Относно дъновистите...

• 10 717
  • 124
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Дори се случва да се занимават с наркотици, убийства, подтик към самоубийства и др. престъпления-напр. Муун.
Да и това ми мина през ума.Наркоманите дето се събират на групи /без да са подтикнати да се друсат от някакви "религиозни съображения " Wink/,та мисълта ми е и тях ли ще сложим в графата "секта",само защото имат други разбирания за живота и правят нещо различно от обикновения човек?В никакъв случай не защитавам поведението им,но не мисля,че груповото друсане /незнам точно как да се изразя/ е сектантска проява...Това пак си е отклонение от църквата,защото никъде в Библията не пише,че е добре да вземаш наркотици,нали?...Значи тези групи не са секти,а дъновистите са.Не мога да се съглася,при положение,че първите правят нещо изключително лошо и то напълно съзнателно и по личен избор,както и вторите естествено,но разликата е там,че дъновистите се съобразяват до известна степен с църквата и законите и,докато повечето наркомани доколкото знам са пълни атеисти...е,коя е сектата тогава?

# 76
Започна да става забавно  Laughing

# 77
  • София
За забавно не знам, ама тюрлю-гювеч си станА отвсЕкъде.

# 78
Догматични разлики почти нямат, за разлика от протестантските секти. Може би след време те ще се обединят.
Ето това въобщо не е вярно.
Съвсем е вярно! Католиците твърдят, че светият дух произхожда от бог-отец и от бог- син, т.нар. "филиокве", докато православните смятат, че св.дух произхожва само от бог-отец. Останалите разлики са в ритуалността и в подчинението на папата или на местния патриарх.

# 79
Лелеееее...значи и нашата групичка от бирария Л. сме секта?!  newsm78

# 80

Аз сматам да изкачам докато определят вероизповеданието на "повечето" наркомани и после спирам да чета.
Или поне докато се обединят католици и православни.

vl, в заблуда сте.  Peace

# 81
  • Му Кинд Оф Плаце
така като ви чета съм си аутсайдер (прауд ту би) и не ми пука кой в къв род пише  newsm78
Всеки дъновизъм и пр. там езотерики си чупят зъбите в твърдоглавието ми, независимо дали са или не секта-мъжагите не танцуват  Crossing Arms.

# 82
Цитат
Дори се случва да се занимават с наркотици, убийства, подтик към самоубийства и др. престъпления-напр. Муун.
Да и това ми мина през ума.Наркоманите дето се събират на групи /без да са подтикнати да се друсат от някакви "религиозни съображения " Wink/,та мисълта ми е и тях ли ще сложим в графата "секта",само защото имат други разбирания за живота и правят нещо различно от обикновения човек?В никакъв случай не защитавам поведението им,но не мисля,че груповото друсане /незнам точно как да се изразя/ е сектантска проява...Това пак си е отклонение от църквата,защото никъде в Библията не пише,че е добре да вземаш наркотици,нали?...Значи тези групи не са секти,а дъновистите са.Не мога да се съглася,при положение,че първите правят нещо изключително лошо и то напълно съзнателно и по личен избор,както и вторите естествено,но разликата е там,че дъновистите се съобразяват до известна степен с църквата и законите и,докато повечето наркомани доколкото знам са пълни атеисти...е,коя е сектата тогава?

Ами вникни по-добре в определението за секта:"Хора с РЕЛИГИОЗНИ УБЕЖДЕНИЯ.....

# 83
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
ама тюрлю-гювеч си станА отвсЕкъде.
Абсолютно.
Моето лично мнение е, че един свестен човек може да извлече от идеята това,
което му е полезно - а има много чисти и хубави неща, поне в не толкова многото литература,
която съм чела. Близостта с природата е едно от тях.
Както при всяко голямо човешко сборище, и в случая много често става манджа с грозде,
но не е това, което ще ме накара да плюя като цяло по учението.
Имаме приятели дъновисти, които са си много готини, сблъсквала съм се и с шменти-капели.
Един път ходихме на Витоша на Бивака, и беше много приятно.  

# 84

Аз сматам да изкачам докато определят вероизповеданието на "повечето" наркомани и после спирам да чета.
Или поне докато се обединят католици и православни.

vl, в заблуда сте.  Peace
В каква точно?

# 85
Моето лично мнение е, че един свестен човек може да извлече от идеята това,
което му е полезно.

На едно лично мнение сме.

# 86
  • София
Католиците твърдят, че светият дух произхожда от бог-отец и от бог- син, т.нар. "филиокве", докато православните смятат, че св.дух произхожва само от бог-отец. Останалите разлики са в ритуалността и в подчинението на папата или на местния патриарх.
И това, което си написала не е догматична разлика така ли? А каква е, техническа? Въпросът за чистилището,  и той, предполагам не е догматичен, както и някои въпроси относно св. Богородица.

# 87
Айде на униятааа!

# 88
Ами вникни по-добре в определението за секта:"Хора с РЕЛИГИОЗНИ УБЕЖДЕНИЯ.....
И като отчетем, че всяка секта си има своя дефиниция на думата "секта"... Отделно разговорно как се използва или всеки как го разбира... Най-накрая всичко е "ние и вие", "нашите и другите", "червените и сините". Объркацията е пълна, а терминологията далеч не е толкова важна.

Католиците твърдят, че светият дух произхожда от бог-отец и от бог- син, т.нар. "филиокве", докато православните смятат, че св.дух произхожва само от бог-отец. Останалите разлики са в ритуалността и в подчинението на папата или на местния патриарх.
И това, което си написала не е догматична разлика така ли? А каква е, техническа? Въпросът за чистилището,  и той, предполагам не е догматичен, както и някои въпроси относно св. Богородица.
Определено мисля, че форума има потенциал  да анализира и дефинира по-големите разликите, а там където са несъществени, да обедини и минимизира броя на секти, църкви и бираджии. Мисля да изчакам решението на вековната задача.

# 89
И това, което си написала не е догматична разлика така ли? А каква е, техническа? Въпросът за чистилището,  и той, предполагам не е догматичен, както и някои въпроси относно св. Богородица.
Това е догматична разлика,  но една от малкото. А тайнствата, даровете на св.дух, символът на вярата, "Отче наш", вс. тези неща са еднакви. Повечето от тайнствата напр. не са признати от протестантите. Различията при тях са много повече.

Общи условия

Активация на акаунт