Контракции

• 227 086
  • 636
  •   1
Отговори
# 300
Не мила, на прегледа не се наблюдава самата контракция (с изключение на по време на раждане), а това дали има скъсяване на шийката и разкритие, или пък проблеми с плацентата (например отлепване).
Тези неща се установят при преглед с ехограф и класически преглед през влагалището.

Много точно описано. Контракции и силата им също могат да се "видят" при запис на тоновете. Поне последните 2 месеца при мен и това се гледаше.  Peace

# 301
Здравейте момичета и честити празници Simple Smile. Усмихнете се  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Тези наши контракции може да си ги отглеждаме до края  Simple Smile. Как си " Lussy"? Аз съм  в 24-та седм. и пия много лекарства ( писах си и с "Kroelahai")и едни от тях са Магнерич 3х2 , Но-Шпа 3х2( те са ми от самото начало,), отскоро и Гинипрал 3х1 и др.л-ва. Мисля,че трябва да му кажеш направо. Ако не ти обръща внимание,консултирай се с друг специалист. Това е моето мнение,мила.

# 302
Здравейте момичета и честити празници Simple Smile. Усмихнете се  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Тези наши контракции може да си ги отглеждаме до края  Simple Smile. Как си " Lussy"? Аз съм  в 24-та седм. и пия много лекарства ( писах си и с "Kroelahai")и едни от тях са Магнерич 3х2 , Но-Шпа 3х2( те са ми от самото начало,), отскоро и Гинипрал 3х1 и др.л-ва. Мисля,че трябва да му кажеш направо. Ако не ти обръща внимание,консултирай се с друг специалист. Това е моето мнение,мила.

На мен последният път док ми изписа Нутримаг,но не съм го взела още,че много скъп ми идва и исках в аптеката да ми го заменят с някакъв друг магнезиев препарат,но не можели,защото едното било хранителна добавка,а примерно Магнерич-а - лекарство.Изобщо нямам думи вече ooooh!
А иначе и аз мисля да се консултирам и с друг специалист,че така май явно няма да стане Mr. Green
Иначе и аз съм с една шепа лекарства,но за други неща,искаше ми се поне това да ми се размине,но уви,явно и затова ще се пият хапове Twisted Evil
Пожелавам ти да си добре поне,а то че лекарства ще се пият-ще се пият,ще трябва да устискаме до края Hug

# 303
i az sam s kontrakcii ot edna sedmica.v 18g.sedmica sam,dnes bqh na lekar izpisa mi no6 pa 3 x1 i magni med 2x1.mnogo se pritesnqvam,za6toto s parvata bremennost ne sam bila taka,,molq vi nqkoi da mi kaje ne6to.blagodarq predvaritelno.

# 304
Lussy  контракциите при мен не бяха болезнени. Най-точно се усещане като втърдяване,леко изтръпване, което трае 5-10 мин. и корема отново се отпуска и става мек.

Ами той при мен винаги е твърд  newsm78 Аз честно да ви кажа мек не съм си го усещала никога,то затова и като цяло не мога да се ориентирам,а това което аз описвам като втвърдяване при мен е за не повече от 1-2мин. все едно целия ми корем се накокошинва Joy и променя ли си позицията се отпуска Simple Smile

Аз бях точно така .
Коремът ми е винаги твърд и стегнат , дори и сега без да съм бременна .
Контракциите ги усещах като някакво напрежение .
Моите започнаха много рано , от 14-15 седмица  Sad
Бях в болница , пиех партусистен ( вариант на гинипрал ) и магнерот + спазмолитици .
Независимо от това шийката ми се скъси до 1 см .

Един прехвален доктор ми каза , че трябва да ме изпише и да спра с партусистена , защото съм щяла трудно да родя след като си подтискам контракциите постоянно .
Беше груба грешка ...

В 28 седмица ми изтекоха водите , шийката ми се беше изгладила и след 6 дни с изтекли води родих .
Слава Богу , че всичко с бебето беше наред ! Peace

Моят съвет е да не подценявате контракциите , да не си спирате лекараствата и да се пазите много ! Hug

Здрави бебчета и леко раждане ви желая ! Heart Eyes

# 305

Аз бях точно така .
Коремът ми е винаги твърд и стегнат , дори и сега без да съм бременна .
Контракциите ги усещах като някакво напрежение .
Моите започнаха много рано , от 14-15 седмица  Sad
Бях в болница , пиех партусистен ( вариант на гинипрал ) и магнерот + спазмолитици .
Независимо от това шийката ми се скъси до 1 см .

Един прехвален доктор ми каза , че трябва да ме изпише и да спра с партусистена , защото съм щяла трудно да родя след като си подтискам контракциите постоянно .
Беше груба грешка ...

В 28 седмица ми изтекоха водите , шийката ми се беше изгладила и след 6 дни с изтекли води родих .
Слава Богу , че всичко с бебето беше наред ! Peace

Моят съвет е да не подценявате контракциите , да не си спирате лекараствата и да се пазите много ! Hug

Здрави бебчета и леко раждане ви желая ! Heart Eyes

Точно от това ме е страх мен,да не стане така,че от някой "кадърен" специалист да не пострадам ooooh! Права си,че тези неща изобщо не са за подценяване.
Радвам се,че при теб нещата въпреки всичко са с добър завършек Hug
В коя болница се е случило това и при кой лекар?Всъщност ако ти е удобно това може и на ЛС Peace Като каза "прехвален" и нещо ме накара да се замисля-затова те питам.

# 306
Lussi,  Hug

Стратев се казва доктора , тогава беше на Весела , сега нямам идея къде е .
Не искам да плаша никого , просто споделям моя опит .

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 14:59 от happy mama

# 307
Lussi,  Hug

Стратев се казва доктора , тогава беше на Весела , сега нямам идея къде е .
Не искам да плаша никого , просто споделям моя опит .
[/quote

Благодаря за споделеното! HugАз няколко години ходих при него на частно и бях доволна,но чувам вече няколко случая,които не ми харесват особено от неговата практика Shocked
За съжаление винаги има такива случаи,дори и при най-големите специалисти.

# 308
Lussi,   Hug

Той не ми беше лекуващ лекар тогава , но така се случи , че той реши да ме изпише .
Иначе имаше много пациентки , общо взето бяха добри отзивите , затова казвам прехвален .
Други лични впечатления нямам от него .
Може наистина да е добър , но аз имам лош спомен ...
Следеше ме Минев , но по време на отпуската му Стратев ме изписа .

Безпроблемна бременност ти желая , леко раждане и здраво бебче ! Hug

# 309
Разбирам те напълно с това за лошия спомен от нещо и някой  Hug
Аз днес пак съм с контракции и нещо не съм наред,но да се надяваме,че ще отшумят,няколко дни нямах никакви проблеми,но ето че днес пак ме подбараха  Mr. Green

Благодаря ти много за пожеланията и за споделения опит   bouquet

# 310
Луси, виждам че напредваш и много се радвам  Grinning. В по-големите седмици е възможно да бъркаш резките движения на бебето с контракции. Отделно, че самите му движения може да доведат до контракции. Надявам се да сте добре и бързо да изтекат останалите седмици Grinning.
При мен контракции се появяваха при стоене права, при лежане по гръб, при по-рязко ставане. Пази се!

# 311
Луси, виждам че напредваш и много се радвам  Grinning. В по-големите седмици е възможно да бъркаш резките движения на бебето с контракции. Отделно, че самите му движения може да доведат до контракции. Надявам се да сте добре и бързо да изтекат останалите седмици Grinning.
При мен контракции се появяваха при стоене права, при лежане по гръб, при по-рязко ставане. Пази се!

При мен е по абсолютно същия начин!И винаги когато ми се приходи до WC,но не отида веднага и вече в момента,в който се наглася да стана и контракцията(втвърдяване и тежест) ми е в кърпа вързана ooooh!
От 2 дни откакто пия Нутримаг има малко подобрение,но по-скоро са намалели,отколкото да изчезнат напълно.

Благодаря за пожеланията и дано наистина оставащите седмици изтекат бързо и неусетно(доколкото е възможно) Hug

# 312
Луси, виждам че напредваш и много се радвам  Grinning. В по-големите седмици е възможно да бъркаш резките движения на бебето с контракции. Отделно, че самите му движения може да доведат до контракции. Надявам се да сте добре и бързо да изтекат останалите седмици Grinning.

Луси , аз като тръгнех на разходка ( не че много си позволявах ),бебето ставаше много активно , започваше много да рита , имах усещането , че ще се подаде някое краче  Crazy .
Тогава получавах контракции и разходката ми бързо приключваше ...

Пази се и колкото и да не ти се иска , гледай да лежиш повече ! Peace

Стискам ти палци ! Praynig
Прегръдки ! Hug

# 313
 Joy Joy много сладко описание Joy
happy mama,ако не се налагаше да ходя на работа може би наистина щях повече да почивам,но пък от друга страна започнах да се притеснявам за телесната си маса с това залежаване Joy
Най-много се радвам,че най-накрая другата седмица ще чуя и второ мнение за състоянието си и ще се разбере дали все пак са опасни тези контракции или са от тези подготвителните,които се водят Thinking
Ноооо Нутримаг-а определено започна да върши някаква работа Simple Smile
Нещо друго да питам обаче-сутрин предимно не мога да си свивам пръстите на ръцете,но след няколко раздвижвания нещата се оправят.Казаха ми,че това било от липса на магнезий,има ли нещо такова newsm78

# 314
LussyHug

Ти си знаеш , но според мен да ходиш на работа в доста напреднала бременност не е много разумно .
Такива схващания аз имам понякога на пръстите на краката , наистина е от липса на магнезий , но при мен се случва вечер , сутрин не .

Твоите схващания болезнени ли са ?
При мен е доста силна болката .

Общи условия

Активация на акаунт