Отговори
# 45
Здравейте мами и татковци  newsm78 Joy

аз да се запиша днеска.
Сутринта ходихме при нашия педиатър ей така да ми каже какво и как с малката като литнем към бг,то нали първо дете,нямам опит та за това.Но най - ве4е штото от в4ера племеницата ми е болница-нещо я ухапало-п4ела оса сестра ми не е видяла,детето по4нало да го сърби цялото тяло,осипала се,о4ите и устата и се подули 4е хукнали към спешното.Били и инжекции,вклю4или я на системи,правили кардиограма имала сърцебиене.Съмнявали се да не да има оток в гърлото и да се задуши,цяла нощ милата на системи и сега пак,не и давали да става,та дано бързо се оправи.Оба4е голям ужас в Сливенската болница-сестра ми вика мръсотия,пълно с хлебарки,не и разрешили да си вземе 4аршафи от къщи,и друго искали да мерят на Памелка кръвното ама не можели да намерят апарата #Cussing out
Направо не ми се вярва.

# 46
Младене
във всеки спортен магазин продават колела, но май по добре от коло магазин да си купиш, защото там ще ти обяснят ако искаш да питаш нещо, сещам се за такива на Палацкехо намести има голям
или пък и по нета
http://www.author24.cz/
http://www.cykloexpert.cz/jizdni-kola/?gclid=CKXd28vgjpwCFcgSzAod5n5jlg
http://www.harfasport.cz/prodejny-sjezdove-bezecke-lyze-snowboar … dni-kola-praha-5/
http://www.bike-eshop.cz/
http://www.e-cyklo.cz/
http://www.cykloworld.eu/
http://www.cyklomania.cz/

Важното е да си наясно със себе обаче, какво точно искаш - дали само по асфалт, или по пресечена месност, или пък крос кънтри предпочиташ - и според това хората ще ти препоръчат...

Иве
 ooooh! ама и около вас се случват неща Tired ужас!!!
Някаква алергична реакция е направила милата... ужас, дано всичко отмине бързо...
Та какво ти каза педката не разбрах, аз почти нищо не нося, то там има всичко, макар че от зимата май и там стана всичко с рецепти...

# 47
Ели така е ,също се надявам Памелка бързо да се оправи,явно е алерги4на,златото на леля baby_neutral

Та нашия педи ни написа Дитиаден,каза Фенистил гел при щипване.Панадол и Нурофен сиропи и свещи4ки.Ако слу4айно има запек свещи4ки ама каза 4е тва е малко вероятно.Ophtalmo-septonex-ако има възпаление на о4ите.Пантенол спрей.Lacidofil-капсули на пруем.И каза при излитането най-добре малката да говори или да пие нещо за да не и заглъхнат ушите.Просто 4овека каза 4е няма за кво да се притеснявам в БГ но е добре да ни е вси4ко под ръка а то и аз нали едва сега се у4а какво и как с децата та затуй като незнам хода и питам.
Ти какъв опит имаш с пътуването с децата?В самолета и така?

# 48
ЕЛИ-В БГ има вси4ки лекарства,но антибиотик няма да ти дадат без рецепта,ина4е може да си купиш капки за нос,сироп за кашлица,ФЕНИСТИЛ-мехлема също е без рацепта.аз мажа Криси с него като го ухапе комар.панадол,нурофен също можеш без рецепта.ДАНО НЕ ВИ СЕ НАЛАГА ДА ПОЛЗВАТЕ ЛЕКАРСТВА. Simple Smile

# 49
Бена-бела-даправа си,вси4ко тва го има без рецепта и в бг,аз оба4е нали не съм в те4ение какво друго та ходих да се информирам а Дитиаден поне тук е само с рецепта.Педито каза 4е антибиотик е излишно да ми дава така или ина4е каза ако се стигне до там трябва да го напише др.

# 50
Бена
знам че има всичко, че даже и в повече в сравнение с тук, или поне защото чета бг форум, и като се разболеем от нещо, тук търся лечение, пък се окаже че тези лек. не се продават в цз, и така съм с впечатление че в бг си има всичко, само дето доста по скъпо ми излиза като ми потрябва нещо  Mr. Green Все пак здравната покрива една част тук, а по лекари в бг гледам да не стигаме, само в крайност, за АБ пък съм направо щастлива че най после и в бг са с рецепта само, всеки се лекува сам иначе...

Иве
сок, вода, лизатко или биберон залъгалка, просто нещо да преглъща като излитате и кацате да имаш под ръка за да й даваш, иначе няма какво по самолета, Нина ми е страшно спокойно бебе, пък и късно ще летиме, така че се надявам да ми спят в самолета и двете  Mr. Green
С какво ще летите всъщност, с клик скай ли?
Дитиаден е какво?
аз само лактобацили всъщност си нося, че почти винаги имаме проблеми с дрисъка а не с запека там, пък и на море искам да ходиме, а там най-тъпо в това отнощение като те хване рядко щастие, а то си е нормално... просто никакво готвено не давам по ресторанти и тн, караме на сухи храни по скоро - пици, скари, пържени печени риби и зеленчуци, елиминирам питейната вода по всякакъв начин...
Ти от Сливен ли си? Морето ви е под носа - екстра

Трейси
цяла ли си още?  Mr. Green

# 51
ивелинка-какво е ДИТИАДЕН,съм 4увала до сега за това лекарство?

# 52
Таман и аз щях да задам въпроса на Трейси, че не се е появила днес Mr. Green

Аз пък наскоро разбрах за прахчетата Кулишек, дето са против обезводняване при разстройство и повръщане. Незнам какъв БГ вариант имат, но си мисля е добре да се запасите с тях при пътуване.
А иначе, в БГ децата нали са с безплатна медицинска помощ, т.е. те са БГ граждани и при педиатъра не се дават пари, само трябва да сте избрали фиктивно някой.

Иве, на колко е племенничката ти? Дано да се оправи бързо от тази алергична реакция, много е страшно като го описваш. Сега като идете в БГ ще падне игра между братовчедките.

Младене, и аз щях да ти препоръчам (отново!) инет магазините, заради ниските цени. Тук са маниаци на колобежките и ще си намериш хубаво колело. Според мен да имаш колело в големия град е кокото предимство, толкова и риск. ИЗбягваш трафиците и билетите за транспорта, но неможеш да караш спокойно навсякъде Peace. Аз лично много мразя велосипедистите като тръгнат да ми се набират пред колата  на някое кръстовище, голямо бързане сякаш ще могат да ме изпреварят Mr. Green, постоянно създават опасни ситуации.
Спорели защо се върнахте от Холандия?  Wink На мен ми беше голяма мечта, ама мъжа ми не му се ходи на студено и ветровито(не че тука е лято де).

Поздрави на всички  bouquet

# 53
намерих че е нещо като алергозан - нали така...
Тук всички като алергозана са с рецепта, май в бг обаче алергозан е свободно продейни

Миленке
тоя кулишек май зимата го купувах, ама то одврат голям  Sick и на мен ми се гади само да го опитам... просто не бих го за нищо на света купила повече...
Точно че за повръщане в бг има едни свещички, на хомеопатична основа, немски са, вусмухил или нещо от сорта се казват всички без изкл. във форума са доволни, а в цз не се продават, та съм си направила списък с разни ей такива дето ги искам за тук, че ги няма

# 54
Да то4но от сорта алергозан е този Дитиаден.Кулишек също съм 4увала,др. каза 4е децата не го понасят много-има и изклу4ения де-та препоръ4а тези капсули.
А също се надявам до др. в бг да не стигаме,Алекса засега е само 4ешки гражданин,сега ще искам да и правя и бг,така 4е незнам как е с др. в този слу4ай.

Me and baby-племеницата ми е на 8 години,голямо моми4е е ве4е,дано бързо е ок и я изпишат та да си е вкъщи.

Ели да от Сливен съм,морето е близко та дано опрем до там.Тази година цялата рода дет сме пръснати по света ще си ходим по едно и също време та надявам се насмогнем поне за 2-3 дни да видим морето.

# 55
Оффффф, тука съм  Mr. Green ЦЯЛА и ДЕБЕЛА  Joy
Ей на - готвя тука, пица меся - по нова рецепта, панирам филенца пилешки с корнфейкс, кюфтета пържа и ще правя пилешка манджа. Готвя, щото няма какво да правя, пък и да има да яде мъжото, ако взема да почна да раждам  Mr. Green
А бебо - не и не да излезе. Вчера бях на доки, даже не ме и прегледа, вика - виждам на монитора контракции имаш. Еми хубаво, може да родиш, може и да не родиш, от прегледа вика няма да мога да ти кажа кога, така че няма смисъл да ми се чекнеш тука  Joy и така ....
Вие гледам вече се стягате за почивки. Айде весело и приятно изкарване на всички в БГ и много здраве да носите на морето от мен  Hug

# 56
Трейси, дай рецептата за пица, по-точно за тестото.
Да ти кажа, не е хубаво толкова да те гледа гинеколога преди раждането, мен специално много ме болеше, като че се бях циментирала, вместо да се разширя Twisted Evil Mr. Green. По-ясно от монитора няма, там щом показва контракции, няма как да излъжеш.
Хайде стискам палци да е скоро, ще видиш как ще ти олекне веднага на шкембето Laughing

# 57
Трейси привет,стискаме ти палци вси4ко да мине гладко и без проблеми.
Аз пък правих днеска сирени пит4ици и да знайти мъника как се облизва  chef Joy

Ели ще летим със Скайюръп.

Хайде до утре,приятен ден...

# 58
ДОБРО УТРО, на вси4ки Simple Smile.                                                                                                                                                                                                                  искам да Ви питам дали знаете тук в 4ехия да се продава сребарна вода по аптеките?             

# 59
Бена
не не се продава

Трейси
 Crazy човек ще си помисли че поне 3.ма мъже храниш Mr. Green ти ме омая  Whistling

Иве
ти сигурно до Бургас нали?

Общи условия

Активация на акаунт