Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Има едни специални четки за велур - точно гумени, много удобни.

Мерси, знам ги, ама това с гумичката е супер идея, защото на всеки му се намира поне една, а аз каквато съм блейка се сещам сутрин, когато бързаме за градина  Mr. Green.А си говорим и за хитринки ...

# 331
Хаха момичета благодаря!

# 332
  • Gone with the wind
Някой да знае как да почистя петно от смрадлика от памучна тъкан.
Правих си компрес на една рана и сега е останало жълто петно върху чаршафа, което вече 2ро изпиране не излиза.

# 333
  • В.Търново
Здравейте,мили дами ! Имам следния въпрос наскоро ми казаха ,че с прах,сода за хляб и вода се постигал снежно бял цвят на пердетата,ако някой е пробвал тази хеника ,моля да сподели впечатления?

# 334
Здравейте,мили дами ! Имам следния въпрос наскоро ми казаха ,че с прах,сода за хляб и вода се постигал снежно бял цвят на пердетата,ако някой е пробвал тази техника ,моля да сподели впечатления?
Ами за това не знам,но ме подсети за още една хитринка!

1.Обикновена сода на прах (бикарбонат) се слага в пералнята на мястото или с праха,за да ограничи появата на котлен камък.Също така чисти пералнята от вътре.Преди маркуча на пералнята ми течеше в мивката и ако знаете какви "парцали" излизаха... Grinning Blush

# 335

1.Обикновена сода на прах (бикарбонат) се слага в пералнята на мястото или с праха,за да ограничи появата на котлен камък.Също така чисти пералнята от вътре.Преди маркуча на пералнята ми течеше в мивката и ако знаете какви "парцали" излизаха... Grinning Blush
Заедно с прането ли или на празна пералня?

# 336
Аз добавям по супена лъжица сода за хляб при праха с всяко бяло пране. Много добре се белват дрехите, щом  чисти и пералнята - още по-добре Peace

# 337
  • МИНДЕРА
някакви хитринки да приложа в направата на коледен венец за входната врата Praynig

# 338
Ето една идейка за коледен венец и още една
Имало и темичка за украса
И още нещо http://artandblog.com/artandblog/?p=619 Laughing

# 339
Аз моя го направих от един по дебел гирлянд, който увих около медна тел. Не стана като купешките, но на мен си ми харесва.
цък

# 340

Заедно с прането ли или на празна пералня?
Заедно с прането Wink

# 341
И аз да се запиша Simple Smile

Сигурно тези хитринки ги има в някои от предишните теми, но вярвам ще ме извините ако повтарям Embarassed

Китки магданоз,копър, джоджън , перцата на зелен лук ,стъблата на селери и други зелении се измиват добре и се слагат в найлонови торбички във фризера.Когато ви потрябват потърквате с пръсти пълното пликче с дадена подправка и тя излиза ситно нарязана Simple Smile

През сезона на цитросовите плодове, настъргвате корите на лимони и портокали и ги замразявате. Когато ви потрябват при правенето на сладкиши имате целогодишно под ръка. Simple Smile

Изстисквате лимони и сока замразявате във формичките за лед. Замръзнали ги прехвърляте в найлоново пликче и винаги имате пресно изцеден лимонов сок Simple Smile

# 342
Детето рисува с водни боички и си изцапа ръкава до лакътя. Не запрах блузката веднага, понеже си мислех че като са на водна основа ще се изпере лесно. Но НЕ! От пералнята я изкарах толкова цветна колкото си беше. После прах на ръка, с домашен самун, с меглио, с вениш, само цвета на ръкавчето взе да избледнява леко, но боичките си стоят, като съвсем малко поизсветляха само. Има ли начин да ги махна от там?

# 343
...Изстисквате лимони и сока замразявате във формичките за лед. Замръзнали ги прехвърляте в найлоново пликче и винаги имате пресно изцеден лимонов сок Simple Smile...
                               Това звучи чудесно. Надали е точно като прясно изцеден, но ще опитам  Peace. Във формичките за лед слагам подправките аз, и после си имам дозички.
                               Когато се очертава да имам много работа следващия месец си приготвям фризера със заготовки. Слагам полусварен боб, сварени и обезкостени 3-4 пилета на порции за готвене, смес за сарми/пълнени чушки и всичко, което се сетя. После готвенето ми е лесно през месеца. Баба ми пък лятото си прави заготовки за зеленчукови супи, после само изважда, вари и овкусява.
                               От стиропора от новите уреди могат да се правят чудесни фигурки с ножче. После се оцветяват или се оставят белички. Особено сега могат да станат чудесни снежни топки, човеци и прочие.

# 344
В предишният си пост пропуснах  портокаловия сок-обработва се по същия начин като лимоновия и става идеален за обогатяване на разни напитки.

Ако по каквато и да е причина курабийките, които сте изпекли са станали много твърди и хрупкането им ще ви закара спешно при зъболекаря Mr. Green можете лесно да изправите грешката като ги поставите в голям найлонов плик и сложите вътре филия пресен хляб. Оставете ги затворени в плика така за една нощ и на сутринта вече ще са мекички

Общи условия

Активация на акаунт