287
  • Някъде на път....
А как да изчистя лепилото от пластмасов съд?
Е такова чудо не ми се беше случвало, купих си един шейкър и не мога да махна лепилото, с което беше залепен етикета. Етикета падна, но на мястот където е бил, си лепне и това е - търках, мих, чегъртах с вряла вода и препарати- не става!  Sad
Някой може ли даде съвет, моля...........  Sad

# 288
А как да изчистя лепилото от пластмасов съд?
Е такова чудо не ми се беше случвало, купих си един шейкър и не мога да махна лепилото, с което беше залепен етикета. Етикета падна, но на мястот където е бил, си лепне и това е - търках, мих, чегъртах с вряла вода и препарати- не става!  Sad
Някой може ли даде съвет, моля...........  Sad
С памуче напоено с олио се търка известно време, лепилото сякаш се разтваря и се изчиства.

# 289
Здравейте! Чудех се къде да попитам, но тук са събрани толкова хитринки, че може и за мен да извадите някоя от торбата  Laughing
Имам чанта от изкуствена кожа. Кафява на цвят, по-точно млечен шоколад, не много тъмна и не много светла. Нося я през рамо, но явно от опирането в дънките при ходене задната част на чантата се е изцапала. Някакви идеи как да я почистя?
Много, много ще съм благодарна за всякакви предложения.

# 290
с мокра кърпа Grinning

# 291
продават се препарати за почистване на изкуствена/естествена кожа.можеш да опиташ и с тампон напоен с тоалетно или прясно мляко, това съм  го чувала но не съм го пробвала

# 292
Знаех си аз, че тук ще намеря отговор.
Нищо не смеех да пробвам досега, да не я повредя. Защото ми е подарък от свекърва ми Laughing
Астери, Zlatte - благодаря за идеите.

# 293
Хайде малко и от мен
Съвети за бляскави прозорци[/color]

Почистване на лед от стъклата  [/b] 20 г готварска сол се разтварят в  100 куб.см  вода. Ледът по стъклата се намазва с този разтвор с мека гъба или четка, след което бързо се стапя. Вместо готварска сол може да се употреби стипца в същото количество. След това стъклата се измиват с вода.

Течност  против  изпотяване на стъклата 20 г мек калиев сапун се смесват с 10 г глицерин и 2 г боров терпентин. Част от получената паста се нанася върху стъклото и се полира с парче мека тъкан.

Течност против заскрежаване на стъкла 30 г чист спирт се смесват с 2,5 г глицерин и 10 г дестилира­на вода. Стъклото се търка с мека кърпа, намокрена в раз­твора.

Йод разторен във вода за ефикасно измиване на прозорците - 1 л – 25 мл йод. Йодът  премахва и най-упоритите петна с които и някои от препаратите биха се затруднили.

Няколко капки оцет във водата – за идеално почистени и блестящи прозорци.

Малко съвети за баня
Фаянсовите плочки - Почистват се с разтвор от 3 супени лъжици амоняк и 1 л вода. В разтвора се потапя мека памучна кърпа, изцежда се и с нея се избърсват замърсените повърхности.
Срещу неприятната миризма в банята - За да се отстрани, се разрязват на две лимон и ябълка. Плодовете се поставят в мокрото помещение.
Фугите за плочките в банята - За да ги почистим добре, се изтриват със смес от хладка вода и суха мая.
Запушената тръба на мивката - Приготвя се смес от една чаша сода бикарбонат, чаша сол, половин чаша оцет и вряща вода. Сместа се изсипва в сифона на мивката. След  20 минути, налива се обилно гореща вода и след това се оттъква с вакуумна помпа за отпушване на канали
Чистене на плочките - За да премахнете наслоенията по стените в банята, използвайте при почистването им и лимон.

След душ - почистете плочките на пода с препарат за прозорци - така варовикът няма да има време да се наслои толкова бързо.

не съм ги пробвала за да кажа дали има ефект, но мисля да се възползвам от някои

# 294
Момичета, моля помагайте,  трябва да изчистя едно голямо мазно петно от черно памучно яке кажете ми с какво? Пробвах с веро, но опита е несполучлив, ако пробвам с обезмаслител дали ще избелее?
Моля помагайте!!!

# 295
  • Стара Загора
Напръскай с Меглио, да поседи 15-20 мин и в пералнята. Няма да избелее.

# 296
Подкрепям за Меглио

# 297
Напръскай с Меглио, да поседи 15-20 мин и в пералнята. Няма да избелее.

Лалка, благодаря за бързият отговор! Изчистих петното още снощи без проблем. Страхотни помощници сте!!

# 298
Момичета, аз също се нуждая от съвет. Знае ли някой  как да си удържа килима да не се пързаля върху ламината? Благодаря.  bouquet

# 299
 с двойно залепящо се тиксо

Общи условия

Активация на акаунт