Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

• 46 551
  • 373
  •   1
Отговори
# 315
И от мен за един наш приятел.Довечера ще му я занесем на рождения ден и ще падне смях.Жена му е бременна и все се оплаква от липса на с...с,та ще се впечатли навярно... Laughing

Хм !! Жена му няма ли да пита кой е модела  Grinning Помоли краси.мира да ти прати един линк за торти за хора с чувство за хумор. че нещо не мога да го изкопам  Crazy

# 316
  • Vaudreuil Canada
Албенка Нори честити ви рожденници. Страхотни торти.
Албенче от какво са розите?

Антоан дупето е номер едно - не знам как си го направила с премазания пръст ама аз и с две здрави ръце такова чудо не мога да направя - то грам целулит няма по него  Crossing Arms

Дес направи пробна торта ако имаш време - според мен повечето захарни теста от библиотеката ще са по силите ти. Харесай си модел и го следвай точно - за първа торта е трудно да се импровизира така че по-добре се спри на нещо вече направено и ако имаш въпроси питай конкретно за дадения модел. Иначе пандишпанови блатове сиропирани и намазани с ганаш, карамелен или шоколадов крем ще са добър стартов вариант на торта.

# 317
  • София
Здравейте,
знаете ли дали може да се замрази течна сметана, защото на нея пише че трябва да се използва до 3 дни след отварянето, а на мен все ми остава поне половината и се притеснявам да не натровя някой.Веднъж една седмица я бях държала отворена в хладилник и й нямаше нищо, ама все пак да питам. Чудех се дали има вариант да се замрази.

# 318
stefibgg -Ако имаш предвид сладкарска разтителна сметана аз бих те посъветвала да не разчиташ на замразяването.Не става за нищо след това.Казвам го от личен опит.Особено ако е отворена.

Find_NEMO -Аааа,тя жена му я измисли и я обсъдихме двете тайно.Няма да се сърди. Peace

Шемет-Невероятно мила,както винаги.Благодаря.

# 319
blueeye,  Rumya ,     bouquet   
Значи,омесих го,оставих го в хладилника за ...15 минути,докато измия малко съдове.После го оцветих и го разточих.Доомесвах с пудра захар.Сложих и 1 с л глицерин.Моите впечатления: лесно става,лесно се точи,лесно се боядисва,лесно се лепят отгоре фигурки,цветя с вода.Стои ми малко зърнесто,но предполагам ,че е от пудрата захар.Пресях я само веднъж.Покритието го сложих върху замазана с ганаш торта,за проба.Досега съм замазвала само с масло с пудра.От два часа стои, засега нищо й няма.
За вкуса и снимките-утре.
Нори , честито на хлапенце!Много усмихната кола!На линка се отваря същата снимка...
antoan2006 , какви са тез мъжки желания,бе?   Шегувам се.Много опнато дупето!И татуто-перфектно!    Peace   

# 320
  • София
краси.мира много благодаря, оправих линка  Crazy

# 321
Стефи замразиш ли сметана , след това ще се пресече . На мен даже мус със сметана ми се пресича , а аз ползвам млечна 38% .
 Вие сериозно творите , браво на вас  Hug
Дарилка, Албена честити ви празници

Аз съм се заровила в baking 911 и чета ли чета . Поръчаха ми торта за златна сватба за 200 човека и съм в стрес . В това малко село тук ако се справиш ще се разчуе , ако не пак ...( но все от някъде се почва. Аз малко "от високо" почвам със сватбена торта , дано не се издъня  Praynig )

# 322
dimitrina73,antoan2006,shemet neveroqten,Благодаря ви много момичета  bouquet bouquet bouquet Толкова бързо се отзовахте Hug
А тортата ще е за моят РД.
И наистина сте прави,ще се спра на нещо,колкото и да ми е трудно (такива красоти виждам) и ще питам за някои неща.
А и друго,въпреки че е за моят РД ми се иска да е с детски мотиви щото децата ми ще се радват много.Хареса ми едно езерце с 2-3 патенца и трева наоколо,пак трябва да видя къде беше из албумите на една от вас.
Може този уикенд да опитам тортата с рула(никога не съм я правила) и да и барна нЕкоя украска,да видим какво ще се получи.
Какво ще кажете?

# 323
  • Vaudreuil Canada
Рая споко - тебе многото етажи не те плашат - ще се справиш сигурна съм и ще бъде прекрасна тортата. Нямам търпение да я видя.

# 324
  • София
Ето ме и мен! Бях занемарила темата, но днес я поизчетох и видях много красиви и оригинални торти! Не мога да ви спомена всички поименно, но имате моето голямо БРАВО!!! А на рождениците - най-добри пожелания, макар и със закъснение.
Аз също имам неща за показване, но към момента съм качила само тортата подарък (сигурно вече сте я видяли в галерията). При нея голямата издънка беше в борда от роял айсинг. Толкова нескопосана работа рядко съм правила. Как го нацвъках толкова гразно и аз си се чудя, ама станалото - станало. Бая трябва да поработя със шприцването, че съм гола вода.

# 325
Албенка, честит ти рожденник! Да е здрав и много да се обичате! Тези рози шоколадови ли са?
Антоан, дупе да му е яко на тоя дето ще го яде това дупе... Laughingмного интересно предложение.

Буболинката - тортата е страхотна, незнам кво му се косиш на айсинга, добре е! Щампите отгоре след като покри ли ги направи или преди това? А сините точки са много равни. Как го постигна?
Благодаря на всички за поздравленията, от понеделник излизам в отпуск и 2 седмици ще съм без торти... Blush

# 326
Дарилка ще си позволя да ти отговоря вместо Буболинка . Щампата е правена с това : http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=93495AAA-423B-52 … -EA65A78440A32A74 . То си е цяло "килимче" 50 на 50 см . След като се разточи тестото си правиш отпечатъка с килимчето . Тестото не се разточва много тънко за да не са прокъса от отпечатъка . Аз лично имам това със звездичките : http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=692E269D-1E0B-C9 … -EA7B6A59A8DCDCFD

# 327
  • София
Рая, ще стискам палци, но като се има предвид какви са парчетата при вас, това няма да е толкова "огромненичава" (както казва Тигъра от "Мечо Пух") торта:)) Имат ли изисквания празнуващите? Ти си по класиките, ще се справиш и определено ще се разчуе за добро:)

Буболинка, айсингът е бил по-рядък, поразлял се е, но пък останалата работа по тортата ти е толкова добра:))!! Браво!

# 328
  • София
Рая, и аз се развълнувах с теб  Heart Eyes разкажи какви са им желанията за украса
и т.н. Лелеее 200 парчета - то поне 5-етажа ще трябват  #Crazy

# 329
  • София
Антоан, Рая благодаря ви. Добре че попитах първо, че и аз щях да я хвърля в коша.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт