Отговори
# 60
  • Мнения: 0
Ели да ще летиме до Бургас 4е е по-близо и има доста автобуси за Сливен.Години наред съм пътувала все с автобус от тук до София и после до Сливен,много е уморително и дълго пътуването та сега се радвам 4е поне ще е по -кратко.Ти от къде си в БГ?

А каква е тази сребърна вода?За пръв път 4увам,за кво се ползва???

# 61
  • Мнения: 521
Та - рецептата за пица:
2 яйца
1 кис. мляко
1 пакетче мая (разтврена в много малко вода)
1/2 пакетче масло (хера)
1 с.л. захар (препълнена)
1 с.л. сол (равна)
1 с.л. оцет
брашно колкото поеме

Да кажа, че с масло става много по - хубаво отколкото с олио.
Излизат ми 8 кръгли пици  Shocked в диаметър 30 см.
Аз гарнирах половината на сметанова основа, половината на доматена, иначе какво ще словите отгоре вече си е въпрос на вкус. Само да кажа, че у нас най-много се хареса доматената с херкулес, варено яйце и пушено сирене и кашкавал. И другата дето ометоха веднага беше сметанова със праскови, шунка, хермелин и кашкавал.
Панираните филенца станаха мозък  Mr. Green ама още не сме ги яли, че тия пициииии - днес ще нося и на колегата на Хонза на работа, да се изяжда, че искам нещо друго да готвя.

# 62
  • Мнения: 0
Трейси, какви са тия 8 пици по 30см диаметър? Simple Smile) Ти да не храниш цяла войска? Simple Smile

Какво кисело мляко слагаш? Не знам какви има по магазините, но съм останал с впечатление, че киселото мляко извън БГ не е много кисело и аз дори му добавям оцет като правя тесто от кисело мляко и сода бикарбонат. Иначе интересна изглежда рецептата за тестото, блажничка с това масълце Simple Smile.

За раждането - споко - те мъжките знаят от малки, че цял живот все по женски акъл ще се водят, та сега за последно да се направи на инат и мъчи майка си Simple Smile Simple Smile.

Сребърна вода - това, доколкото разбирам, е същото като светена вода от църква, но в по-комерсиален и може би по-чист вид. Идеята на светената вода е, че сребърен кръст е стоял през нощта в нея и съответните сребърни йони избиват микроорганизмите във водата, което прави светената вода до известна степен лечебна (има дезинфектиращ ефект). Допускам, че който е решил да комерсиализира идеята, не разчита на безброй много църкви и кръстове, за да добива водата, а на по-високотехнологични методи, но на същия принцип Simple Smile.

Младен

# 63
  • Мнения: 4 717
Леле, Трейси ми даде рецепта за цяло училище да нахраня Mr. Green, аз искам да направя мини пици и да си ги замразя, защото понякога Несито ми отказва закуската и пицата е най-удачния вариант за бързо приготвяне, а и тях никога не отказва Laughing. Та ако сте замразявали това тесто в камерата, споделете дали става добре след печене - да не е твърдо и да не се разкашква при опичане на ниска температура. Пропорциите сама ще си ги направя, изглежда ми мн. добре че е с масло.

Младене - ние мляко вземаме предимно активия, но плодовите, защото бялото не струва. А подобно на БГ мляко тук има Селкси йогурт(бели опаковки) и Хогурт Холандия(т. сини опаковки)- гъсто, кисело и вкусно. Когато ми се налага да слагам за заливка на мусака или пита вземам от него, защото другите са прекалено воднисти.

Ще ходи ли някой на концерта на Мадона? На мен мн ми се ходи, но ще пропусна, няма кой да гледа малката(не че кучето ще разреши някой друг да я гледа де)

Хайде, че извадихме тенджерите и явно ще готвиме пак понита Joy
Ако разчитам на дъщеря си, няма да остана гладна

# 64
  • Мнения: 0
Аха стана ми ясно ве4е ква е тая вода.

Младене аз също купувам мляко или Холандия или Селския йогурт а когато имам настроение и време си правя сама кисело мляко щот аз пък без него немога.

Трейси то много нещо бе жена,ще зема и аз да ги пробвам тез пици,тва поне ще се изяде у нас.В4ера дет ги праих тез питки свършиха за нула време и малко им беше.Такива солени работи у нас се хапват ама сладки не.

Ох днеска жега от сутринта,следобед май на басейн я виждам аз.Малката спи,представете си през деня иска да спи на земята явно там и е хладинка и спи кат къпана милата.

# 65
  • Мнения: 0
За замразено тесто, аз не съм пробвал, но по магазините съм виждал да продават и се съмнявам да използват по-специални начини за замразяване освен да му добавят някакви консерванти евентуално. За полуготовите замразени купешки закуски съм почти сигурен, че имат консерванти, но за тестото не знам.

Порових из нета и няколко форума за готвене и там видях, че не било проблем да се замразява тесто. Естествено, зависи какво е тестото - ако има някакви ядки вътре или направо приготвиш нещо с пълнеж, може би успехът ще е частичен. Ако е само тесто (дори с яйца !?), не би трябвало да има проблем да го метнеш в камерата на хладилника и да го ползваш по-късно. На едно място дори някой описваше разточени пици и съвсем леко запечено - после вадиш, мажеш и гарнираш и буташ във фурната дори ако е още леко твърдо тестото.

Важно е замразяването - както на тесто, така и на други замразени продукти (напр. риба). По принцип нещата не се размразяват на стайна температура, защото това позволявало на разни бактерийки да се съживят и започнат да мърсуват. Оставаш замразеното нещо за 1 нощ (или поне няколко часа) в хладилника или в студена вода (аз не съм привърженик на микровълновите). Или пък ако направо си приготвил закуските, може от камерата във фурната.

Като цяло, струва ми се, че голямото отричане на полуфабрикатите в заради консервантите, които им добавят. Затова - правете си полуфабрикати вкъщи Simple Smile.

Младен
(личи, че ми е скучно, нали?Simple Smile)

# 66
  • Мнения: 4 717
Ми аз точно затова не ми се ще да купувам замразени пици на малката, предпочитам да направя и да замразя.
До сега фаворит са ни тези на Вагнер, те са точно както ти, Младене описваш - леко запечени, с гарнитурата обаче и направо от камерата мятам в печката. Стават мекички, а по края хрупкави, пише че са запечени в пещ и аз едва ли ще постигна тоя резултат. Crossing Arms Аз също не размразявам в микровълновата, понякога се налага във фурната.

Иве, дай и ти рецепта за питките, какво сирене слагаш - балканско или едам кашкавал?

Този уикенд се очертавало най-горещият за цялото лято, сигурно очакват 32*Ц  hahaha, милите чехи, незнаят кво е да ти залепнат гащите от пот Mr. Green

# 67
  • Мнения: 521
Ами аз купувам Холадния за ядене и Виан за готвене  Hug
Еми аз щото тънки пици направих и затова излезе толкова много пица  Mr. Green
Иначе тесто досега не съм замразявала, ама сигурно следващия път ще пробвам, или ще направя половин доза  Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 15:11 от tracy_t

# 68
  • Мнения: 0
 Необходими продукти: 2 чаени чаши брашно, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 чаена чаша сирене, 1 чаена лъжичка сода, бучка масло, сол.

Начин на приготвяне: От пресятото брашно, натрошеното сирене, солта, киселото мляко и содата се замесва тесто, от което с намокрени ръце се оформят питки колкото яйце. Те се поставят в намазана тава, в средата им се прави вдлъбнатинка, в която слагате парченце от маслото. Питките се пекат в предварително добре загрята фурна.

# 69
  • Мнения: 0
Забравих -сирене слагам Фета или Балкански сир

# 70
  • Мнения: 52
СРЕБЪрНАТА ВОДА- е хомеопати4ен продукт,не мисля 4е има нещо  общо със светената вода.про4етох във бг.мама,4е мн помагала при запушен нос една майка капела от нея на детето си и помагало,за това попитах дали се продава тук.хубава рецепта за пица,а мая има ли тук и ако има как се казва?

# 71
  • Мнения: 52
ивелинка- мн са хубави аз знам,4е се казват бързи сиренки и ги правя редовно мн са вкусни  chef

# 72
  • Мнения: 10 594
Да се включа и аз по темата за киселото мляко- пристрастена съм към Олма класик. Много е хубаво!
Трейси, откъде намираш енергия за такива кулинарни проекти?
Аз съм правила домашна пица само няколко пъти, и то са минали две години поне... Ще се разровя за рецептата. Помня, че имаше мая и зехтин.

# 73
  • Мнения: 4 717
Бена-бела маята се казва дрожди и стои обикновено в хладилницитедо яйцата и млякото. Сухата е при подправките Peace

# 74
  • Мнения: 52
ME_and_baby-благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт