Немската верига DM открива 2 магазина в София и един в Стара Загора

• 48 923
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
доволна съм от магазина
и от продуктите , които до сега съм купила :
течен крем сапун Balea '' мед и мляко '' - 500 мл 1,59 лв - ароматен , хубав на изключителна цена
крем - душ гел Balea '' мед и мляко '' -300 мл 1,99 - много хубав
овлажняващ крем за лице Balea 50 мл 5,49 лв - допадна ми на кожата
червило  Rimmel  / London / 8,25 лв също съм много доволна
омекотител за дрехи за алерг.и чувствит.кожа 1 Л - 2,99 лв - без аромат е , дрехите стават много меки
шампоан Balea чувствит.кожа - 2,59 лв -  също не е лош

от 2 неща не съм очарована :
 - ароматизиращ гел за тоалетна - 1,19 лв - не е никак силен , единстевено доближа ли носа до него тогава се усеща
  -детска паста за зъби DontoDent - 1,25 лв -детето не я понася

# 166
Малко по-нагоре в темата похвалих крема за ръце с уреа на Балеа. Наистина е много хубав и добре се отразява на моята кожа, но е фрашкан с всичките видове парабени, което е лошо!  Sad
ami   за тази цена какво да е?
Изумява ме цена на детска паса за зъби 1,25. Произведена от немска раб. ръка,транспортирана до България...какво ли има в нея?

# 167
Koй твърди, че е произведена от немска раб. ръка? Laughing
Дай ми го - да поспорим!

# 168
Koй твърди, че е произведена от немска раб. ръка? Laughing
Дай ми го - да поспорим!
ne znam къде са произведени. Имах предвид,че ако са произведени в Германия, са прекалено евтини.

# 169
полша, румъния, унгария
Ама т'ва не че е лошо, де!
Още не са започнали в турция и китай.
Тогаз да видиш цени и парабени.

А сега - сериозно: И в Немско цените са такива, че и по-ниски. Тук в повече им идват разходите/ наеми, транспорт, логистика, такси, рушвети, загуби разни/, а оборотите-несравними с немските в пъти...

# 170
Не съм чела темата , но да ви питам дали се продават прахове за пране ???
Прочетох сега , че предлагат .Извинявам се.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 22:35 от Markrit

# 171
Не съм чела темата , но да ви питам дали се продават прахове за пране ???

da

# 172
пастата , която аз купих е произведена в Германия.
Паста Donto Dent за млечни зъби с флуорид без захар 75 мл 1,25 лв
Сега забелязах , че тук нашите са го превели '' паста за зъби ''
а на немски пише : Zahngel , може и за това да е по-евтина , защото е гел  Rolling Eyes

# 173
poli_
не бих искал да звуча заядливо, но ще попитам: - Как разбра, че е произведена в Германия?
Аз знам, че в това не го разбират дори местните мениджъри?

Маркрит, имат! В собствените марки Денк мит, имат гелове за пране и прах-концентрат. Евтини са и сравнително добри за цена за едно пране. Средно качество. В другите марки - същото, като това в другите магазини на същите цени.

# 174
Дедо  сега ще ти кажа
винаги първо се ориентирам по първата цифра на Баркода .
4-ка е Германия 
в случая пастата е с първа цифра на Баркода  4-ка
и пише : Hergestellt in Deutschland

# 175
poli_
всички продукти на ДМ са с "немски" бар код.
Причината е, че централата е в Германия. И са "създадени" там и поръчани от там.
По същия начин всички продукти на "P&G" са с белгийски бар-код, защото централа на тази американска фирма за Европа е в Брюксел. А стоките , които виждаме тук са от Румъния, Чехия и т.н. Дори стоките им, произведени в Германия са с бар-код, започващ с 5..
Бар-кода съдържа много информация, но не е гаранция за мястото на производство на стоката.

# 176
и аз не харесах пастата за зъби , собствената им марка , не знам къде  произведена
за мен собствените им марки са като бг стоки , честно казано
но и на мен ни направиха впечатление ( споменато  беше по-нагоре ) как има празни рафтове , не съм виждала това - ако е свършила стоката , слагат друг артикул , ама празен голям рафт ..странно ми се видя ...

# 177
Дедо за баркода съм съгласна - защото роля играят и някои от следващите цифри и не винаги  съвпадат както ти казваш.
Но на пастата не пише никъде Made in Румъния , Полша или Унгария
Пише Hergestellt in Deutschland  Rolling Eyes
това означава ли че крият къде се произвеждат продуктите им ?

# 178
сега погледнах овлажняващия крем за лице който купих пак от тях
пише : Markenqualitat von dm    Hergestellt in Schweiz
за мен означава че е произведен в Швейцария
поне до сега не съм попаднала на Полша , Унгария и Румъния още  Laughing

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 23:31 от poli_

# 179
Няма да попаднеш
Не точно крият, защото има начин да получиш информация къде е произведена, но не я показват.
Те нямат собствени заводи - всичките собствени марки се произвеждат по-поръчка от някой друг. В една тема преди месеци бях писал за това. Основното е друго - за немеца например не е толкова важно дали е произведена в Германия, Швейцария или Полша. Основното за него е да е добра и изгодна като цена/ не точно евтина, а "изгодна" е думата /.
Има елемент на предпочитание на немска стока пред друга, ако са еднакви предните две условия, но рядко се стига до там.
Освен всичко друго има и фирмени тайни - собствените марки не се разкрива къде, кой и за колко ги произвежда. Битката там е жестока - кой ще извади най-евтинатa стока в сегмента.
Сега влиза на нашия пазар Плюс : супермаркети - дискаунтери. Там е същото, но с хранителни стоки и тук-там от стоките от номенклатурата на ДМ. Характерни са с беден асортимент във всеки артикук от от собствена марка, нещо познато, което е на нормална цена и нещо евтино , но измислено и временно. Пълно е с такива, познавате сигурно Алди, Лидл, Пени и подобни

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 23:36 от Дедо

Общи условия

Активация на акаунт