Земетресение

• 13 244
  • 250
  •   1
Отговори
# 240
  • Насред хаоса
Колкото кръга става по-голям, толкова водата за вълна става по-малко и амплитудата й намалява.
това го знае всяко хлапе, защото обиколката е пропорционална на радиуса.

Вълк, при цунамито не е точно така: http://www.1eg.org/projects/cunami/page2.html

# 241
  • Балчик
Какви цунамита бълнувате, какви торнада? ooooh! Спокойно бе хора. Laughing Вчера , към 17 часа на плаж между Каварна и Балчик имаше вълна, около 2 бала, но си имаше и южен вятър, така че е нормално. Дъното обаче беше променено (всеки ден ходим на този плаж и го познавам)- имаше ясно обособени "кратерчета" и е станало по-дълбоко, там където беше доста плитко.

Намерих обяснение за хоризонталното и вертикалното, явно защото сме били длизо до епицентъра сме го усетили като вертикално.

# 242
Май трябва да прекръстим темата на цунами. Laughing

Предлагам да се заключи темата и ако искате да спорите възможно ли е или не цунами в черно море да се отвори нова тема.

# 243
Иврос, не може да предлагаш да бъде заключена тема, на която не си автор. Може да предложи авторът, а може и модератор да вземе решение без да е необходимо за това предложение.

Колкото кръга става по-голям, толкова водата за вълна става по-малко и амплитудата й намалява.
това го знае всяко хлапе, защото обиколката е пропорционална на радиуса.

Вълк, при цунамито не е точно така: http://www.1eg.org/projects/cunami/page2.html
Говориш за съвсем друго, след като долния край на вълната е достигнала дъното. Защото дъното не е успоредно на повърхността, отразения от дъното преден фронт посреща следващите части от вълната и изрлавя предния фронт. На нормалните вълни тогава се пречупва гребена на вълната и се получава гребен /бялата пяна/.
Моля, модератор да заключи темата.

# 244
Ужасно е с тези земетресения. Все по-често се случват  Confused

# 245
Хайде и аз да се включа тук.  Аз съм в Шабла. Пиша чак днес защото вчера изобщо не ми беше до форуми. Хем сме в къща на първия етаж и пак ни разлюля яко.Започнаха да падат снимки и свещи- свеки доста ги е наредила такива. Отвориха се  почти всички вратички  по секциите. Имаме напукано на една стана от вътре. Наистина има паднали комини  и мазилки. Църквата тук също се поразпаднала от вътре.Беше доста страшно. После цял ден изкарахме навън. Снощи от страх не мигнах. Дано не се повтаря.

# 246
Хайде и аз да се включа тук.  Аз съм в Шабла. Пиша чак днес защото вчера изобщо не ми беше до форуми. Хем сме в къща на първия етаж и пак ни разлюля яко.Започнаха да падат снимки и свещи- свеки доста ги е наредила такива. Отвориха се  почти всички вратички  по секциите. Имаме напукано на една стана от вътре. Наистина има паднали комини  и мазилки. Църквата тук също се поразпаднала от вътре.Беше доста страшно. После цял ден изкарахме навън. Снощи от страх не мигнах. Дано не се повтаря.
Интересно ми е какво стана с моста в Шабла?
Преди години ходих там на почивка и беше доста паянтов.
Говоря за моста до фара- то друг не знам да има дe.

# 247
  • Варна
Ужасно е с тези земетресения. Все по-често се случват  Confused
Това защо във всяка тема го пускаш?

# 248
Какви цунамита бълнувате, какви торнада? ooooh! Спокойно бе хора. Laughing Вчера , към 17 часа на плаж между Каварна и Балчик имаше вълна, около 2 бала, но си имаше и южен вятър, така че е нормално. Дъното обаче беше променено (всеки ден ходим на този плаж и го познавам)- имаше ясно обособени "кратерчета" и е станало по-дълбоко, там където беше доста плитко.

Намерих обяснение за хоризонталното и вертикалното, явно защото сме били длизо до епицентъра сме го усетили като вертикално.
Нашето си Черно море по принцип си е коварно.Но за Цунами-абсурд! NaughtyДишайте спкойно и си гонете задачите. LaughingТук в София яко ни друса,но вече не обрьщаме внимание. Wink

# 249
Дам и аз го усетих....в Св.Влас....гадничко ми стана,помислих си че ми се е сторило,но снощи чух и по новините

# 250
и в русе се усети много силно-особено на 12 етаж

Общи условия

Активация на акаунт