Отговори
# 675
Привет  Hug
Благодаря момичета за съветите   bouquet
 Ели аз в болницата давах и от двете за да се стимулират гърдите, обаче като се прибрахме у дома гърдите ми станаха като камък, и тогава започнах да давам на едната на хранене, както си написала наистина помага. Опитвам се да спазвам 3ч режим и заради преяждането. Иначе като е кисела, процедурата е ясна - гушкаме се, нося я в мен за да се топли коремчето и така.
Ще опитам и със залъгалка да видим кое ще помага, а в крайна сметка може да прибегнем до някои капки или лекарство .

# 676
  Здравейте, милички  Hug

Само набързо влизам, за да ви почерпя виртуално, че днес ставам на 24  Mr. Green

# 677
4естит рожден ден мили4ка,желая ти мн здраве,мн усмивки и семейно щастие.

# 678
Ехо, ето ме и мен тук
Бебещоци, честит рожден ден и от мен тук. Желая ти сбъднати мечти, здраве и любов и много много красиви и щастливи мигове с малката красавица.

Аз наистина съм затрупана от работа сега.
Бяхме една седмица на ски, няма такъв релакс и такова спокойствие. Нямаше нет и беше рай за мен, никаква работа, мама гледаше малкия, аз си скиорствах и ходихме по сауни, басейни и прочие. С две думи: голям кеф.
Ето малко снимки, за който му се гледа Simple Smile http://www.facebook.com/?ref=home#/photo.php?pid=607887&id=1 … bid=1256675430379
Качихме малкия на 3000 м. надморска височина, на един връх, после го къпахме за сефте и в басейн. Отначало малко се мръщеше, но после започна да му харесва.
Бани, аз давам биберон, като съвсем малък я обичаше повече, сега по-рядко му я давам, само като плаче и като заспива, а той сам си я изплюва като се успокои.
За коликите, нас не са ни мъчили кой знае колко, към 3 месец вече изчезнаха, гушкането понагаше много.
Дани вече много е пораснал, вече се обръща (ама не много често), смее се като го гъделичкам и като се смея аз, вече не иска да лежи, все седнал иска да седи. След 2 седмици започваме да се захранваме. Иначе вече е 7200 гр. и 68 см.
Какво друго да се похвалим - няма общо взето, след почивката, сега работа има в ИЗОБИЛИЕ и не ми остава много свободно време.
Ани, то верно на Ванеска вече й е време за гаджета, ох, колко бързо наистина растат децата.
Миленка, и твоята не е лесна, с тази работа ... ама няма как.
Аз да се похваля, вчера най-сетне си взех Трвалето побит.  bowuu
Ели, вие как сте? Дивеят ли куклите?
Ети някой знае ли как е, що е? Не е писала от как роди, как са близнетата  newsm78
Бела Бена, расте Криси и хубавее предполагам  Mr. Green
Бебешоци, ти кога ще си ходиш в БГ? Аз си купих билет за 26 март, ще си ходя и аз а малко да се запознаят с Дани роднините малко  Heart Eyes
Айде отивам пак да я почвам, че тя край няма тая работа
Лек и ппприятен зззззимен студен ден от нас

# 679
bebe6oci
4естит рожден ден и от мен!!!

Трейси
супер са снимките, голям бонбон е Дани  Heart Eyes

# 680
  • Чехия
Bebe6oci,жива и здрава-всичко най-хубаво   newsm51
Мали момичета ега го в тоя студ,направо ми иде да бягам към Африка.Сутрин докато водя Бубако до школката и не си 4увствам лицето от студ-добре че ми е на 5 мин.та Рая си спи докато го водя , ина4е незнам какво ще го правя Ние сме добре-едно и също.Качих 3 кг по празниците и сега съм на глад и телевизия
Гледам има дискусия за бибите-аз мога само да ги хваля.Винси ми беше без нея и се носихме до припадак-а няма да ви разказвам как го приспивах.Носене,носене,друсане-счупих спалнята.С Рая не беше така щото нямаше баби4ки-ква4ки да ми казват колко е вредна и си имаше биба и си се успокояваше с нея и беше бебе-крутошар4е.А за оксиококциома/така май беше/ съм давала на Рая от 1 годинка превантивно 1 в седмицата.
Е това е от мене хубав ден-дано да става по топло
Трейси много сте сладки вси4ките
Аз изкам МОРЕ,слънце и мнооооооооого пясък  Crazy Crazy Crazy

# 681
Здраввейте на всички!
  bouquet за тези, които празнуват днес!  Blush
Реших и аз да пиша във форума тъй като вече почти 3 месеца съм в Прага с годеника ми и отдавна чета по различни въпроси именно във вашите постове. Това, което мога да споделя от тук, макар че доста отдавна се коментираше това като тема са българските магазини. Аз посетих вече два от тях и мога да дам обратна връзка за тях:
Единият е ПРАГА 8, НА САМАТА СПИРКА "ОДРА" НА АВТОБУСИ 200, 202 И 177
http://209.85.129.132/search?q=cache:Btn1epT3IcAJ:forum.ide.li/i … ct=clnk&gl=bg
Там точно, когато ходихме беше малко празничко, но мъжът обеща, че скоро ще зареждат. Взехме си лютеница от там на Идеал, но не ми хареса, аз и в България докато бях обичах най-много тази на MARCO, но явно тук не я внасят за жалост. Sad
Другият магазин е Praha 1, Havelska 9 (който видях от един пост в сайта). Точно на този номер е и се влиза в едно като тунелче и в дъното му има заведение и магазинът се пада в ляво. Продава една жена и беше добре заредено: от кори за баница, чубрица до семки  Simple Smile
Относно бялото сирене, което сме си свикнали в България, аз си купувам от LIDL едно, което се води уж гръцко Simple Smile но ми е най-вкусно засега от всички, които съм опитвала.
Започнах от скоро и курс по чешки, но сигурно повечето от вас се досещат, че въпреки близките значения на много от думите е доста труден...Още докато бях в България търсех граматики и речници, но единствено успях да си купя Чешко-български речници и малък разговорник...Това обаче не ми е достатъчно и се чудех дали някой от вас не знае някаква граматика или нещо, което е оналйн и би ми помогнало в изучаването на чешкия. Много ще съм благодарна ако споделите с мен вашите мнения!

Heart Eyes чао и много усмивки Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 682
Привет Таз
ами виж за учебници за начално училище - 1 до 4 клас се учат основните граматически правила
така най лесно ми се вижда, иначе после търси czech for foreigners online или cestina online в гугъла

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 16:55 от Eli_cz

# 683
Здравей Ели и благодаря за отговора! Simple Smile
Аз имам учебник англо-чешки от фирмата към която уча казва се BASIC CZECH I, иначе в гугъл съм търсела да...но се чудех ако някой вече се е сблъсквал и има идея  къде има такива материали. Иначе аз продължавам с курса и довечера ми е 3 урок. Simple Smile
Забравих да спомена нещо от предните ми, които се коментираха за киселото мляко. Много е хубаво това на Pilos на LIDL и даже проверих дали им бактерия като заквасих едно малко бурканче от прясно мляко 1.5% и сложих от Pilos киселот мляко и воаля имах кисело мляко достатъчно гъсто. Simple Smile Така че ако някой има възможност нека го пробва.
Приятен и усмихнат ден на всички!

# 684
Здравей Taz,
пратих ти на мейла 2 учебника и 1 граматика.Дано ти бъдат полезни, аз ги ползвам и съм доволна.Аз въпреки че все още съм в БГ, също ходя на курс по чешки, там учим по учебника New Czech Step by step, но него го нямам в електронен формат.Желая ти успех!  Hug

Бебешоци, честит рожден ден и от мен бъди жива и здрава и много много щастлива!   bouquet

Трейси , браво на Вас, че сте отделили време и сте си починали сред природата!Човек има нужда от време на време да се зареди с положителна енергия!Целувки на малкия сладък Дани!  Hug

Момичета и в БГ си е голям студ, да знаете.Ако това Ви успокоява, че не само при Вас е студено...

Целувки и  Hug на всички!

P.S.Ако някой друг иска учебниците да свирка, пращам веднага.

# 685
Забравих нещо, все се каня да Ви питам къде е на клавиатурата n с háček  и о с čarca, всички други чешки букви ги имам само тези не ги откривам на клавиатурата, чудна работа...

Please help me!

# 686
Благодаря ти, eli98! Успех с ученето на чешки, аз все още не съм си инсталирала чешката подредба на клавиатурата и не мога да помогна в случая Sad .

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 00:12 от Taz

# 687
Ели98, има самостоятелни чарка и хачек, натискаш първо бутона с хачек, после N.  Peace Моят хачек е до бутона delete.

Бебешоци, честит рожден ден! bouquet

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 10:06 от Deziderata

# 688
Бебешоци 4естит Рожден Ден и от нас макар и на патерици-много здраве,щастливи мигове и много сбъднати ме4ти  bouquet Hug

# 689
Eli,

č e pod cisloto 4, a sa o natiskash klavisha + /do return/  i posle bukvata o.

nadyavam se da pomogne :}

Общи условия

Активация на акаунт