Отговори
# 720
# 721
 Здравейте, милички  Hug
 Тук наистина сме в голям застой... но скоро ще привършим темата  Mr. Green
 Ние сме добре, гукаме, говорим си... обръщаме се, дори се търкаляме по леглото, папаме си крачетата... от всичко малко по малко напредваме.  Mr. Green
Иве, стискам палци всичко да е наред с вашия тати, искрено се моля за него  Praynig Това е голям стрес за семейството, но вярвам че всичко ще е наред, миличка  Hug Hug Цункай малката, тя все по-хубава става Grinning
 Но те всички деца са ни хубави бе, нали са си наши.
 Трейси, Дани и той е голям сладур, направо ако е пред мен ще му изям бузките, пу пууу, голям мъж! Да е жив и здрав!
 И най-малкия член на форума ни принцеса Мария на Бани е голяма бонбонка, да я изпапкаш. В това на живо се уверих  Mr. Green

Сега ви оставям, милички. Пожелавам на всички ни да сме здрави и скоро да си имаме по-топло време, че тази зима ми дойде в повече  #2gunfire

Лек ден и усмивки  Hug

# 722
Привет момичета  Hug
Много благодаря на всички за милите думи  Heart Eyes ,както казва bebe6oci нали са си наши децата всичките са прекрасни  Grinning .
С кака Наталия се срещнахме вече няколко пъти  Mr. Green .
 Ели аз нещо не съм разбрала кога ще се местите насам и в кой град ? Като гледам как сме се разпръснали където и да сте ще имаш компания мисля  Hug .

# 723
Привет и от мен на всички Simple Smile

bani_g
  все така да растете и хубавеете
ivelinka78  стискам все още палци, и те чакаме с добри новини. Личи си по снимките че Алекса се е нарадвала на басейна.

Аз се включвам с една молба:
Оказа се че трябва да си търся нов гинколог/гинеколожка.
Ако може да ми препоръчате някого от когото сте доволни ще съм ви благодарна.

# 724
Asi_cz, мога да ти препоръчам моя. Ето погледни този сайт http://www.gynfem.cz/lekari-a-personal. Моя гинеколог е MUDr. Michal Kvapil  Peace Не знам дали ще ти е удобно само.

Хубав ден  Hug

# 725
Здравейте момичета, отдавна не съм писала. В процес на местене сме. Стеховаците ще дойдат в събота и вече ще спим там.
Отели ми се вола.

Dez и ти скоро не си писала, какво правят твойте малчугани?Малкия бебчо кой знае колко бели прави вече  Wink

Ели98, Тоби е добричък, но Риша какви ги върши...
Има нужда от градина детето, дано го вземат. Praynig Места няма, както чувам от приятелки, а аз с тази матерска няма да съм с предимство.
Айде, събуди се Тоби.
Росита, стискам палци за нова работа!
Бани, много е голяма и сладка малката.

# 726
Здравейте и от мен моми4ета  Hug Hug Hug

Дез и ние сме за детска, при нас ще има запис март месец, та дано ни приемат, да свикнем , пък после и работа да търся Rolling Eyes

Времето се оправя, и е супер, 4е и Ванеска сега е ваканция, та сме по разходки.
Днес сме нахранили 30 патици и още толкова лебеди Crazy Laughing, но е много хубаво.Децата се състезаваха кой пове4е хляб ще хвърля Party

Много сладки и хубави де4ица имат вси4ки, ама то нали са си наши, българ4ета най-хубавите, в това 4исло са и бебоците със 4ешките татковци Joy
  Това е от нас за сега , хайде на разходки Hug

# 727
Здравейте на всички!

Аз да споделя моя опит- още като дойдохме тука и се записах в кварталната библиотека- 60 крони годишна такса... и имат страхотно много детски книжки за всякакви възрасти, а и не само. Дори и учебници за чужденци които искат да научат чешки.  И какво ли още не. Много полезно ми беше понеже си избирах отначало книжки с повече картинки и с по малко писано и е наистина по лесно да се учи така. Мисля че това си е една добра инвестиция. Ако искаш опитай.  
Asi_cz, и аз съм голяма фенка на библиотеките, живот и здраве като дойдем в Чехия, едно от първите неща, които ще свърша е да се запиша на библиотека.Засега се задоволявам с материалите, които има в Столичната библиотека, най-много материали има в библиотеката на Софийския университет, но от там не дават книги за в къщи, може да се ползват само в читалнята.

Ели аз нещо не съм разбрала кога ще се местите насам и в кой град ? Като гледам как сме се разпръснали където и да сте ще имаш компания мисля  Hug .

bani_g , планираме да се местим тази година лятото в Прага.А вие от кога сте в Чехия и как се решихте на тази стъпка?

Dez, вярвям, че ти се е отелил вола, местенето си е доста трудоемко...важното е, че му се вижда края.
Възхищавам ти се, как се справяш с четирима мъже в къщи /само ти си знаеш/, със сигурност не ти е лесно, но имаш прекрасни деца и  семейство и можеш да се гордееш с това!   bouquet  Hug
Стискам палци да вземат Риша на градина, той е в такава възраст, че ще се чувства много добре сред децата, дано да имате късмет!А Тоби да е все така добричък и баткото много да ти помага!  Hug

Моя гинеколог е MUDr. Michal Kvapil

Абе момичета доктора не е ли само Dr. , какво означава   MUDr., моля да ме осветлите, мислих, мислих и нищо не измислих какво може да  означава?

Hug на всички и целувки на бебоците!

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 23:01 от eli98

# 728
Привет  Hug
Dez къде е новото ви жилище май помня че беше с поменала Прага 4  newsm78 и ние сме уж в 4 ама сме долу горе на майната си  Mr. Green дето се вика.
Ели при нас мъжа ми прояви иниацитивата да работим някъде извън страната, познати му предложиха работа тук и така станаха нещата съвсем спонтанно, за месец се озовахме тука. Промяната явно ни се отрази отлично 6м след идването ни забременях  Heart Eyes и сега се радваме на нашето съкровище  Simple Smile.

# 729
здравейте на нашия татко ходи днес да говори с директорката на детската градина за Криси,сега на 3.03.има запис и тя му казала,4е трябва да отиде в 4уждестранната полиция и да иска да му дадат "резиден"знаете ли какво е това?а ако не му дадат няма да приемат Криси на градина,без зна4ение дали ще си плащаме  като 4астна.

# 730
"резиден" е разрешение за престой, такива като вашите- ако имате такива разбира се
поволени к побиту на цз
http://www.mvcr.cz/clanek/formulare-pobyt.aspx
http://www.finance.cz/zpravy/finance/46814-jak-zit-legalne-v-ceske-republice-/
http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/archivy/formulare/zadost … ni_pobytu_na.html

# 731
eli98, благодаря ти много за милите думи! Hug
MUDr. е доктор в Чехия, адвокатите са JUDr.
Бани, в Дейвице се местим. Още 2 дни остават. Броя ги вече. Praynig

# 732
Аз явно не съм разбрала, надявах се да сте близичко и вие като bebe6ocite та да хукнем сега като се оправи временцето  Simple Smile .
Хайде то не останало  Wink

# 733
Здравйте мацки,
аз да се от4ета само-ние сме болни,Алекса е от в4ера с висока температура,сополи които текат кам гарлото не навън и явно затова и кашля.Дадох и в4ера Мукоплант за кашлицата ама го повърна милата,сега е по4ти без температура и без сиропи,иска да папка и дадох и едно плодово пюре и само докато близна лъжицата и повърна та незнам какво да я правя,да я водя ли на лекар днес?

Поздрави и  Hug на вси4ки ви!!!

# 734
Здравейте момичета,

Иве, много сте настинали, ама то времето се затопля и с него си отиват гриповете, споко Hug Според мен не я води още днес на лекар, защото в чакалните е пълно с болни деца, с много по-сериозни болести, да не лепнете нещо допълнително. Давай й нурофен или друго за Т, пък за кашлицата незнам какво да те посъветвам. Ванеска изпи цяло шише Мукосолван и накрая мина от самосебе си, просто се отказах да я тъпча с лекарства и тя взе, че се оправи. Като пръскаш със спрейче и после изсмукваш не се ли освобождава поне малко нослето? Има едни много хубави кремчета за кашлица, чешки са, мажат се гърдичките 2-3 пъти дневно и загряват, иди до аптеката, поне няма да е вътрешно, а само външно приложението.Стискам палци да оздравеете бързо Peace

Много бързо растат дечицата, като гъбки, много се радвам на снимките ви  bouquet, да ги нацелувате

Общи условия

Активация на акаунт