Относно дъновистите...

• 10 731
  • 124
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Осраха Рила в буквален смисъл.

Точно това щях да напиша  Tired
Така се случи, че видях с очите си какво оставиха след себе си ... то не може да се опише  ooooh!

# 16
Езическа секта / поклонници на слънцето / сред красивата природа!

Употребяват името на Христос напразно, т.е без елементарна представа да си нямат..

Това с дишането идва от будиските секти, облеклото им в бяло - също.

Преди около 10 год точно бях под наем при една баба дъновистка в центъра до Цум. След около няколко месеца разбрах , че е и профи трещерица - имаше и четеше много сериозно на английски профи книга за магии и даже ходи на някакъв събор за вещици за една седмица в чужбина. Имаше също и ниша с нещо, коет не изобразяваше ни Бог ни светия и му се покланяше. Не се бъзикам, напълно сериозна съм. А въпросната баба беше от най видните дъновисти и заклета планинарка. Sick

# 17
  • София
Езическа секта! Интересно, защо комунистите я подкрепят? Може би защото мразят християнството?
Комунистите доста гонеха дъновистите, разрушиха квартала им, не им разрешаваха да се събират.

Колкото до осирането, съм забелязала на много места из България значителен резултат от този процес, причинен от други секти като тази на "Простите туристи", "Рибарите-къмпингари", "Рибарите-лай----", "Плажуващите мърсуващи", "Просто пиещите бира", "Виладжиите боклукаджии" и други езически и християнски течения.
Но дъновисти съм виждала да чистят и събират боклука около езерата. Виждала съм и направената от тях чешма.

# 18
Е, то има и обикновени къмпингуващи, които почистват след себе си, нали. Все пак нали вярата на дъновистите се корени в чистата природа....докато обикновените мърсуващи, просто си серат навсякъде, без вяра и без угризения като животни. Mr. Green

# 19
Една изключително специална за мен жена е дъновистка. Контактите с нея ме зареждат неимоверно. Най-малко "боклук" мога да нарека това, което оставя след себе си. Но, признавам, в Рила не съм ходила да я следя.

# 20
  • Linz
*Rozichka*, и аз в неделя бях на Рилските езера, но не видях дъновисти (бях там преди обяд, а те кога са танцували?). На мен също са ми много интересни и съм изчела в нета всички материали, които намерих. Сега преглеждам книгите, качени в "спиралата".
До "Бъбрека" имаше кръгове от камъни, правени от дъновистите, а в центъра им- купчинка от камъни (отидох там и аз да се зареждам с енергия Simple Smile). Нямаше никакви боклуци, абсолютно чисто беше!
Тия дни ходих в "Изгев" на гроба на Петър Дънов. Мисля, че е бил уникален човек.

# 21
Дъновистите са хора на дъното, които носят дънки и често правят издънки  Peace

# 22
Дъновистите са хора на дъното, които носят дънки и често правят издънки  Peace

Peace

Joy

# 23
Баща ми четеше дъновистка литература, беше събрал солидно количество книги. Ама той си пада по философска литература от всякакъв тип. Ходили сме и на Рила, не специално за тяхното традиционно хоро там, а на почивка на къмпинг и сме ги гледали. Съвсем обикновени хора са за мен, малко по-мили са от обикновените и определено си чистят след себе си.
Ако точно дъновистите са осрали Рила, какво да кажем за онези, които строят там под претекст, че "облагородяват"...

# 24
*Rozichka*, и аз в неделя бях на Рилските езера, но не видях дъновисти (бях там преди обяд, а те кога са танцували?). На мен също са ми много интересни и съм изчела в нета всички материали, които намерих. Сега преглеждам книгите, качени в "спиралата".
До "Бъбрека" имаше кръгове от камъни, правени от дъновистите, а в центъра им- купчинка от камъни (отидох там и аз да се зареждам с енергия Simple Smile). Нямаше никакви боклуци, абсолютно чисто беше!
Тия дни ходих в "Изгрев" на гроба на Петър Дънов. Мисля, че е бил уникален човек.

И аз бях там в неделя на обяд и след обяда - не са танцували, а упражняваха танца или по-скоро една жена, облечена в бяло учеше други двама на танца. Определено имаше много хора, направо като на митинг, част от тях бяха дошли за деня само, но имаше много палатки и двете хижи бяха пълни с хора. Имаше и много чужденци. Предполагам, че чакат 19-ти.

Къде точно четеш?! Спиралата?! Дай повече инфо, моля!

Колкото до чистотата - не видях Рила да е мръсна, напротив - направи ми впечатление как хората прибират боклуците си в торбички и си ги хвърляха в кофите при хижите. Имаше много хора, но нямаше боклуци, както на Витоша често съм виждала.

# 25
Познавах една дъновистка и останах с лоши впечатления. Какъвто и разговор да водехме, все се стигаше накрая до темата за бог, въпреки нежеланието ми. Опитваше се да ме вербува по агресивен и  неприятен начин, с чувство за превъзходство - някой ден и аз щял съм да стана готов за голямата истина. Даде ми няколко книжки за четене - манджа с грозде от различни учения, философии и практики.

# 26
Ако точно дъновистите са осрали Рила, какво да кажем за онези, които строят там под претекст, че "облагородяват"...

Ами да го кажем така - едните трябва да бъдат шибани, а другите трябва да бъдат шибани, шибани, шибани, шибани.... Wink
Иначе по темата за Рила - струпването на огромно количества хора пречи на Планината, независимо дали са дъновисти, парашутисти или каратисти.  Peace

# 27
Познавах една дъновистка и останах с лоши впечатления...

Това с вербуването почти всички убедени вярващи го практикуват, независимо от вярата си. И мен много ме дразни, на всяка манджа да ми ръсят божиите слова.

# 28
  • Linz
Къде точно четеш?! Спиралата?! Дай повече инфо, моля!
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%C4%FA%ED%EE%E2

Да, имаше ужасно много хора (в подфорума за туризъм има тема за Рилските езера, и там писах). И чужденци също- една огоромна група французи се движеше близо до нас. И в нашата група имаше чужденец Simple Smile Аз дъновисти не видях, но ми казаха, че имало облечени с бели роби.
Останах впечатлена, че въпреки огормното количество туристи, Рила беше много чиста Peace

# 29
Явно аз си имам работа с деликатна дъновистка особа. Никога не ми е давала нещо, което не съм поискала и за което не съм готова.

Общи условия

Активация на акаунт