защо искате 2 дете

• 13 541
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
е...чудесен довод... Sick
не на последно място-какво значи Довод за това, да имаш дете?Довод,,,защо се чака, защо се търси и изисква довод? Thinking

# 271
Вилико, приказката "С едно дете - без дете" идва от "старите" хора и значи точно това, че, ако да не дава Бог едното ти дете умре, ти оставаш без деца, а пък имаш ли си друго, то ще понамали мъката ти.... Дори ме е яд, че въобще го пиша.

Затова и написах на госпожата/госпожицата "Евала, голяма глупост написа".
Като ми го каже някой това и се чудя какво точно да му отговоря, винаги е трудно да отговориш на хора разсъждаващипо този начин.

# 272
  • Overijse, Belgie
Вилико, приказката "С едно дете - без дете" идва от "старите" хора и значи точно това, че, ако да не дава Бог едното ти дете умре, ти оставаш без деца, а пък имаш ли си друго, то ще понамали мъката ти.... Дори ме е яд, че въобще го пиша.

Като ми го каже някой това и се чудя какво точно да му отговоря, винаги е трудно да отговориш на хора разсъждаващипо този начин.
Направо ме утрепахте с лопатата!!! Аз си помислих, че с едно дете - по-малко грижи, все едно без дете...Ама чак такива черни мисли, не са ми минавали през главата!  ooooh!

# 273
И аз така реших и го свързах с амбицията  Joy

# 274
И аз така реших и го свързах с амбицията  Joy

о, това също, за амбициите на родителите стоварени върху единственото нещастно дете, за супер егоистчето

# 275
Въобще е излишен коментара кой колко деца са му като визия за семейство от гледна точка на Доводи.И разни примери са излишни.Познавам толкова хора-едно дете-които са чудесни , които не са страдали от това, че са едно дете...като се почне едно криворазбрано дуднене от подобен сорт направо... Sick
Аз, като забременях с второто се намериха хора да ме попитат-ама гаф ли стана? Sick
Или преди да забременея, бях надебеляла, все ме питаха-да не си бременна...Една даже си позволи да коментира как що не съм била казвала, че съм бременна-длъжна ли съм отчет-защо, кога, как...
Аман от разбори кой, кога, защо и по колко...
Това е личен избор и усещане.Избора идва от ред условности, за много хора това включва финансовото състояние.Усета, визията за семейство може и наследени като модел да са, също няма лошо, стига да е добър модел.Аз познавам дву-тридетен модел неуспешен, с разнобой, с кавги и незрдава борба за надмощие кой кого.Така че-с доводите-до тук.

# 276
никога не съм си мислела, че мога по собствено желание да остана с едно дете. Харесвам големите семейства, харесвам "пълна къща". От сегашната си позиция, бих искала и четвърто дете и нищо чудно един ден да си Add-"на, както казва  синът ми. Децата ми също са много сплотени , близки и щастливи, което ме прави и мен щастлива.

# 277
Аз имам няколко довода:
- Аз израстнах като само дете и много искам моето дете да има братя и сестри. Момичето, което е пуснало темата твърди, че при нея е било обратното - тя не изпитвала такава нужда, но всеки човек е различн. Откъде знаеш, че детето ти ще се чувства като теб?
- Иска ми се у нас да е весело: да имам голямо семейство и да се чуват детски гласове. Когато детето е само, трябва ние да му правим компания в игрите. Не че не ми е приятно, но за него не да е същото като да има другарче на своя акъл.
- Когато порастнеш, друго е да знаеш, че имаш един много близък човек, какъвто може да бъде твоят брат или сестра. Не че не можеш да разчиташ на приятели и т.н., но това е различно.

Разбира се, всичко е индивидуално - има и братя и сестри, които в един момент се изпокарват, но аз виждам нещата в хубавата светлина и искам 3 деца.

# 278
Не разбирам защо хората които са расли без брат или сестра, винаги искат техните деца да имат.  Thinking
Аз ли съм единственото дете, което е било едно, и е щастливо от това, доволно и никога не са му липсвали братя и сестри.

# 279
Аз ли съм единственото дете, което е било едно, и е щастливо от това

Не, не си.
Никога не съм страдала от това, че съм била едно дете, нито се чувствам самотна или непълноценна.
Все още нямам деца, така че, нека първо родя едно, живот и здраве, и после ще решавам искам ли второ и трето.

# 280
Защото искаш да направиш най-прекрасния подарък на първото си дете.
Защото искаш да обичаш още някого, когото можеш да сътвориш - по-смело, по-уверено, с опита, който вече имаш и с намалелите страхове.
Второто дете е осъзнаване на първото.
Второто дете е разкошът, който можеш да си позволиш ,без "да се налага".
Второто дете е онова, което сравняваш с първото и откриваш разликите, а оттам различието в съществата.
Повярвай, второто дете е откритие.

ЕТО ЗАТОВА newsm10
МНОГО МИ ХАРЕСА НАПИСАНОТО

# 281

Абе смейте се вие, ама има някакъв смисъл в това твърдение. Познавам няколко двойки такива стари хора, на които се е случвало, и благодарение на второто дете не са се побъркали от мъка по първото. Отстрани изглежда егоистично и откачено, но всъщност не е баш така. Обичали са си и двете, разбира се, но загубата на дете е страшно тежко преживяване и в такъв момент наличието на друго дете ти дава надежда за живот, сили да продължиш. Иначе всичко се обезсмисля (по думите на други, загубили единственото си). Много хора пък раждат второ след като първото почине - и тях ли мислите за егоисти? Защото и те го правят общо взето по същата причина...

# 282
Не, тъпо е, та чак ми е гнусно да зачена дете с мисълта-ако първото ми загине да си имам утеха.Баш па тези дни това да чета.... SickЛично мнение.А всеки е егоист по малко.Да, познавам и хора, които прехвърлят върху другото дете всичко в неописуеми размери.Еми да-егоистично е, ама в повечко.

# 283
Не разбирам защо хората които са расли без брат или сестра, винаги искат техните деца да имат.  Thinking
Аз ли съм единственото дете, което е било едно, и е щастливо от това, доволно и никога не са му липсвали братя и сестри.

И аз съм като теб. Никога не съм се чувствала самотна.
И не съм егоист. Незнам защо толкова често на "самите" деца се гледа като на егоисти.
Аз лично се раздавам изключително много и емоционално, и материално....

# 284
Искам да имам 3 деца, защото така ще задоволя моето чисто егоистично желание да имам 3 деца. Имаме възможност да си позволим да отгледаме 4 или 5, заради което 3 няма да ни предсавлява труддност.
Всъщност, ние сме точно от семействата, които заченахме децата си след мъртта на първото ни дете. И да, желанието в този случай е абсолютно егоистично, но... и дава много силен стимул за постигане на набелязани от семейството цели /вкл. и постигане на определен стандарт, който би гарантирал отглеждането на децата, без затруднения/.

Общи условия

Активация на акаунт