И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 423
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, извинявам се, че нахлувам в темата ви, но искам да ви помоля да помогнете на една майка, която е на ръба на живота и смъртта, защото е решила да запази бебето си въпреки усложненията на бременността. Трябват и парички за опрация в Берлин. Има и малко детенце. Просто да ти се скъса сърцето... Cry Ето темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12205154#msg12205154

Моля ви, дори 5 лв. да отделите, все е нещо! Форумът е страхотна сила и аз вярвам в това. Ето сметката:

BG55FINV915010BGN0KRYC
Полина Иванова Василева

Може и чрез epay да се плати.

Благодаря ви!!! Praynig Hug

# 256
Извинявам се че така нахлувам в темата ви, но нека помогнем на Поли  Praynig
http://www.facebook.com/profile.php?id=1623164709&ref=name#/ … 486425&ref=mf

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

# 257
Благодаря на Олчето, че попита как сме Laughing

Чета Ви непрекъснато, но не мислех, че имам нещо важно за споделяне и си мълчах newsm78.

Ха, сега да видим дали ще мога да Ви покажа наши снимки, че ми е за първи път:virgbg.snimka.bg/baby/ralitsa.412463.14283939

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 00:47 от viki-miki

# 258
  • not found
Най -накрая изчетох какво сте писали ...
Belbey , гледах предаването на Гала , едно от повторенията и там даваха за захранването , първо се дава новата храна , когато детето е гладно , а после дохранваш с мляко  Wink
И аз ще кача снимки , но няма да е днес  Crazy Че пиша от компютъра на сестра ми и тук нищо не ми е ясно кое къде "слага" .
Ние ходихме преди няколко дни при лекарката ни да ни изпише гелче за венците , купихме го само дето му забравих името , каза , че започнали да набъбват венците , мазах веднъж и на следващия ден се наложи да да се попреместим и от тогава не знам къде е забутан  Rolling Eyes
Днес мъжо говори със свекървата / която ни е много обидена , защото не сме й казали , че си заминаваме / и ми стана много гадно за жената , толкова добра жена . Не трябваше да става така , но това е най-доброто решение . Сега съм в еуфория трябва да избирам плочки за банята , да мисля какъв цвят да боядисаме хола  Flutter Преди да родя като правихме ремонта на стаята , където пребивавахме / направихме й основен ремонт / беше голям кеф , направих си я чудна , много красива ... Жалко , че малко време я ползвахме  Confused Нищо на вилата ще стане по-хубаво . Моя мъж само се притеснява , че ще ми е скучно там , понеже там е голямо спокойствие , все едно си на село ... И уж няма да има какво да правя  Laughing

# 259
  • Бургас
За Поли дайте BIC на сметката и името на Банката

# 260
Жулиета,много се радвам за вас Simple Smile !А свекърва ти ще те разбере,просто сега и е тъжно,но като види че сте добре ще и мине Wink.
Принцеса Рая,бабите ги оправяш с две думи и да си гледат работата (има много досадни женички,ама мен не ме закачат  Mr. Green )
Ралица много хубава,пък до сега скрита  Crossing Arms
Яна кънчева,вчера се мотах в тая градинка,ама като не се знаем...иначе ходя в парка.
още щях да пиша ама Даниел се събуди

# 261
  • Бургас
Велвет, снощи готвих, но днес ще изляза, ще дойдеш ли
ние нямаме качени снимки но гледах твоите и се надявам да те познач по количката, моята е червена, на чополино

# 262
Ние вчера бяхме на консултация

Ави е качила само 220гр но виждам,че мн са така а и нали било нормално вече по по-малко да качват.Иначе на сантиметри е дръпнала с3 и е 62 GrinningСложиха и 2-ри Пентаксим и беше доста крива следобед и вечерта дано днес е по спокойна PraynigУж не били с реакций тея ваксина ама на Crossing ArmsИначе мн се набира да е права все и вече я държим по седнала че е голямо мрънкяне CloseНе спира да рита и да шава все нещо се върти и вири крака които иска и двата да ги налапа ако може.

От днес пак сме с гости/така е като сме на морето/.

Принцеске всички сме така.Няма да ти казвам какви търнаци понякога имам по краката Crazyвеждите ще станат вити гайтани или индиска лента ако не се сетя да ги оскубя Mr. GreenДобре,че успявам поне да се изкъпя вечер LaughingНо трябва се стягаме.И ние сме хора и трябва да сме малко егоисти/в добрия смисъл/и да си имаме нашето време за туй онуй Wink

Жулиета мн се радвам за вас Hug

Оставям ви когато мога пак ...........

# 263

Flutter Много нежно Сашко гушка Ани  Heart Eyes Моята как не е така,като награби малката да я гушка и целува ,лошо ми става  Crazy

princessa raia,на мен също ми прави впечатление заглеждането на хората в количката,да не говорим,че и като съм разпънала чадъра не се вижда,но те даже приклякат  Mr. Green

Жабче,виждам че даваш да си лапат палеца,не те ли притеснява?  Rolling Eyes

ol4eto,ние също днес или утре пак се мятаме на село,чеее пак ми стана много стоенето на комп.,а и там много релаксирам,Дея се гони с малките козлета,храни кокошките и е пълно забавление  Mr. Green Тогава имам време да прочета някоя книжка и да релаксирам  Grinning

mimeto80,голяма кипра  Flutter

*dessi*,аз ще ви помоля да споделяте тези неща тук и за големите ни деца,защото си мисля,че освен да си помагаме,може и някоя от нас да е била в тази ситуация и ще е по лесно да се преминават тези периоди  Rolling Eyes
На мен също Дея скоро ми каза,че съм била лоша,все когато кажа за нещо "Не",тя се сърди,разплаква се и ми казва "Не та теб"  Crossing Arms /не те ща теб/.Обаче аз единият ден имах много работа на комп. и вкъщи ,Тити мрънка,въобще ужас и като ми го каза,аз се обърнах ядосана и казвам "Не ме ли щеш?Добре,хайде взимай си куфарчето,събирай си дрешките и си отивай"  ooooh!  Mr. Green Mr. Green И тя ме гледа  Shocked,гледа и взе да се смее,че и аз с нея  Crazy  Mr. Green

Сега аз да кажа,ходихме на консултация,наддала е 1 кг пак  Mr. Green 7900 е ,а на сантиметри е +3,тоест 66 см  Grinning
Оплаках се,че не иска плодово пюре ,плюе го и се мръщи.Минах през всички марки и видове плодове,дори и вкъщи сама и правех,но категорично отказва,плюе,мръщи се и даже и се гади  Crazy
Днес и вчера пасирах сварен картоф и ооо хареса го  Flutter  Mr. Green
Толкоз от мен засега  Hug

# 264
Ей ,че хубава станала темата с тази нова екстра Wink шарена ,ама и манекените си ги бива Simple Smile
Jylieta и аз много се радвам за вас HugТова е най-доброто решение-да сте си заедно.Децата растат като гъби и бързо ще дойде времето когато няма да са така с нас ,затова е важно сега семейството да е на едно Hug
Жабче започнали са есенното зареждане,но още не съм обикаляла за дрешки на Ники ,и не мога да ти дам инфо.Ще изчакам още малко,че още е топло,пък и на мен тук ми е съвсем близо винаги мога да пазарувам.Сигурна съм ,че ще намериш хубави неща,скоро със собственика на "Бижуто" се видяхме каза ,че започнала да пристига стоката.
Сега сме в подготовка за каката ,екипи, якета ,обувки,маратонки-от-до.Направихме някои покупки ,но има още доста неща.Вчера се накефих максимално,аз от малка много обичам книжарниците,а вчера купувахме по списъка от училище.Изненадах се какви неща има,по наше време ги нямаше и като не ми се е налагало-ученик с мерак да си сега.Дано ходи с желание,че с градината имахме трудности.
*dessi* много мила прегръдка и много се приличат брат и сестра HugИ моите казват ,че си личало ,че са такива.
Дея` добре ,,че е свършила със смях случката.Ситуацията с каките и батковците е много сложна.И моята кака понякога прекалява,а аз се чудя как хем да я спра,хем и да не се почувства пренебрегната пред Ники.Трудно е ,но ще се справим Hug
Сега и отчета след днешната консултация +600 грама и 4см.Вече сме 7200/66см.Ортопеда каза,че се развиваме добре.
Вече цял месец ядем зеленчукови пюрета и днес купих плодови ,да видим дали ще ги харесаме.Нашата педка каза да включвам по 1/4 жълтък вече  newsm78
Ох блазе на морските мами ,на мен хем не ми се тръгва с всичкия багаж ,хем ми липсва морето.Нашата кака и тати утре заминават,а ние с Ники ще изчакаме до другото лято.
Хубав ден от нас Hug

# 265
  • Някъде там...
Дена, ние мислим към 28.08 да отиваме, ще стоим седмица-две. Обаче този път ще сме само трите, без мъжа ми и малко ми е притеснено. Той ми служеше за буфер между мен и свекито. А и не съм оставала сама с тях.  Rolling Eyes Отсега обаче се притеснявам, че децата ще бъдат намачкани яко, дано поне този път се съобразява с моите изисквания, че миналият път се разсърди, че не съм й била давала да ги гушка... разбирай, да ги гушка постоянно. Добра е жената иначе, нищо лошо не съм видяла от нея, но ми е нервно.
Все се каня да те питам как успявате да облечете двете братовчедки еднакво. На всички снимки са облечени или еднакво или само цветовете на дрехите се различават.
А децата ти си приличат и според мен, особено в очите.  Laughing
Жулиета, много хубави новини.  Hug
Дея, често казано не ме притеснява ни най-малко лапането на палеца. Прави го само Яна и то го ползва само за приспиване. Залъгалка не иска, не иска да се приспива и на гърда както прави сестра й. За мен палецът е по-малкото зло, предпочитам него пред истериите, в които изпадаше всеки път като й се приспи. С часове не можех да я укротя за да заспи, спеше неспокойно и се събуждаше на 20-30 минути. Съответно следваше цялата хамалогия по приспиването. Събуждаше и Йоана, която също надаваше вой. Ако има как и сама ще й бутам палеца в устата като не може да го намери, само за да избегна тръшкането и рева, а и да спестя малко от моите нерви. Освен това, така задоволява някаква потребност и се успокоява. Както например са тиковете при възрастните хора - някой се чеше по главата, друг потропва нервно. Надявам се, че с времето сама ще се откаже от палчето и няма да ми създава грижи.
Belbey, аз още не съм захранила, но мисля да давам първо млякото и тогава новата храна. Някъде четох, че бебетата са по-склонни да опитат нещо ново ако не са съвсем гладни. А и аз кърмя и засега не смятам да замествам изцяло едно хранене.   Rolling Eyes

# 266
Жабче- четох и аз някаде за този метод и за това попитах, аз също още се услушвам за захранването  Naughty но преди два дни ядейки си вафла, дребен беше в краката ми, като ме задърпал и се вторачил във вафлата направо виновна се почувствах и си мисля че мога да започна вече.
Деси мерси   bouquet
Julieta-страхотна новина да сте много шастливи и всичко да ви се нареди както искате.
Жабче ти решила ли си с какво ще започващ?

# 267
Преди малко се прибрахме от консултация.Отчет-Ани е наддала 400гр,и е порастнала 3.5 см,т.е. вече е 6.500кг,65см Flutter.Докторката рече и отсече че това наддаване е малко,и ми каза моментално да започвам да захранвам Crazy.Пък Ани е такава бузанка и пухкавелка,че опита на педиатърката да я изкара слаботелесна е като да се опиташ да изкараш черното бяло  Naughty.А на следващата консултация ако пак била така слабо наддала,щяла да включи и дохранване с АМ ooooh!.То разбирам детето ми наистина да остава гладно,ама то е толкова спокойно,яде си,спи си,занимава си се,жизнено е,мокри 6-7 памперса на ден(поне 2 от тях са наакани Mr. Green).Това ако е дете на което не му стига кърмата,незнам Crossing Arms
Третия Пентаксим изобщо не го усети,желязна мацка имам Mr. Green.Нито се разплака,нито мръдна даже,аз разбира се не спрях да се правя на маймуна с/у нея,за да и отвлека вниманието Crazy.Засега няма температура,спокойна е fingerscrossed

Олче,Дея,като се има впредвид че Дея-Мария,Вели и Саши са на една възраст,сега пък се замислих дали всъщност такова поведение на ''големите'' ни деца не е просто характерно(някаква криза на 3 годишните Crazy),а не че има нещо общо с бебетата Thinking.Правилно е писала dena_klv  Hug
Ситуацията с каките и батковците е много сложна.Трудно е ,но ще се справим Hug

Моята кака не е така,като награби малката да я гушка и целува ,лошо ми става  Crazy
Представям си Joy Joy Joy,Саши нежно гушка,обаче ако знаеш с какви крясъци е съпроводено гушкането,от радост,но все пак крясъци ooooh!.Малката доскоро се стряскаше и подскачаше,но вече му свикна явно,и докато го види и почва да му се хили hahaha

dena_klv ,представям си каква емоция са приготовленията за училище,нали Grinning.Сигурна съм че ще и е интересно на първокласничката ти Heart Eyes.Дано си прекарат добре на морето с татко и

Jylieta,чудесна новина за вашето семейство Party

Жабче ,деликатно е положението със свекито,дано се разбирате добре,по-скоро дано тя прояви разбиране към твоите желания Hug.И да няма сърдити fingerscrossed

# 268
  • Бургас
Belbay дали вече разбират толкова че ядеш нещо различно, звучи ми като рекламата за течния шоколад където на бебчо му текат лигите.
Жабче дано всичко е наред със свекито, мойта ми е на гости една седмица и направо съм барут, много ме бесява, гледа ми децата но съм сигурна че не както аз искам а както тя си знае/което е точно обратното на моето желание/.
Пред мен се прави но аз все мрънкам, но и тя не отстъпва. Оная вечер бяхме навън и тя като се размрънкала събуди го та събуди го да яде и аз не издържах дигнах Стефания да яде  а свекито, "Ох горкото как можа да го събудиш"  #Cussing out #2gunfire

И всеки път е така #2gunfire #2gunfire #2gunfire

И естествено още първата вечер с моя мъж се скарахме заради нея. Снощи аз готвя 4неща едновременно защото имам 4 котлона после готвих още 2, а тя грам не ми помага, седи си пие си бирата, а аз помолих 3 пъти да ми обелят една наденица че не насмогва и накрая свекъра ми стана да ми помага но тя се препречи и обели половината. Т

# 269
  • Някъде там...
Belbey, и аз мисля, че просто се зазяпват както по всичко напоследък. Въобще не схващат какво, аджеба, правя. Аз вчера им демонстрирах как се яде сладолед с лъжица, гледаха ме любопитно докато им омръзна и толкова. Според мен трябва да разбират - да примляскват, да опитват да имитират как дъвчеш. Имаше една хубава статия, само дано успея да я намеря. Успях, ето: Захранването – кога, как, с какво и колко
Иначе аз май ще започна със сладък картоф, стига да успея да намеря таквоз чудо. В Кауфланд имало, ми казаха.
*dessi*, много добре си е наддало детето. Чак пък дохранване с АМ...  Shocked За 4ия месец Йоана беше наддала 400 грама и 2 см, Яна 250 грама и 5 см. Съответно бяха, Йоана 6800 гр, 63 см и Яна 6300 грама 63 см. Педито каза, че сме си съвсем в нормите.

Общи условия

Активация на акаунт