ЗА БУРГАСКАТА БОЛНИЦА...ПРОЧЕТИ

• 7 166
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
Незнам какво да кажа мили майчета.Мисля,че точни думи няма,немога и незнам как да изразя съчувствието си към вас.Сърцето ми се свива,като чета постовете ви. Cry Напълно съм съгласна,че трябва да се направи нещо.Докато ние хората продължаваме да си мълчи и да търпим това положение,то ще продължава и те ще продължават да ни тъпчат.Немога да се побера в кожата си от яд,че тези "хора" спят спокойно и не само,че не чувстват вина,но и са нагли защото се оправдават и продължават да практикуват професията си. #2gunfire Много бих искала да дойда,но незнам дали ще успея.Живеем в София,но имаме планове към 21 този месец да идваме в Бургас.Ако дотогава се организира някаква среща и наистина дойдем,ще се радвам да се запознаем и ако мога да помогна,да го направя.Аз мога да разкажа за болницата в Пловдив,понеже раждах там.Лежах 3 пъти за задържане,бях със силен кръвоизлив,а накрая неискаха да ме приемат,понеже не беше минал 1м от последното ми влизане в болницата и се води рехоспитализация и съответно не им се плаща клиничната пътека.Та затова време се нагледах доста,макар че лично аз съм що годе доволна,като се има впредвид,че имахме връзки,ако мога така да го нарека.Надявам се да успеем всички майки,татковци и хора.Трябва всички да се обединим и да не позволяваме да ни тъпчат така,камо ли да си играят с жовота на нас и децата ни.Моите искрени съболезнования на всички родители,които са преживели толкова голяма загуба   bouquet  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 16
Ох, как може да има толкова много подобни случаи. На толкова ужасии се наслушах за тази нашата болница, че чак някой път се чудя как е възможно.
Как е възможно да не обръщаш внимание на човек, който се нуждае от помощ, още повече родилка, само защото няма уговорка или не си е платила? И после, защо случаите били с фатален край...Затова силно се моля да не ми се наложи да раждам в бургаската болница, да "устискам" до Сливен, като дойде моментът, пак съм решила да дам пари /въпреки че никой и намек не ми е направил там затова дори/, но след това - от благодарност и ако съм доволна. Ако ще и по-скъпо да ми излезе, просто един лев не искам да давам на тези алчни лекари в Бургас, за които всяка родилка е потенциална ходеща пачка с пари.  #2gunfire

# 17
Боже, отново ли .......
Съболезнования за семейството, преживяло най-голямата възможна трагедия.... да загубиш дете......

# 18
 Мили момичета, съжалявам за загубата, която е преживяла всяка от вас.  Sad
Мерките, които можете да предприемете като начало са:
1. Да се "разгласи" по медиите какви "лекари" работят в болницата в Бургас. Мисля, че медиите са основният ключ към решаването на проблема, защото иначе от институциите още дълго ще се правят на глухи и слепи.
2. писмо до Министерство на здравеопазването (за безхаберието и некадърността на лекарите в болницата)
3. Да пишете до Министерство на правосъдието за това, че:
- в болницата има корупция ;
- въпреки очевидната вина на лекарите, все пак няма нито един осъден или такъв, на който му е отнето правото да упражнява професията си.
 Ако няма ефект от действията ви, остава една последна възможност - да се обърнете към Международния съд в Страсбург.
Пожелавам ви много търпение. Сигурна съм, че ще успеете!
Надявам се, съвета ми да се окаже полезен.
  Hug

# 19
Здравейте,милички!
Аз от доста време не съм писала,но миналата седмица беше адски трудна за мен...Трябваше на рожденният си ден да правя помен на малката си принцеска...Миналата година на 13 август бях най-щастливата рожденничка,която току що бе разбрала,че чака втора рожба, а тази година проклинах деня,в който съм родена...
Не бях добре нито физически,нито психически,дори на моменти се срахувах да не рухна тотално...Но  нямах право-все още не съм изпълнила мисията,пставена ми от моята Сиянна...
Все още мога да направя много,за да помогна на други дечица.Но ще го направя само с ваша помощ,сама няма да успея,а знам,че вие ще ми помогнете!!!
Макар и потънала в мъка,аз не пестанах и за секунда да обмислям вариантите за действие,а и смъртта на Сиянна ме запозна с една личност,която много ми помага да не губя наджда и да продължа борбата с бялата мафия.Този човек ми върна вярата в хората и до голяма степен ме върна към живота...Той ще ни помага и в начинанието ни,а помощта му е безценна...Господ здраве да му дава!!!
Та по същество,аз вече имам план за действие,но искам да го обсъдя с вас,едва когато го обсъдим ни предстоят срещи с много хора,които се надявам ,че ще ни помогнат!но тук няма да коментирам нищо конкретно,за да не ни проваляят намеренията,някои доброжелатели...
От вас искам да се организираме и да се срещнем,имам много неща да ви споделя,надявам се ,че ще сте доволни от нещата,до които съм стиганала до момента.Но спирам да обяснявам,за да не се издавам повече-чакам предложения за среща!Смятам,че вече съм готова с конкретни предложения,и срещата няма да е просто запознаване с вас,а ще бъде и много полезна!
Очаквам предложенията ви за среща!Аз вече нямам търпение за нея!Тази среща ще е първата крачка...

# 20
Здравейте,милички!
Аз от доста време не съм писала,но миналата седмица беше адски трудна за мен...Трябваше на рожденният си ден да правя помен на малката си принцеска...Миналата година на 13 август бях най-щастливата рожденничка,която току що бе разбрала,че чака втора рожба, а тази година проклинах деня,в който съм родена...
Не бях добре нито физически,нито психически,дори на моменти се срахувах да не рухна тотално...Но  нямах право-все още не съм изпълнила мисията,пставена ми от моята Сиянна...
Все още мога да направя много,за да помогна на други дечица.Но ще го направя само с ваша помощ,сама няма да успея,а знам,че вие ще ми помогнете!!!
Макар и потънала в мъка,аз не пестанах и за секунда да обмислям вариантите за действие,а и смъртта на Сиянна ме запозна с една личност,която много ми помага да не губя наджда и да продължа борбата с бялата мафия.Този човек ми върна вярата в хората и до голяма степен ме върна към живота...Той ще ни помага и в начинанието ни,а помощта му е безценна...Господ здраве да му дава!!!
Та по същество,аз вече имам план за действие,но искам да го обсъдя с вас,едва когато го обсъдим ни предстоят срещи с много хора,които се надявам ,че ще ни помогнат!но тук няма да коментирам нищо конкретно,за да не ни проваляят намеренията,някои доброжелатели...
От вас искам да се организираме и да се срещнем,имам много неща да ви споделя,надявам се ,че ще сте доволни от нещата,до които съм стиганала до момента.Но спирам да обяснявам,за да не се издавам повече-чакам предложения за среща!Смятам,че вече съм готова с конкретни предложения,и срещата няма да е просто запознаване с вас,а ще бъде и много полезна!
Очаквам предложенията ви за среща!Аз вече нямам търпение за нея!Тази среща ще е първата крачка...
з
Здравей,радвам се,че отново си тук с нас,през изминалата седмица редовно следя какво е писано по темата и като виждам колко много хора са прочели,а колко малко имат желание за действие се натъжих доста.Но аз вярвам ,че дори и да сме само 5 момичета ще дадем всичко от себе си и ще направим и невъзможното,за да се спре тази нелепа смърт в БУРГАС.
АЗ СЪМ ТУК И СЪМ ГОТОВА.НА МЕН МИ Е УДОБНО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ,ПРЕДЛАГАМ СРЕЩАТА ДА БЪДЕ ИДНАТА СЕДМИЦА ,ЗА ДА ИМАТ ВРЕМЕ ВСИЧКИ,КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА ДОЙДАТ.ОПРЕДЕЛЕТЕ ДЕН И АЗ СЪМ ТАМ,МОЛЯ ВИ НЕКА НЕ ГУБИМ ИЗЛИШНО ВРЕМЕ,ЗАЩОТО ДОКАТО НИЕ СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ЗА СРЕЩА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ БУРГАСКАТА БОЛНИЦА ВЗИМА СВОИТЕ НОВИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ...ОЧАКВАМ,НАДАВЯМ СЕ,СЕГА СМЕ НИЕ.....ДОЙДЕ И НАШЕТО ВРЕМЕ

# 21
  • на дъното
 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=209919 Ето за това се отказах да се боря за някакво подигравателно наказание по скоро е гавра с родителите като се има в предвид,че лекаря се е признал за виновен.Момичета подкрепям ви за това което сте решили макар моя случай да не е спрямо АГ-то в Бургаската болница.

# 22
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=209919 Ето за това се отказах да се боря за някакво подигравателно наказание по скоро е гавра с родителите като се има в предвид,че лекаря се е признал за виновен.Момичета подкрепям ви за това което сте решили макар моя случай да не е спрямо АГ-то в Бургаската болница.
Това просто е нелепо  #2gunfire За съжаление тук явно това е правилния начин.Каквото и да правим,ако самата държава,общество и правосъдие не си вършат работата,всичко ще се окаже безсмислено.За съжаление аз съм в София,но ако мога да бъда полезна с нещо,ще се радвам да го направя.Не съм изпадала във вашия случай,но съм адски съпричастна с вас и мъката ви мили мами.Трябва целия народ да се дигне на бунт,за да обърнат внимание и да спрът да погубват бъдещето на България.Защото нашите деца са нашето бъдеще.Искрено се надявам всички "доктори" които са причинили смърт и все още си позволяват да практикуват професията си и да спят спокойно да си получат заслуженото.И дано понякога се сещат,че Господ бави,но не забравя.Поне от Него да имат страх.Успех мили мами и дано успеем да се организираме всички заедно,за да се изправим срещу тях и постигнем целите си  Peace  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 23
МНОГО СМЕ НЕСЕРИОЗНИ И НЕОРГАНИЗИРАНИ....И ТАЗИ СЕДМИЦА МИНА ЕЙ ТАКА,БЕЗ СРЕЩА ,БЕЗ ИДЕИ,БЕЗ ПРЕДЛОЖЕНИЕ И БЕЗ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ.СЕГА РАЗБИРАМ.ЧЕ НАИСТИНА НИЕ ЖЕНИТЕ НЕ СМЕ КАТО МЪЖЕТЕ-ТЕ КОГАТО КАЖАТ НЕЩО И ГО ПРАВЯТ,А НА НАС НИ ТРЯБВА ПОЛОВИН ГОДИНА ЗА ДА СЕ СЪБЕРЕМ.НАДЯВАХ СЕ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ТАКА,НО УВИ....МАЙ НАИСИТНА Е ЗАГУБЕНА КАУЗА..... Cry

# 24
Здравей,Поли!Обрйщам се към теб,защото темата се превърна почти в диалог между теб и мен...
И аз съм малко разочарована,но какво да се прави...и аз очаквах повече хора да се включат...
Искам да внеса едно пояснение!!!
Относно поста на Силви-миличка,разбирам те напълно,и мен ме потресе тази статия,но тъй като аз вече се сблъсках със закона,наистина такива са наказанията,когато вината е доказана.Закона е такъв.Това е престъпление по чл.123,под какъвто се работеше и в моя случай ,но истината е че максималната присъда в този случай е 5 години,като в същия този закон има вратички,които позволяват даването на толкова леки присъди,когато има споразумение и признаване на вината...Не са виновни съдиите,а тези ,за които гласуваме и които не правят адекватни закони #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Та моята идея е именно да се борим за промяна в законите,където да извоюваме промени по доста неща,най-вече лекарските грешки да не са обект на административни наказания,а да подлежат на съдебни такива!И определено моята идея е да се променят нещата в здравеопазването,не само по отношение на гинекологията и не само в Бургас,а в цяла България!Но разчитах да се съберем и да обсъдя с вас насоките,по които искам да има промяна-сигурна съм,че и вие ще се сетите за доста,които аз съм пропуснала.
Пиша в темата за Бургаската болница,защото на този етап съм готова за среща в Бургас,защото проблемите в тази болница са....Но ако нещата ,които искам да променим се променят,то това ще касае цяла България!
Има човек,които ще ми съдейства за среща с депутати и журналисти...абе ще имаме трибуна,на която да поставим исканията си,ще ни се даде шанс,но от нас зависи дали ще се възползваме!Има много неща,които можем да използваме,но ще ги споделя с вас само на срещаочи в очи-не тук във форума-пак ще се повторя,но не искам да предупреждавам хората от другата страна,за плановете си...От нас зависи дали ще има промяна!А искаме ли всички прамяна?!? или само си чешим клавиатурите newsm78
Всъщност аз със или без вашата подкрепа ще се боря за тази промяна-просто без вас ще ми е адски трудно!Но няма да се откажа-дължа го на Сиянна!!!Детето ми не си е отишло за нищо-то си отиде за да донесе промяната,за да даде шанс на другите дечица след нея...
п.п.Перличка,специални благодарности за съпричасността ти Hug

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 22:08 от ksd_g

# 25
 newsm45 браво,точно така трябва.Аз мисля,че всички трябва да се обединим.Майките,които са загубили децата,тези,които не искат това страшно нещастие да ги сполети и всички,които сме съпричастни с вас.Трябва всички заедно да се борим и така ще успеем.Това да се променят законите е наистина най-доброто.Защото с тези закони и да се борим или не,нищо няма да постигнем.Момичета,ако мога да помогна с нещо казвайте.Лошото е че съм в София и незнам дали ще имам възможност да дойда до Бургас,но ако се организира среща с депутати и т.н. в София ще дойда и ще ви подкрепя. Hug

# 26
  • на дъното
Цитат на: ksd_g
И определено моята идея е да се променят нещата в здравеопазването,не само по отношение на гинекологията и не само в Бургас,а в цяла България!
Peace може би ако се обединим от цялата страна ще е по лесно.Трябва да има твърдо и справедливо наказание за убийците на нашите деца.Гавра е това да гледаш как си живуркат спокойно и продължават да работят,а ние майките  бащите да гледаме снимките на децата си и да ходим до гробчетата им Cryтова е мъка голяма да погребеш детето си.Момичета бих дошла на срещата,но зависи къде и кога понеже изцяло аз се грижа за малкия и няма на кого да го оставя.Дано се заформи среща ще ми бъди приятно да се запознаем с тези които  не се познавам.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 04:36 от silviayo

# 27
Аз в събота и неделя почивам.В работните дни мога само след 18 часа.Силви,ако искаш ти определи кога и къде да се видим,ти си с малко дете и е редно с теб да се съобразим!
Ти кажи кога и къде,а който иска да дойде ще дойде!
п.п.Силви,нацелувай малкия Денис от мен!

# 28
Да,съгласна съм напълно,нека тези които им е по-трудно да определят деня,часа и мястото.АЗ ще дойда където и да е,няма да оставя нещата така,няма да се откажа ....та дори и да сме само две.
КОЙТО ИСКА ДА ДОЙДЕ ЩЕ ГО НАПРАВИ,НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ПРИЗОВАВАМ НИКОЙ,НЯМА ПОВЕЧЕ ДА МОЛЯ И ДА КАЗВАМ,ЧЕ ТОВА Е ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,НОКОЙ ДРУГ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА АКО НЕ СМЕ НИЕ НИКОЙЙЙЙЙЙЙ.НЕ СЕ ЗАББЛУЖДАВАЙТЕ МОМИЧЕТА,Е НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ДОКАТО СИ СТОИТЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ И СЕ ВЪЗМОЩАВАТЕ НА ПОРЕДНОТО УБИТО ДЕТЕ.ТОЛКОВА МНОГО СЪМ ЯДОСАНА,НА ВСИЧКИ КОИТО САМО КАЗВАТ,ЧЕ СА С НАС,А КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ГИ НЯМА,ЧЕ ЩЕ СПРА ДО ТУК ,ЗА ДА НЕ СТАНА ПРЕКАЛЕНО АГРЕСИВНА В ДУМИТЕ СИ.

# 29
  • на дъното
Ние сме в парка "Изгрев" най добре ще е след 18:00 примерно събота на пейките до заведение "На свещи"
Хайде бургаски мами на срещичка нека се запознаем /надяв се Нефертити и Мърморанка да дойдат с бебоците и тях да ги устройва часа.Рени много искам и ти да дойдеш няма ли начин да намините покрай Б-с така също и другите мами
П.П заведението се намира на края на парка в посока към Карфора

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 15:49 от silviayo

Общи условия

Активация на акаунт