Контракции

• 227 011
  • 636
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета и при мен контреакциите започнаха много от рано.От началото на бремеността имах леки болки и бях на утрогестан 2х1 и но па само при болка. В 13 г.с спрях утрогестана и няколко дни по късно започнаха леки менструални болки ниско долу в корема и тежест в кръста, и леко стягане на корема отново ниско долу понякога придружено с придърпване или нещо като пулсиране.. Миналата седмица бях на лекар ,лекарят ми каза че имам контракции и отново ме върнаха на утрогестан 2х2 и но шпа 3х2 и разбира се почивка. Каза че това лечение ще трябва да се спазва поне месец. Ама нищо не каза за магнезий. Вече 5 дена си взимам лекарствата и менструалните болки ги няма( а миналата седмица в петък бяха цял ден и просто нетръпими). Но още усещам че коремът ми е стегнат от време на време и следобед и кръста започва да ме боли.

Лекарят ми каза ако не се повлияя от лечението да постъпя в болница(даде ми направление). Ама аз нали съм една патица и не го питах колко време да чакам да се повлияе а той сега е в отпуска 2 седмици и не знам какво да правя. Засега май имам леко подобрение но болничният ми е само до края на седмицата и от другата пак трябва да ходя на работа и край с лежането.

# 166
Повлияването трябва да е в рамките на 2-3 дена максимум. Не тръгвай на работа в никакъв случай ако не се чувстваш перфектно.

Подарявам 6 опаковки запечатан гинипрал със срок на годност края на 2011. Купувах ги лятото когато имах контракции и беше спрян от внос и се презапасих. После ми го спряха и си останаха така. В Пловдив съм.

# 167
 Sad Момичета, не знам кой трябва да успокояваме(-те) тук, но съм ... тотален шаш и паника. Имам две деца след ужасни бременности, за които не искам да си спомням. От лежане и системи заради контракции от 50 станах почти 100кг. Поправимо е...
Не това ми е проблемът сега. Споменах го, за да знаете, че не падам от Марс и знам за какво говорите. Проблемът ми е, че в момента всичко ми се е свило заради моя приятелка, имаща същите симптоматики. Болно ми е, безпомощно ми е. Моля се с две ръце всичко да отмине, че е още много рано  no cry Минутите ми се струват часове. Не преувеличавам. Страшно много си я обичам и искам всичко да се оправи!
Извинете за (сигурно безумния) пост!

# 168
Здравейте, понеже почти всички тук явно са пили магнезий имам един въпрос - вие до кога го пихте, до края или до началото на 9 месец. Аз съм 35 г.с., пия Магнерич от 3-4 месец, не съм имала контракции, но понеже бебето си беше ниско, докторът ми се застрахова.
Днес за първи път ме заболя долу в дясно ниско и изпитах болки все едно ще ми дойде... Не знам дали се води контракция, защото не ме е стягал корема. Според мен той през цялата ми бременност си е леко стегнат. надявам се да си устискам и да си изкарам до термин де, но пък и не ми се иска да го пренося, а останах с впечатлението, че ако пиеш магнезий - има такава опасност.  newsm78

# 169
  • София
Консултирай се пак с лекаря си и не отлагай. Не искам да те плаша , но моите контракции също бяха като менструални болки, без стягане на корема и седмица след първите такива симптоми родих в 28 г.с. Все пак ти вече влизаш в девети месец, така че място за притеснение няма.

# 170
Има ли мами с проблемна бременност, контракции и серклаж от Плевен? При кой д-р ходите на консултации и кой слага серклажа??? Peace

# 171
Здравейте, понеже почти всички тук явно са пили магнезий имам един въпрос - вие до кога го пихте, до края или до началото на 9 месец. Аз съм 35 г.с., пия Магнерич от 3-4 месец, не съм имала контракции, но понеже бебето си беше ниско, докторът ми се застрахова.
Днес за първи път ме заболя долу в дясно ниско и изпитах болки все едно ще ми дойде... Не знам дали се води контракция, защото не ме е стягал корема. Според мен той през цялата ми бременност си е леко стегнат. надявам се да си устискам и да си изкарам до термин де, но пък и не ми се иска да го пренося, а останах с впечатлението, че ако пиеш магнезий - има такава опасност.  newsm78

На мен ми го спряха в 36 седмици
А такива болки имах в 38ма, почти до края

# 172
Благодаря за отговорите.   bouquet Аз днес бях на лекар и ми казаха до си пия Магнерича до 2 седмици преди термина; онази болка не била контракция, ами спазъм от тънките или дебелото черво  newsm78 и, че по време на прегледа съм била с контракция... само дето аз нищо не усещах като стягане... както и да е де - нямало нищо страшно... дано е така  Praynig

# 173

момичета бях писала преди 2 мес когато започнаха контракциите ми-тогава започнах магнезия и но-шпа!Положението се поуспокои въпреки че контракциите не спряха!
Сега вече съм на гинипрал по 6 на ден -контракциите не спират при вас как беше много се притеснявам да ли 6е издържа поне още два месеца !Само лежа  и много се надявах матката да се отпусне но все ме стяга кога по малко кога по често!
А докато пиехте гинипрал спряхте ли магнезия!

Чета постовете ви и малко се обнадеждавам но като ме стегне и изпадам в паника!

# 174

момичета бях писала преди 2 мес когато започнаха контракциите ми-тогава започнах магнезия и но-шпа!Положението се поуспокои въпреки че контракциите не спряха!
Сега вече съм на гинипрал по 6 на ден -контракциите не спират при вас как беше много се притеснявам да ли 6е издържа поне още два месеца !Само лежа  и много се надявах матката да се отпусне но все ме стяга кога по малко кога по често!
А докато пиехте гинипрал спряхте ли магнезия!

Чета постовете ви и малко се обнадеждавам но като ме стегне и изпадам в паника!

Здравей nattty, и аз бях така, постоянно имах контракции, също пих гинипрал по 6 на ден, през 4 часа и какви ли не още хапчета,както и магнезии,  но контракции си имах. Гинипрала и всички други хапчета ми ги спряха 2 седмици преди термина. Поради проблеми с тоновете на бебето се наложи секцио, направиха ми го в 38 г.с. 
 Повече лежане и положитени мисли и по-малко притеснение ти препоръчвам! 
 Успех  на всички!

# 175
Здравейте, имам болки в кръста, в 631 седмица съм и пия магнерич.Възможво ли е това да се контракции?

# 176
Благодаря за успокоителните думи Пипи!
Аз само лежа но вчера на прегледа ми казаха 4е бебето е доста ниско ве4е главично! затова от една седмица контракциите ми са болезнени точно там ниско и кум влагалището усещам напрежение!сега се притеснявам и за това някой имал ли подобен проблем!

# 177
Здравей natty, бях в същото положение.Бебето беше разположено много ниско доста преди термина,имах болки,а като се изправях права имах чувството,че ще излезе всеки момент-такъв натиск усещах.Пиех по 6 гинипрала,4 магнерот,3 но-шпа.От 3-я месец се наложи да пазя леглото,заради тези болки и контракции.Родих в 37г.с.Мога да те посъветвам да лежиш и да мислиш позитивно.Ако усетиш,че болките се усилват и не се повлияват от лекарствата обади се на твоя лекар.Ще ти пуснат системи и нещата ще се успокоят.Успех!

# 178
Благодаря за успокоителните думи Пипи!
Аз само лежа но вчера на прегледа ми казаха 4е бебето е доста ниско ве4е главично! затова от една седмица контракциите ми са болезнени точно там ниско и кум влагалището усещам напрежение!сега се притеснявам и за това някой имал ли подобен проблем!

Мойте контракции почти постоянно бяха болезнени. Когато се усилваха болките много ми помагаше система с кормагнезин. Затова съм съгласна с galani , ако се усилват контракциите се обади на лекаря си да ти пуснат системи. 
И положителната настройка е много важна!
 Hug

# 179
Освен система с кормагнезин много помага и система с гинипрал.Поне при мен беше така.

Общи условия

Активация на акаунт