Отговори
# 645
Здравейте!
Бебешоци-малката Наталия бързо да е ок,дано е някакъв период Hug

Бани-да отдавна съм тук,баща ми ме доведе в 4ехия,дойдох предимно за да работя.Със сестрата на мъжа ми сме приятелки откак съм тук,с мъжото се запознахме 4рез нея но бяхме просто познати,4ак на нейната сватба 2007 пламна искрата а аз бях решила да се прибирам в БГ и дори имах уредна работа та на път за родна бг реших 4е ще се върна в 4ехия да си пробвам късмета и ей го на и детенце си имаме newsm78 Hug

# 646
Привет  Hug
 Иве добре че си се решила  Hug сега си имате едно прекрасно съкровище, гледах снимките на Алекса от Коледа - страхотна сладуранка с тия опашчици  Hug Hug .
 Да се отчетем след консултацията - наддали сме 500гр откакто сме си вкъщи, вече сме 4,500кг и сме цели 55см  Heart Eyes   Hug .

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 14:09 от bani_g

# 647
Здравейте на всички мами  Simple Smile  и честита 2010 година, макар и малко на патерица. Нека да е пълна със здраве и разбирателсто и да донесе на всеки най- съкровените желания.

аз тъкмо се прибирам от гинеколог и ме мъчат едни мисли... реших да ви питам за мнение че съм на кръстопът  и не знам накъде. Незнам дали си спомняте преди  бях писала че искаме бебе , но декември ми изтичаше договора и заради това отложихме малко да видим дали ще ми го подновят- е подновиха го - едногодишен.Решихме да започнем с опитите за бебче този месец, но от друга страна се чувствам ужасно несигурна- работата ми не върви добре- работя в областта на продажбите и то с IT техника, и заради кризата никой не иска да купува, а това пряко ми влияе на заплатата. Да не говоря колко стрес е всеки ден. Мениджмънта ни поставя едни цели да генерираме милиони в условията на криза и после  ни разпъва на кръст защо не сме ги постигнали... И сега идва чуденката- незнам какво да правя- да започвам да си търся нова работа - то пък сега няма кой знае какво предлагане само на позиции с английски и трябва да отложим бебо поне с половин година в най най добрия случай... а вече 4 години все отлагаме и чакаме най подходящия момент... или  да остана на сегашната и да търпя стреса докато забременея и дойде време за майчинство... просто глава не ми го побира... кое е най доброто. знам че не е хубаво да си под стрес и бременна, а вече не ни се отлага - то май идеалния момент все няма да дойде, а толкова много го искаме...

А ето че днес имаме шанс за бебе- в овулация съм.
Случвало ли ви се е да сте толкова близо до дългогодишна ваша мечта и едновременно толкова далече...

bani_g
  все така да ви расте малкото съкровище

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 17:17 от Asi_cz

# 648
Привет мила Asi_cz   Hug
Подходящият момент никога няма да дойде, винаги има нещо което ни притеснява и не е на 100 %. Моят съвет е не отлагайте щом толкова го желаете, най - прекрасното нещо което може да ви се случи. Според мен си остани на сигурно за момента, опитай да не се влияеш от стреса, все пак трябва да си спокойна  Peace . Когато забременях ме беше страх че може да ми прекратят трудовия договор, но си спомням че асистентката на шефката ни ми каза че работодателя няма право да те отстранява от работа при това обстоятелство. Ако работата ти е напрегната можеш да се уговориш с гинеколога си за болничен, ти решаваш.
 Както казват чехите пустте се до тохо и толкова  Hug ние ще стискаме палци  Praynig .

# 649
Мила Asi и според мен не трябва да отлагате!!!
Няма по-велико щастие и по-голям смисъл в живота на човека от този да има свое дете!!!
Аз бях на 20 години като родих, тогава мислех така, сега съм на 35 и съм още по убедена в това повярвай ми!

Ивелинка май не се познаваме от Сливен, но ако е рекъл Господ ще се запознаем в Чехия!Добре си направила, че си се върнала в Чехия.В Сливен и в БГ нещата не вървят никак добре, за съжаление....

Бани, браво на Вас!Продължавайте само така!

Целувки и  Hug на всички!

# 650
Аси
много го мислиш и кроиш, и всъщност трепериш за някаква работа която реално не я искаш, пък и кой знае колко си заслужава, и сега се чудиш дали да си търсиш въобще нова работа - в период с най-голяма безработност от края на комунизма до сега... Стреса ти е на дневен ред, с нежелание там ходиш, парите не били кой знае какво...ами не знам какво трябва да се случи повече за да се огледаш и разтърсиш... От друга страна бебета в такова психическо състояние което описваш не винаги стават от раз както май си мислиш, може и година до го правите като си под такова напрежение - точно да ти свърши договора..., а може и утре да стане ...но това никой не знае ...

Според мене си търси нова работа и си правете бебето и не планирай толкова... каквото дойде първо такова - я новата работа я бебето, тогава ще го измислиш най-лесно... при тебе рибата в морето както се казва, а ти вече готови ситуации решаваш  Mr. Green

За мене бебе в 20г. не е най доброто решение, да не казвам по големи думи, ама ако се случи... и си мислиш че е с правилния човек предполагам че не е толкова лошо...не мога да преценя всъщност, при мене бяха други критериите, на първо място беше първо учението, после реализирането и след това дойде ред на децата - но това си е лично мое мнение и не е по твоя въпрос, просто коментирам, защото стана на въпрос...

# 651
мацки, в бг от април месец щели да искат европейска здравна карта за да те пуснат да излезеш от страната - събират си неплатените вноски НЗОК
пускам няколко линка
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=bg
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=339303
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=462894
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2696271

не знам дали ще може да се излиза с цз карта например...

# 652
 Здравейте, милички  Hug
 По късни доби пиша, но след малко скачам в леглото  Mr. Green
 Иве, наистина май се оказа период или по-скоро ми се струва, че е нещо свързано с ваксината, но не знам. Това са си мои филми. Факт е, че детенце беше много нервно, сякаш не беше тя. Плачеше милата сякаш нещо я боли, а мен боли още повече, че не знам какво става. Слава Богу отмина  Praynig Пак цункай Алекса, ама тя има такива бузкииии, много сладка  Hug
Трейси, и ти нащипи лекичко и цункай малкия сладур от мен, лелееееееееее как растат като гъбки, леле.  Hug Оф, аз повече няма да говоря за излизане, че срам ме хваща. Страх ме е в метрото с количката  Blush ама то така, като не съм се и пробвала. Пъзла... Но сериозно... на мен много ми се излиза и няма как да е иначе, напоследък взех да изперквам съвсем сама. Е, сега другата седмица си чакам една приятелка от БГ да ми дойде на гости и броя дните, нямам търпение  Laughing
 Ха, да споделя. Днес /15.01.2010г./ за първи път чувам съседи тук в чехия да правят шумен купон  Shocked Досега наистина не бях чувала такива децибели, все едно съм в България  hahaha Joy
Аси,не чакай мила всичко да е ок и тогава, те нещата си се нареждат от самосебе си, наистина  Peace А няма по-хубаво от една беззъба усмивка сутрииииин, няма  Peace Laughing Laughing
 Милички, отивам да спинкам сега. Желая много здраве на всички ни, най-вече на децата  Praynig  Hug Hug

# 653
здравейте мами,4естита 2010 мн мн здраве и мн усмивки на вас и семействата Ви.да не сте ме забравили?месец и половина си бяхме в България,не по хубав повод,но важно,4е вси4ко мина добре.на мама и правиха операция,и за това си отидохме с Криси,дойдохме си преди два дни.там беше топли4ко,а като пристигнахме тук малее,сняг,студ. coldпразниците там ги изкарахме.да ви кажа нищо особенно не беше(за мен де)Криси беше мн щастлив при баба и дядо мн подараци,но аз преживях голям стрес покраи мама и нямах никакжо празни4но настроение,но сега е важно,4е е жива и здрава.                                                                                                                                                                                                                          бани-4естита ти рожба,жива и здрава да Ви е!!!на вси4ки- Hug Hug Hug-от мен.                                                                                                                                                                                                                                      хубава ве4ер мили4ки. Simple Smile

# 654
Привет на всички писали и неписали  Simple Smile благодаря ви за мненията.

след голямото мислене всичко клони за бебчо. Иначе що се отнася до работата хич не и треперя,  но ако искаме бебе сега трябва да остана ...пък то божа работа- може и от раз да стане...може и не...

bani_g
 и аз го мислех тоя вариант със болничните, ама не знам дали моята гинеколожка ще ми даде.  До сега нямах тука гинеколог, прегледите са ми били все в БГ и незнаех при кой да се запиша или все нямаше свободни места. Миналия път се записах при една д-р Трейбалова от Немоцнице на Хомолце (Прага). ако има някой с впечатления от нея и иска да ги сподели с мен ще се радвам- може и на лични.

bena-bela  неприятно е това което сте преживели...важното е че майка ти се оправя  

bebe6oci  как е малката? сигурно вече се е поуспокоила

# 655
Привет  Hug
Ели в някои от статиите пише не е задължително в другите обратно  newsm78 , надявам се да се признават цз картите, иначе ще е нелепо да плащаме и там и тук .

Bena-bela радвам се при вас нещатата вече са ок, добре сте се завърнали   bouquet

Asi_cz аз се регистрирах при един гинеколог на Мезибранска, до Muzeum като дойдохме, препоръча ми го една приятелка тогава, като се установи че съм бременна бях в 7ма седмица и той сам ме пита искам ли болничен или не, мисля че няма да имаш проблем с това  Peace

Bebe6oci как е бонбоната  Hug

# 656
Бани
то около тези карти има пак много неизвестни, но до лятото се надяваме да се знае вече какво и как...
Май цз картите важат, но всеки ще трябва да ходи да се отписва от бг ЗК и да се оправят данните за това че си освободен от плащане - като докажеш че плащаш другаде
тук може да се провери какво ти е се води
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_15_out.asp

# 657
Оф напрау ма шашнахте с тез карти.... и са 4удя сега кое как?Аз не съм се отписвала от бг -имам плащани осигуровки само 3 месеца за 2001г и от тогава съм тук,след като не съм в бг и си плащам вси4ко тук не могат да искат от мен да им плащам и там нали?Много ги мразя тези бюрокрации... newsm78

# 658
до края на 2007г дължимите суми се изчистват със справка от полицията, че пребиваваш извън БГ повече от 180 дена в годината
а за периода от януари 2008г до датата на отписването от ЗК искат документ, че си здравноосигурен в чужбина- бележка от твоята ЗК, че се осигуряваш там, или копие на здравната карта, или някой от формулярите Е xxx

това го копнах

# 659
Ели мерси за инфото,аз дадох инструкции и на сестра ми да иде до здравната каса и да пита 4е да видим кво ще и кажат Thinking

Ние таман ся се прибираме,ходихме до басейна,Алекса плака отна4ало ама после престана и си поплувахме,не е забравила да се потапя а това е добре.4ао за сега от мен,приятен уикенд ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт