Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

  • 46 541
  • 373
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 255
Днес приготвих още една торта, за моето послушно дете. Ходихме да празнуваме и при другата баба. Тя много искаше още една кола, но след малко пазарене се съгласи да е "мечето Рошко"   Laughing
http://ohluv4e.snimka.bg/hobby/moite-tortichki.284863.14331988

# 346
  • Мнения: 683
Аз пак да си кажа че заедно с azals търсим още 2 човека с които да си поделим боички. Ако има желаещи да казват. Flutter

# 347
  • Мнения: 634
Рая отговарям ти веднага.Тортата е на три етажа най долният е таж е 35 на 35 вторият е24 на 24 и най малкият 18 на 18 плюс две торти 35 на 30.Вътре тортата е с крем Голди микс(крем на водна основа ,но аз слагам прясно мляко),а тортата ще я закарам половин час преди да я режат .
Ще коментирам останалите торти утре защото съм скапана .Ето я и самата торта ,а имам нещо специално за Димитрина,искаше да види витрината пълна ,сега и показвам и да кажа ,че имам още една в хладилника +една шоколадова не довършена.Ох стига съм бърборила.

Виолетка безкрайно съм ти благодарна за отзивчивоста,нека бог да те закриля и да бди над теб и твоето семейство  bouquet

# 348
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
УАУ, има ли по щастлива витрина днес  Grinning!

# 349
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Уауууу Албенче не си поплюваш - разкошна е тортата и допълнителните торти също са чудесни а витрината изглежда просто прелестно така напълнена.
Аз боря една френска селска по рецептата на Канея та ще споделя утре мнение за вкуса. Няма да има специални украси защото е за домашна употреба   eat  .
Нори чудно мече
Фиорче сподели подробности за тортата как я изрисува така (ако е рисунка това) и честито на дъщеричката ти.

# 350
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Албенка, браво и от мен.    bouquet

На мен ми останаха довършителни работи по 3-те големи.
Иначе и моите етажи са с подобни размери 35х35, 24х24 и 16х16 см. Така е защото диагоналите на горет етаж ще опират в страните на долен. А големите при мен са 30х40см. Има и кумска  Rolling Eyes
Снимки утре или по-късно днес, но само на кумската и някоя от 3-те големи. Сватбената ще я сглобявам на място, а това ще е към 22:30 чак.

# 351
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравейте и благодаря на Шеметче, Фиор, Рая и Дарилка за отзивите за моите торти!

Фиорче, да ви е жива и здрава щерката (голяма е сладурана), а тортата е прекрасна! Това трансфер ли е или си запълвала с фарситура? Много красива е станала! Между другото аз тук фарситура не мога да намеря.....  Thinking Sad

Нори, много сладко мече!  bouquet

Албенка - прекрасни са тортите! Браво!

Ще дам малко повече подробности за сватбената - моята е 30х30, 24х24, 14х14. Иначе при мен има разлика във височината на всеки етаж, всеки е с около 2 сантиметра по-висок от предишният. Грешката ми беше, че вторият етаж го направих по-голям, трябваше да го изрежа на 22х22, за да не опира диагонала до самият край на тортата, но забелязах това едва когато беше вече покрит с чаршафа и се отказах да оправям (а и нямаше време). Другото нещо което не домислих е цвета на панделката. Тъй като покривах с ГММ, очаквах, че ще е абсолютно бяла и купих бяла лента, но както виждате разлика има и то голяма - лента със сметанов цвят (кремав), щеше да е по-добре. Дизайна си го избра булката. Сватбената е пандишпанови блатове и карамелен крем + запечени лешници. Сърцето е изцяло шоколадово. За блатовете на сватбената ми отидоха 45 яйца и почти по кило и половина брашно и захар. За кремовете - 2 литра пудинг, кило и половин захар и почти 2 кила масло и около 4 килограма ММ... Crazy
Иначе тази торта си беше истинско предизвикателство за мен, защото когато се съгласих да я направя си мислих, че ще бъда все още в къщи (трябваше да започна работа към края на септември напълно), за съжаления обстоятелсвата се стекоха по друг начин и не само че започнах работа, но и тъй като е време на отпуски, работя вече 3 седмици без почивен ден и ходя само на следобедни смени, защото няма кой да гледа децата (сменяме се със свеки - тя ходи до обед на работа), така че времето бе наистина "кът".

Лек ден на всички!

# 352
  • Мнения: 559
Дес-Марципана се съхранява в хладилника добре покрит,НО фигурките се съхраняват на стайна температура при добра проветривост на мястото където ще ги държиш.
Разликата е,че те всъщност трябва да изсъхнат и затова се държат някъде,където ще стане това,а марципана не ти трябва да съхне -затова се държи в хладилника.
Ако държиш фигурките в хладилника първоначално ще са ти твърди,но като ги извадиш,ще ти омекнат и няма да ти хареса!!! Peace

# 353
  • Мнения: 2 126
Мерси,Антоанче Hug

# 354
  • Мнения: 1 461
Албенче много красиви торти  Hug искам да попитам всеки етаж ли си има подложка и сиропирани ли са блатовете ,какъв е този крем които споменаваш

Нат много красиви торти и теб искам да попитам за сглобяването на тортата и за тази панделка от къде се купува специална ли е или си е обикновенна панделка

# 355
  • София
  • Мнения: 2 130
Нат, Албенче - много вълнуващи сватбени торти! Изглеждат тържествено и нежно същевременно.
Пепи, чакам със затаен дъх!

Нори, чудесен мечо! Весело празнуване!

Рая, какви парчета трябва да са тези 200, няма ли да се размине с по-малко етажи...5 ми се виждат адски много...

# 356
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
краси.мира, много интересна торта. Радвам се, че млечният марципан се е харесал. Мнооооого е вкусен и лесен за работа.

little_sweet_didka™, да ви е жив и здрав Тео, да е много послушен, за да може майка му да се занимава спокойно с хобито си.

natalyna, Сърцето ме плени. А за сватбената... има си кусири, но младоженците едва ли са ги забелязали. Поздрави за огромният труд.

Fior, честит рожден ден на дъщеричката ти. Много хубава торта си и направила.

Нори, и твоето детенце да е живо и здраво. Личи си, че тортите са правени с голяма любов.

Албенка, ти си знаеш- нямаш умора. Тортата е наистина много тържественна.

Аз преди 2 часа приключих с моите неща, но сватбената си стои на отделни етажи- както бях писала по-рано, ще я сглобявам на място Simple Smile

# 357
  • Мнения: 1 173
Албенка браво , хубава е станала .
Дими стандартни 1'на 2' на 4 ' ( 2.5см на 5см на 10 см височина) . Ако е кръгла основа например 16-12-10-8-6 (40-30-25-20-15) на парчета е : 90-45-30-20-10 . Обаче аз не искам повече от 4 да вдигам така че може и да остане 16-14-10-6 ,но не знам дали ще стои добре . Така че мисля варианти , за да решим утре кое ще е най-добре.
 Мен вдигането на етажи не ме притеснява , а по скоро дали ще издържат  Laughing - поне 3-4 ч. ще бъде на стайна Т тази торта .

# 358
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Рая, нали знаеш от какво ги правят тези високите торти Laughing, един плътен и с много захар кейк като тухла, без сиропиране и с малко маслен крем слепваш тухлите две по две  Twisted Evil...
Според мен направи им една красива триетажна и като Албена  - с две крила отстрани  Peace ...
Така може да е и тежка и вкусна и с приличен крем ...
Или трябва да купиш много яка поставка за да ти е мирна главата и всеки етаж да е на подпори.
В тази връзка, видях веднъж една много стилна торта, на която етажите бяха върху обърнати кристални чаши за шампанско, по 4 на етаж, последния май беше на 3. Малко се поврежда долния етаж като забиеш чашите, но ако са теснички ... Много е стабилно, подложката трябва да е здрава обаче, не от картон  Peace ...

# 359
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, пускам ви кумската торта и една от 3-те еднакви големи.

За големите булката не искаше украса, но все пак сложих по една лилава маргаритка на всяко парче, а за кумската изискването беше да е в бяло лилаво, като сватбената. Тъмните ленти са по-скоро патладжанени, но стана доста мрачно и цвета се изкривява.





Общи условия

Активация на акаунт