Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

• 46 560
  • 373
  •   1
Отговори
# 300
ХА ДОБРО УТРО .
Азалса не пипай нищо по Пух така си е много доре Hug
Раилиста,слънчогледа и страхотен,със сигурност ще залрадваш майка си.  bouquet
Нели успех ти желая,ще се справиш сигурна съм щом желанието е на лице. Peace
Дарилка Hug Hug Hug
Ветина33 ,кошницата е много хубава ,продължавай да твориш.
Аз ще ви покажа какво спретнах на моят съпруг по случай рожденният му ден,който е днес.

# 301
  • София
Албенка, разкош!!! Да ти е честит рожденика!

# 302
Албенка,да ти е жив и здрав съпруга!Много шоколадова и апетитна торта!
betina33 , чудесна кошница!Много реалистична!Честит празник на свекърва ти!
Дарилка , Честит рожден ден !със закъснение! Много,апетитно,красиво меню!    Peace
Въпрос?
Млечния марципан на Наталина:Като се омеси,може ли веднага да се разточва?Или трябва да преседи малко?В библиотеката не пише.Предполагам ,се оцветява без проблем...

# 303
  • у дома
Въпрос?
Млечния марципан на Наталина:Като се омеси,може ли веднага да се разточва?Или трябва да преседи малко?В библиотеката не пише.Предполагам ,се оцветява без проблем...

ТОВА е първата ми торта с покритие, Млечен парципан на Наталина  Peace според мен е добре да се остави поне 30 минути в хладилника да престои преди работа  Peace

Чудесни торти видях назад  Hug   bowuu Албена, да е жив и здрав съпруга ти  Hug    bouquet

# 304
Улиииииии малиииииии, за вас отпускарски период няма ли?
ПЪРВО ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОИТО УСПЯХ ДА ПРОПУСНА
то не са красотокошници то не са торточудеса то не са планове за нови вълшебства.
Патриани, тази работа с русалката направо ме срази. Колко време душко, ти джвъчка тези коралки, люспички и прочие морски подробности? Много изпипано.
Дидка, най ми хареса как си паснала цвета на палците с цвета на панделките. Не виждам разлики а това си е дооооста трудно. Ти не трябваше ли някъде по това време да се отчетеш с нещо специално за най-специалния. Аз чакам с нетърпение
Албенче, абе ти толкоз страх бра докато хванеш моделираща маса, а сега се не удържаш.
Пепи, тебе отказвам да те коментирам - от близо година чакам поне една бубунка да видя по някоя твоя торта ама нейси... и при това с твоята производителност... Продължавам да си чакам тихичко и да следя внимателно  Twisted Evil
Азалз, този мечо в 3d тава ли го пече или си си надарена по природа? И на мен ми предстои нещо такова - мечка ли ще е куче ли ще е се не знае какво ще излезе накрая.
Дими, Мноого обичам Чибурашка (руски възпитаник съм) и като гледам тортичката ми става мило и се сещам за любимата ми песничка от детската градина (Я был кога-то странной игрушкой безымянной...)
И последно че взех да ставам досадна Skai как глазира жабока?

# 305
  • ВАРНА морето сините вълни
мерси много за милите думи-имам едно въпросче-покритието ми е марципан варна как да го запазя свежо -тоест да не изсъхва като стои в хладилника и да не вземе да се напука -трябва да я съхраня до утре Laughing
и още нещо аз съм правила досега само марципан варна-вкъщи се хареса и го ядат не го махат в библиотеката има много покрития -бихте ли ми казали кои са вкусни искам да опита и другиосвен варната

# 306
Betina33 опитай шоколадовото тесто на Van444eto. И аз преди покривах с Варна, но нещо не се хареса вкуса у нас. С шоколадовото тесто всичко се изяжда до последната троха.  Peace

# 307
Искахте торти ... ето !  Grinning

# 308
  • София
nandelche голямата торта ще е за неделя, за днес по-скромна за бабите!...Скоро скоро...имай търпение  Joy

# 309
  • София
Въпрос?

ТОВА е първата ми торта с покритие, Млечен парципан на Наталина  Peace според мен е добре да се остави поне 30 минути в хладилника да престои преди работа  Peace
...

Моят опит с този наистина много вкусен марципан е, че трябва веднагически да използвам иначе се вкаменява и не мога за нищо да го направя  Sad Наталина беше писала, че напоследък му добавя по 2 с.л. глюкоза за еластичност (дано не бъркам количеството).
Краси, чакам да споделиш опит.

# 310
  • София
Здравейте, ето една торта от мен, за РД на моето малко пораснало съкровище Heart Eyes
тук има още снимки http://ohluv4e.snimka.bg/hobby/moite-tortichki.284863

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 16:23 от Нори

# 311
И от мен за един наш приятел.Довечера ще му я занесем на рождения ден и ще падне смях.Жена му е бременна и все се оплаква от липса на с...с,та ще се впечатли навярно... Laughing

# 312
Здравейте момичета!
Имам една молба за помощ от вашата компетенция.Решила съм да се пробвам с украса на торти (любител кулинар съм така да се каже,но никога не съм правил за торта повече от крем и сметанови розички със шприц).Изчетох библиотеката,доста неща разбрах на теория,ще видим как ще го приложа на практика Blush Научих че за начинаещи марципан Варна е най добре да се използва и така съм решила с него да работя.Ще напиша няколко неща които ме вълнуват под формата на въпроси,ако някоя от вас има време и желание ще съм много благодарна да ми отговори:
1.Може ли върху някоя от описаните от вас глазури да се полагат фигурки от марципан?
2. Кое е по добре да има чаршаф от марципан върху тортата и върху него фигурките или може и с друго покритие? (те май двата ми въпроса малко се припокриват Embarassed)
3.Би ли се наела някоя от вас да ме посъветва с какво е най подходящо да започна,искам за РД ми другата седмица да направя една торта.Възможностите ми откъм материали и инструменти за тази цел не са големи.Живея в малък град и към момента разполагам с бои(за яйца)и там останалите продукти за блатове крем,марципан.
Разгледах много страхотни идеи за торти и се чудя какво да избера,много се надявам да ме насочите към нещо.
Дано не съм прекалено досадна и да ме извините Praynig

Поздрави на всички прекрасни майсторки на торти Hug

# 313
  • София
Дес, тъкмо се канех да пиша и видях твоя въпрос, така че, започвам от него.

Аз не съм работила повече от веднъж с марципан Варна, верно, беше първият път, но после, за да опитам нови неща пробвах класически фондан, шоколадово тесто, ММФ, тестото на Нелка. Много често смесвам.
Върху шоколадова глазура, глазура от ганаш, маслен крем може да си наредиш фигурки от захарно тесто. Захарното тесто се размеква от сметана, желе.
Ако правилно съм разбрала, ще е за твоя РД тортата...това е по-добре, поне ще се съобразиш с твоя вкус и желание само. Каквото и да си избереш като украса, само гледай да е малко като работа, просто да можеш да го направиш и няколко пъти, докато го докараш до вид, който те удовлетворява (не си мисли за кошница с рози, например, защото една торта се покрива добре с адски много рози, а ако се запънеш да правиш перфектните рози, ще видиш зор хем с качество, хем с количество). Щом имаш само бои за яйца, опитай да заложиш на бяла украса, която след изсъхване може да оцветиш с разтворени в алкохол бои...Много момичета твърдят, че работят с тях без проблем, но много и се са се оплаквали, защото боите за яйца са различни видове и тези със сол в тях май създават проблеми на захарното тесто. Намисли си семпла идея, ефектна, наблегни на изглаждането на тортата, покритието/замазването и си измоделирай някоя фигурка за разкош:) Това е моето мнение. А, и не се притеснявай за липсата на формички и инструменти, виж Нелка какви шедьоври прави без почти никакви формички:) Точилка, остър нож, клечки за зъби, нишесте и маргарин (от което повече не ти лепи), капачки, чашки, детски играчки...Успех!

Албенче, невероятно ефектна торта като цветово въздейдствие и текстура...ммм, а и шоколадовооооо. Да ти е жив и здрав съпругът, поздрави го от нашето семейство:)

Нанделче, после тази песен май продължаваше "Теперь а Чебурашка, ...мне каждая дворняшка..." и аз много я харесвам, но Голубой вагон ми е на сърцето от дете:)

Антоан, това дупенце с пострадал пръст ли го направи - много добре си го изработила, а и има доста закачка:)

# 314
Дес -Здравей,мама на красавици!

Смятам,че можеш да сложиш фигурките върху всяка глазура,стига те да са добре изсушени преди това до определена твърдост(да ги взимаш свободно в ръка без да се кривят);Естествено с чаршаф или зах.тесто така да се каже тортата изглежда по-изискана,но ако ще правиш полянка и сметаната върши чудна работа,просто е незаменима.Ако направиш Варна,можеш да боядисаш с бои за яйца-безвредни са.Не разбирам тортата детска ли ще е или за голям човек,мъж-жена?!Ако уточниш би могла да получиш много идеи.

Послепис-dimitrina73 -Да,пръста ми е превързан.Така,ще е цял месец.Уви.Благодаря за загрижеността! Hug

Общи условия

Активация на акаунт