Системен побой

• 7 140
  • 125
  •   1
Отговори
# 45
Дааа, Анимус. newsm78 Направо, голям закон измислиха . И аз ги пробвах (не, че е имало проблем), просто от любопитна гледна точка. Забрави за тях. Само държавните институции ще свършат работа. Малко мудно, но ще я свършат.

# 46
  • out of space

Ама дреме ми бе хора, изобщо не ми пука! Искам жената да се оттърве с все децата от тоя! Защо говорите за мен, аз имам как да се защитя ега ти

И ок, кажете за първия случай, поне момичето го познавам и е страшно добро. Дядо й ако разбере, ще стане страшно, дали да му кажа (не го познавам грам, но мога да се запозная тутакси). Би се появил с пушката, но тя крие от близките си обичала го била.....
Ей, не ме свърта ви казвам!  #Cussing out

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 23:15 от Erica

# 47
Аз на някои хора не мога да помогна. Алкохолик, наркоман, жертва на домашно насилие...
За мен това са случаи, които се разрешават от специалисти, които са наясно с психологията на жертвата, етапите, през които преминава зависимостта, които знаят как да повлияят, каква е времевата рамка и т.н.
Убедена съм, че с приятелски разговори нищо няма да се промени, защото просто не сме толкова добри и убедителни съветници и психолози, а и тези хора не търсят нашите съвети ( и помощ), те са ОК със зависимостта си, това е голямата част от проблема.
Ако съм на твое място, Ерика, при следващия побой над жената викам полицията, поне да я запазят физически.
За нея бих събрала информация за места, на които може да получава системна психологическа помощ, не знам как е у нас уредено това ... Друго не се сещам.

# 48
  • София

Ама дреме ми бе хора, изобщо не ми пука! Искам жената да се оттърве с все децата от тоя! Защо говорите за мен, аз имам как да се защитя ега ти
Добре, но вместо да изпишеш вежди, можеш да избодеш очи. Ако жената не желае да я оттървеш от този човек и сама не търси изход от ситуацията, точно това ще се получи. Болката от телесните повреди не може да се сравни с "криворазбраните" чувства на една жена, която ще те обвинява за разпада на "семейството" си. Мисля, че това имаха предвид момичетата. Истината е само за тези, които могат да я понесат. Трябва да се работи с нея, може би както по-горе предложих чрез събуждане на майчинския инстинкт. Иначе не става.

# 49
Erica, каквото и да правиш, имай едно наум, че след време нещата могат да се обърнат срещу теб без да имаш вина.

Не ми дреме кой, как и защо се обръща с/у мен, боят на жена е нещо изключително низко за мен!  #Cussing out

Става дума за това, че въпросната бита жена може да се обърне срещу теб, не схващаш ли???
Точно това имам предвид!

Ама дреме ми бе хора, изобщо не ми пука! Искам жената да се оттърве с все децата от тоя! Зашо говорите за мен, аз имам ка да се защитя ега ти
Защото не става въпрос само за теб! Защото ако се набъркаш по неподходящ начин, а и щом помощта ти не е търсена (според написаното от теб не е), ти няма да си единствената, която може да пострада. Самата жена е почти сигурно, че ще пострада, ако "хубостникът" разбере, че се крои нещо срещу него (а тя няма намерение да го напуска). Не може да помагаш, когато от теб не се иска помощ. От теб е поискан съвет и толкова. Ако се намесваш пряко или прекомерно агресивно/активно самата жена може да се отдръпне от теб и нещата ще си останат такива, каквито са били.

# 50
  • out of space
Цитат на: 10cent's link- не знам кога ще се =topic=418959.msg12105310#msg12105310 date=1249762440

Ако съм на твое място, Ерика, при следващия побой над жената викам полицията, поне да я запазят физически.
За нея бих събрала информация за места, на които може да получава системна психологическа помощ, не знам как е у нас уредено това ... Друго не се сещам.
Полиция няма как да викна в случай, че тя е далече и едва ли като е пребита и в  болницата ще мисли за мен (а дано не!).
Системна пс помощ- това в БГ е смешно, но ти знаеш.....

# 51
edi6006
скъпа , търпеие казваш а ? какво търпеие бе , тия жени са мазохистки .....някои по горе каза да я доведе Ерика в Сф ....и кво ще правят тук тя а ? Те не могат да идат сами до центъра на въпросното село да си купат хляб .....(страх ги е , какво ще направи въпросния им мъж , или какво ще си помисли цяло село като ги видят посинени ...) Само закрила от някоя силна и здрава институция , ама някои мн техен човек преди това да им го набие в главата , че може да се получат нещата , иначе оправия  няма ....аз се пробвах , ама не успях да я убедя тая моита .....не съм я виждала от месеци ,ама гаранция пак е с някаква синина някъде   по нея .....но , пък и аз си имам ангажименти и работа , след като тя не иска да си помоге сама , аз как да и помогна ? не става ...

# 52
  • out of space
Един вид ме съветвате да не се бъркам или ако се бъркам да е чрез агенция ли.....

# 53
Цитат на: 10cent's link- не знам кога ще се =topic=418959.msg12105310#msg12105310 date=1249762440

Полиция няма как да викна в случай, че тя е далече и едва ли като е пребита и в  болницата ще мисли за мен (а дано не!).
Системна пс помощ- това в БГ е смешно, но ти знаеш.....

Тогава остава вариантът с близките. Чудно ми е, как ще скрие от тях - все пак престоят и в болница едва ли е успяла да го представи като настинка. Ако можеш, свържи се с някой от тях - друго не ми идва на ум  Thinking.

# 54
Един вид ме съветвате да не се бъркам или ако се бъркам да е чрез агенция ли.....

ами ти си малко в шах-мат в случая.
от една страна сигурно разбираш, че ти самата не можеш да повлияеш на нейната зависимост от насилника.
за това сигурно има цяла наука.
от друга нямаш достатъчно...хм, граждански инструменти да повлияеш това да спре поне от страна на насилника.
една ситуация, в която не искам да изпадам, честно.. от трета страна е твоята лична човешка съвест, която явно не ти дава мира. и слва богу че е така, защото това може да е единствения шанс на жертвата...
можеш да питаш в някоя неправителствена организация - понякога много информация ни се губи, а все пак има насреща нещо.
може те да ти дадат по-смислен съвет, тука не мисля, че ще го получиш много...

# 55
след малко ще изчета ужасната тема. веднага след първия пост ми се прииска да дам идеи.

не можеш ли с копия от кореспонденцията ви да отидеш в полицията? все пак застрашена е не само майката, но и децата. пребита майка е в ущърб на децата си...

а иначе... тя явно е свикнала, в психологията се говори за пристрастяване и дори зараждане на любов от страна на жертвата към насилника.

от друга страна обаче си мисля, че докато тя самата не направи нещо по посока прекратяване на срещите с въпросния, няма как да се помогне. всъщност,  ти сигурна ли си, че това, което разказва, е истина? ами ако си измисля, ако е психично лабилна и пощуряла от ревност, че нейният се сваля с някаква друга... щом те моли да триеш профил, значи не й е проблем боят, а ревността. може би трябва не само полиция да се намеси, но и психолог, а защо не и психиатър. ама как?!

# 56
Според мен само чрез агенция   Peace bouquet

# 57
  • out of space
10cent's, благодаря ти! Винаги си давала свестни мнения
Още утре ще се задействам и то сериозно  #Cussing out

# 58
  • София
И какво би направила агенцията? Ако жената сама не иска помощ, те няма как дори да разгледат случая й. Не става въпрос за непълнолетен тук. Има жени, колкото и да ми е непонятно това, които са така устроени, че понасят и търпят всичко това и са щастливи от ситуацията. Мазохизъм- едва ли, изродена степен на патриархалния модел- може би. Можеш да действаш единствено чрез децата, ако майката отказва помощ и съдействие. Сигнал в социалните, че децата са свидетели на физически тормоз над майката. Те могат да действат в случая, тя да се осъзнае и така. Ако намесиш роднините й, мисля че може да има обратен ефект, да се вкопчи още повече и да го защитава, за да оправдае избора си.

# 59
На територията на гр. София се намира Центърът на Фондация „Асоциация Анимус“, който е създаден да помага на жертви на насилие. На денонощна Гореща телефонна линия 0800 186 76 или 02/ 981 76 86всеки може да получи информация за сходни организации на територията на страната, както и да бъде консултиран за съответен проблем.

Ето, звънни им на телефончето, обясни ситуацията, кажи, че си притеснена, те сигурно са минали милиони обучения и ще ти дадат някакви инструменти да действаш. Ако пък не - ег.. си организацията...

http://www.animusassociation.org/KartaUslugiBG/layout.html

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 23:46 от 10cent's

Общи условия

Активация на акаунт