По колко плащате за ток

• 36 583
  • 368
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Ще ви бъде трудно, след като нямате доказателства. Най-добре иди в клиентския им център и попълни молба. Това е, друг вариант просто няма.

# 346
  • Перник
Ще ви бъде трудно, след като нямате доказателства. Най-добре иди в клиентския им център и попълни молба. Това е, друг вариант просто няма.

А на имейл дали става или трябва на място?

# 347
  • Пловдив
Задължително на място  Peace

# 348
  • Перник
TessaMon , благодаря ти за бързите отговори  bouquet

# 349
TessaMon , всички процедури по следене, включване, изключване, засичане и т.н. ги правим от месеци наред и не сме хванали нещо нередно. Сметката ни реално отговаря на показанията на електромера. Но е нереално висока.

Надявам се и други да се включат със съвети, как молбата ми да бъде взета под внимание Praynig
Е щом всичко е наред - как очакваш да открият, че има нещо нередно !? Да не говорим, че тая проверка се плаща, преди време беше 30лв.
Възможно е предното тримесечие да сте били надплатили, сега да се уеднаквява.
Пък и два месеца по 40 плюс 200 - тоест за три месеца 280 - излиза по 93лв месечно, което ми се вижда нормално за нещата, които си изброила, че ползвате  Thinking

# 350
  • Перник
viliko, до заключението, че има нещо нередно в сметките ни, не стигнах за 1 - 2 дни, а за 1 година. Както писах живеем в гарсониера и през деня работят тв., комп. и хладилник. Имаме и бойлер, но го включвам след 11 ч. вечерта и го изкл. в 6 ч. сутринта. Готвя много рядко, пералнята - пак вечер /вече 2 - 3 пъти в седмицата/. Климатика не съм го вкючвала от пролетта. И всичките ни уреди са клас А. Сметката ни е най-висока за входа, а може би и за целия блок. Пример - семейство с две деца в тристаен апартамент - до 100 лв. Двустаен апартамент, пак 4 души, с денонощно включена духалка през последния месец, пак 100 лв. Нашата сметка е двойна. И за мен не е реална.

Сметките, които цитираш, не съм ги писала аз, станало е убъркване.

# 351
Да, сметките са на Криско мамата.
За теб беше първата част от поста ми. Всъщност каква ти е сметката? 200лв ли и за месец или изравнителна?
Защото аз сега както писах имам 3 месеца по 3лв - което ме навежда на мисълта, че януари, когато е реален отчет - ще ми тръснат и над 200  Crazy

# 352
  • sofia
Защото аз сега както писах имам 3 месеца по 3лв - което ме навежда на мисълта, че януари, когато е реален отчет - ще ми тръснат и над 200  Crazy
Отиваш на място и казваш, че вече се живее в това жилище и да направят някаква калкулация, та поне да не са ти накуп новогодишно.

# 353
Отивам - но това е свързано с ден чакане по опашки в ЧЕЗ, сто на сто ще ме върнат за нещо, ще ми се поскарат, ще ми поразвалят настроенитето и тн неща, които предпочитам да си спестя, при положение, че януари вече ще имаме /дай боже/ месечно отчитане.

# 354
  • sofia
...... че януари вече ще имаме /дай боже/ месечно отчитане.
надАй се....(дето викат бабите) Wink

# 355
Малко надежда ми остана в тоя живот - не ми я отнемай  Mr. Green

# 356
  • Перник
Да, сметките са на Криско мамата.
За теб беше първата част от поста ми. Всъщност каква ти е сметката? 200лв ли и за месец или изравнителна?

200 лв. за тримесечието. Някои ще си кажат, че е нормална сметка, но като имам в предвид разходът ни на електроенергия, за мен е висока тази сметка. Няма да имам претенции, ако знам, че сме го похарчили този ток, но ние не сме. Дори смятах консумацията по уреди + % завишение и пак не излиза.

# 357
  • София
Аз пък още не съм си получила сметката за ток.Живееме от юли месец в новото си жил. за същия платих смешната сума от 6лв.,но сега за 08/09/10 месец все още незнам какво се случва.Писах на CEZ отвърнаха ми,че между 6-ти и 11-ти ноември ще засичат.Е днес сме 18-ти и аз нямам сметка за ток за трите месеца.Подготвена съм обаче за удъри под кръста от порядъка на 150-200лв.Утре ще заявя,месечна сума от 40лв.И това,че искам всеки месец да ми се издава фактура ,а не на 3 месечие както са го направили старите собственици!

# 358
Общата сума за последното тримесечие е около 300 лв. За следващия месец бяха начислили прогнозна сметка 125 лв.  ooooh!. Корегирах го от сайта им и заявих по-малка сума. Дано наистина кошмарът с тези тримесечни сметки приключи най-сетне през февруари  Crossing Arms.

# 359
Въпрос - че нещо се обърках - към тези с "тримесечните сметки" - означава ли, че 1) плащате веднъж на 3м. ток.. или 2) плащате 3м. по 100 лв примерно и на 4тия месец ви излиза за тез 3м. уравнение - + или -, кой каквото си е потребил?
Или можете и 1) или 2) да си изберете  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт