Споделете 116

• 20 820
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро или по-скоро добър ден!

Ео, този път ще се реванширам, както ти обещах и тогава:)  Днес имам задачки-закачки, а още седя и се мотам като летящо насекомо без глава  Laughing

# 676
Верно хубава работа трудно се намира, но давате ли си представа колко са зле 90% от кандидатстващите? Аз от месец вече провеждам интервюта и се нагледах на кретени, тъпаци, селяци и най-вече мишоци. Едва днес за първи път да видя човек, който напълно отговаря на очакванията ми. А е и бонбонче. И само на 22.  Hug

# 677
Забрави да уточниш, че е жена.  Laughing

# 678
Жалко, стара съм му на Марадона. Joy

# 679
Само един път постъпиха с мене нелоялно, меко казано, но....се оказа за добро. Мое. Не че много обичам да ръся поговорки наляво и дясно, но всяко зло за добро.Просто си намерих мястото и си изкарвам пари с това, което много обичам да правя. Тоест, да говоря и обяснявам. Mr. Green

АКо БУМИ ме чете-да си провери ЛС. Моля!

# 680
Забрави да уточниш, че е жена.  Laughing

Не се ли подразбира?  Mr. Green

И ми направи впечатление, че много са паднали изискванията за заплата. Масово са готови да бачкат за по 5-6 стотака.  Shocked Казвам им, ОК, а ако ти предложа 2 варианта: твърдо една хилка или 500 гарантирани и бонис схема, която напрактика няма таван на заплатата, може да правиш и по 5 -6 бона на месец. 99% от жените и половината мъже си по искаха гарантираната хилядарка.  Shocked

Жалко, стара съм му на Марадона. Joy

Не си ми стара, идеална си. Но ми се струва, че не ти е силата в продажбите и кредит риск мениджмънта Simple Smile

# 681
Прав си. 2 пъти прочетох последното изречение, докато схвана какъв мениджмънт Mr. Green
Но пък как хубаво говоря френски  Joy

# 682
  • Майничка
Верно хубава работа трудно се намира, но давате ли си представа колко са зле 90% от кандидатстващите?...

Не е лъжа. Горе-долу 10г. съм провеждала интервюта за различни длъжности, с всяко бройката читави кандидати намаляваше, за сметка на претенциите на останалите. Винаги ми е правило впечатление, че хората, които наистина са се представяли добре и на събеседването, и в работата, винаги са били тези с най-рационални въпроси и най-реалистични очаквания ( не включвам непременно заплащането).

# 683
Марадона кога можеш да ме интервюираш за шесте хилки без таван?
22-годишното можеше и да е течно ...

През последната година трима души ми се оплакаха от липсата на читав персонал. За различни длъжности, от които имаше и нискоквалифицирана работа. На хората не им се работи, но им се щат пари. А на тия, дето им се работи, се оказва, че им липсва дисциплина, отговорност, мотивация (даже на Ео  Joy). Дори и претенциите им са криви.
А и в нашата фирма идват почти постоянно хора на интервюта.
Даже ББ се оплака, че мат`ряла е кофти, ама кой да го чуе...

# 684
  • Варна
Струва ми се полезно, от време на време да се похожда на интервюта. Просто да си винаги в час с пазара на труда. Тънка работа е избора на човек - и за двете страни.

# 685
ВГ, аз , например, през ден-два гледам обявите в моя сектор ей тъй на, профилактично, ако и да не смятам да напускам. Сверка на часовника, нови играчи на пазара, ето, сега има един такъв, който понадцака другите със заплатите...
Но да ходя по интервюта, ако нямам намерение да сменям-защо?

# 686
Добре де, и като сверите какво става?
А за профилактично ходене по интервюта
не бях чувала...

# 687
  • Варна
Заради самото интервю, разбира се. Как се провежда и как се държиш, какво и защо те питат, какво и как да отговориш - това са важни неща, на които обръщат внимание повече професионалистите.
Твоето е все едно да следиш пазара на имоти само по това което се предлага, а не по самите сделки. Вярно, има много разлики, но принципа е общ.
Има хора които кютат на едно място с години и излизайки на пазара, в един момент, не знаят как да се държат. Ей, на Марадона им вика мишоци, кретени, тъпаци и пр.
Аз казах, че е добре. Ако не искаш - не ходи.

# 688
Добре де, и като сверите какво става?
А за профилактично ходене по интервюта
не бях чувала...
Ми миналата година сверих и разбрах, че има фирма, която предлага доста повече от вече бившите ни работодатели с Ео.
И....съм с тях.

# 689
Не, няма да ходя.Обаче
нали това ходене по интервюта е
свързано с време,това не е ли пречка
при вършенето на настоящата работа?

Общи условия

Активация на акаунт