Отговори
# 660
 Привет  Hug
 Ако се иска само това да представим всичко ще е ок, да видим какво ще измислят. Ние незнам дали лятото ще успеем да си отидем, за Коледа може би  newsm78
 Иве браво на Алекса шикулка  Wink , и аз много искам да научим съкровището още от малка, мен не са ме учили и съм лош плувец, но нашия тати умее много добре.
 Хайде другите да се разпишат как са, как са дечковците ?   bouquet

# 661
здравейте,аз 4ак сега мога да седна.бяхме сутринта на бейби-клуб,мн му харесва на Криси там.ве4ерта на рожден ден на етарва ми.на моя мъж свако му в4ера каза,4е 4ул 4е скайпа нямало да бъде ве4е безплатен Sadдано е само слух.сега ще си лягам,4е така ме цепи главата.лека и на вас.ох,за тези здравни карти нз аз една година нямам здравни в БГ.ще видим какво ще стане. Thinking

# 662
Привет!

Бани-ние ве4е не ходим на курсове плуване защото нямаме кола и няма как да ходим толкова дале4,но преди плувахме най-ве4е за да се калява Алекса и да не се страхува от водата.Сега плака но си мисля 4е е само период,все пак дълго не сме ходили на басейн.А ти щом искаш да плувате попитай как е там при вас-ние например по4нахме от третия месец вкъщи във ваната а от шестия в басейна.ето виж тукhttp://www.plavacek-deti.cz/detailbazen.aspx?IDBazen=10

Бена-бела-добре се завърнали Hug

Как са бебоците?Растът ли?Цунки и  Hug на де4ицата

# 663
 Здравейте, мили  Hug
 Ние сме добре, папкаме, пълним пампите. Растем си и искаме повечко внимание вече. Смеем се на бебето в огледалото с глас, сгрява на мама душата всеки ден с по нещо ново  Heart Eyes Grinning
 Я да питам някой от вас давал ли е осцилококцинум превантивно на бебчето? Мъжо вчера купи. Аптекарката казала, че го дават с рецепта, а му дала  Mr. Green И казала, че давката трябва да каже педито каква да е. Аз мисля да дам един път тази седмица превантивно.  newsm78
 Да се похваля. В събота чакам една моя многоооо обичана приятелка да ми дойде на гости за 1 седмица и вече нямам търпение. То и като съм по цял ден сама, направо откачам. С нетърпение чакам март месец да си идем малко в БГ на гости. Дано само се е постоплило времето, да се маха вече тази зима, не ми е по вкус нещо, макар че съм зимно бебе  Mr. Green
 Много целувки от нас. Да сме здрави пожелавам, другото се нарежда  Hug Hug

# 664
 Grinning /малко грешка/  Stop

# 665
здравейте,мами как сте?няма активност ThinkingКриси малко кашля,следобед сме на цви4ене.сега отивам да си боядисам косата,дано да стане.бебешоци-браво,4е сте добре.трейси,ели,me_and_baby,бани,и другите каде сте моми4ета??? хубав ден на вси4ки.

# 666
Ето ме и мен, нямам време за писане, но ви 4ета редовно  Grinning

ПРИ НАС няма нови неща, затова  си трая Wink, много студ при нас, ама ние упорити си ходим по разходки Shocked, нищо , 4е е -6 на вън Joy

Малките бебо4ета виждам пораснали..... как лети времето само...., моята Ванеска стана мома ве4е Grinning козметики, имаме ве4е тайни бележ4ици Wink от мом4енца.... пред огледалото нон-стоп...., та това е децата ръстат като гъбки, а ние се радваме да ги гледаме Grinning

Хайде, и другите да се разпишат, Миленка не си писала отдавнаааааааа, Татянка ти бе6е много активна , но сега за4езна и ти Wink

ЦЕЛУВКИ НА ВСИ4КИ Hug ЛЕК И ХУБАВ ДЕН  bouquet

# 667
Здравейте момичета,

много се радвам, че се сещате за мен Hug. Влизам и ви чета всеки ден, но не ми остава време да пиша, а и няма какво ново да споделя.
Ходиме на работа, Несито на ясла и като тръгнем в 6 рано, та чак в 6 по тъмно се прибираме. После чистене, ядене и къпане и то деня свършил.
И на мен ми е криво от зимата, тази май е първата толкова снежна и студена откакто сме в Чехия. Дано се стопля скоро, че де излизат дечицата да играят, представям си колко ви е трудно у дома да измисляте забавления. Ванеска поне в това отношение е пълна с изненади, днес рисували с ръчички и нашите бяха черни чак в гънките Mr. Green Crazy

Бебешоци - не съм давала превантивно нищо, честно да ти кажа, не смея на толкова малко бебе да ти препоръчам каквото и да било. Още повече, че съм леко резервирана и скептична към хомеопатиите и осцилококцинума. Послушай педиатърката ти, тя ще те посъветва от гледна точка на опита, който има Peace

Ани, какво ме направи ти, кога порастна твоята госпожица за тайни дневници, лелеее колко сме отарели, а... Mr. Green
Поздрави на всички малчовци и да им нацелувате червените бузки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 668
Здравейте,и при нас нищо ново затуй много не пиша но влизам всеки ден да видя дали някой се е появил Hug

Ани много е пораснала принцесата,как лети времето нали?

Бебешоци и вие сте много пораснали,само тва да се 4ува 4е сте здрави-а за превентивно даване на каквото и да е незнам,не съм давала никога на Алекса и за сега нямам намерение да давам защото е здрава,всеки ден излизаме по два пъти навън дори и в големия студ за сега да 4укна на дърво няма дори сополи.То друго ще е можеби ако боледува 4есто детето тогава да се дава нещо превентивно,но тва е мое мнение де.Както казва Миленка посъветвай се с педито и ще видиш Hug

Милен4е на Ванеска май и харесва в яслата сред децата HugНашта и тя много и харесва да е между деца и се забавлява,надявам се на есен да я земат тук в детската макар и да е само 5дни по 4 4аса за месец но пак нещо.А като се стопли ще вилнее тук на двора с другите деца,сега в тоя студ хи4 не се показват де4урлига.

Трейси вие как сте?Бани?

# 669
Привет момичета  Hug
 Много мило че питате как сме  Heart Eyes
Заради големия сняг и студовете не сме излизали и ние никъде, вече нямам търпение кога ще се оправи че да започнем малко по - малко и ние с разходките  Simple Smile.
Съкровището вчера беше кисело, болеше ни коремче, уж внимавам какво си хапвам и пия, но някои дни е доста раздразнителна,свива крачета, определено няма да се разминем без никакви колики явно  Sad , а когато я боли милата само търси да суче.
Имам една питанка, давахте ли на малките биберон - залъгалка и от кога, щото ние още незнаем че съществува. Четох че сученето ги успокоява и затова постоянно търсят.
Иве благодаря за сайта, много ми харесва идеята плуването с бебоците  Hug .
Трейси май я затрупаха с работа и не е писала отдавна, Дани е станал голям батко вече  Simple Smile .

# 670
Бани-Алекса като бебе не пое никакъв биберон -ни залъгалга ни от шише,ни силиконов,ни латексов 4ак като по4наха да никнат зъби пое биберон и то само докато заспи и го плюеше после-вси4ко само два месеца го дъвка и сама го захвърли.А това 4е бебетата ги успокоява су4енето е вярно,Алекса до сега така се успокоява Joy
А за коликите на нас ни помагаше ей тва,ве4е съм го давала тук може и да си видялаhttp://www.lekarnaparizska.cz/hbf-detsky-emulgel-proti-nadymani-pupik-100ml-p-695.html,и сега като ни боли понякога корем4е го ползвам и ОК.

# 671
Бани
на голямата със повече зор я научих на залъгалка, но пък и бая зор до като я махна после, сега второ не съм го назорвала за биба, и сега си цуца пръста...та май залъгалката е по добрия вариант все пак...
За коликите, погледни и в кърмаческия, блогът на Хедра има страхотни статии за всякакви проблеми, или пък я питай и на лични, винаги ще ти отговори.
За кърменето на поискване и колики има няколко основни правила
- 3ч. да даваш само едната гърда, ако при всяко поискване сменяш, бебока пие само от предното мляко , което е богато на лактоза, а лактозата е главната причина за коликите.
- от преяждане също боли корема, бебоците не правят разлика между болката от глад и от преяждане, за тях източника на болката е една и съща, достатъчно е и да я гушкаш и държиш така сякаш ще я кърмиш, на бебока му е приятно да се гушка, и да чувства близостта на майката
-най добре и за теб и за нея ще бъде да направиш режим на около3ч. кърмене, гушкай я като е кисела, опитай със залъгалката, сукателния рефлекс им е все още много силен, и за ден два всичко ще си дойде на мястото
- по възможност избягвай зеле, бобени, всякаква форма на краве мляко, газирано, пий доста анасонов чай или пък има и чайове за кърмачки, от айрян искам да ти кажа че страшно много мляко произвеждах  Grinning нищо че е краве млякото...
Ползвах и хомеопатия при големи кризи

Бебешоци
осцилококцинум не е с рецепта, и не бих го давала превантивно на 3.м. бебе, хомеопатията не е безобидна а тя е прекалено малка, щом си седи в къщи няма от какво толкова да я пазиш все пак

# 672
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=462720.0
тема точно по въпроса ти даже има на първа стр в кърмаческия  Wink

# 673
здравейте на вси4ки,при нас е доста студено(то навсякаде е така де),мама каза,4е в България е голям студ cold.Криси не искаше беберон,пробвала съм го,но отказа.а колики по4ти нямаше,но съм му давала 4ай от лайка,анасон и копър,или вземах една кърпи4ка , гладех  я и му я слагах на корем4ето(но да не е гореща)или го вземах и си го гушках мн му помагаше.нас пове4е зъбките ни мъ4еха.

# 674
А да, аз пък ползвах торбичка с костилки от череши - нагрявах я търпимо разбира се в микровълновата, пробваш на себе си и я слагаш на коремчето, или пък я слагаш в кърпа торбичката за да не е горещо ами топличко - в ДМ ги продават

Общи условия

Активация на акаунт