Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

• 46 556
  • 373
  •   1
Отговори
# 285
azals тортата е уникална.Не съм те виждала преди в темата, това първата ти торта ли е?
Дарилка   baloni Ч.Р.Д.  baloni и аз чакам с нетърпение да видя тортата  Grinning

# 286
Момичета, ето последната ми торта по повод рождения ден на майка ми, тя си поиска слънчоглед. Тортата е френска селка торта.

Имам нужда от идеи, след седмица малкия ми племеник има рожден ден и искам да му направя

Но нямам ни най-малка идея как да направя такива кръгли горна и долна част тъй като нямам от тези 3Д кръгли затворени форми за печене на блатове. Моля дайте предложения как бих могла да постъпя.
И един въпрос - аисинга разтапя ли ГММ?

# 287
  • Vaudreuil Canada
Raulista аз правих снежен човек за предизвикателството февруари месец. Ето ти снимките http://shemet.multiply.com/photos/album/18/Sezoni_-_Torteno_pred … katelstvo_02_2009
Ако искаш пълни подробности прочети в темата за февруарското предизвикателство.
Тортата правих в 4 купи - две по-големи и две по-малки. Блатовете са пандишпан кремовете на маслена или шоколадова основа за да стягат добре, желатинови също стават.
За покритие ползвай нещо по-жилаво - аз покривах с ММФ и нямах никакъв проблем. Горната топка е на миниатюрна подложка и под нея има 4 шишчета подпори за да не се смачка долната топка.
Ако имаш питанки питай ще обясня.
Айсинга не разтапя ГММ.

# 288
ne mi e pyrwata torta, move bi 30tata
no ne moga da si ka4wam snimkite kato was
zatowa samo 4eta i mn rqdko pi6a
a towa e pyrwata mi detska torta, dosega samo torti za praznik ym prawila s rozi i cwetq
swtbenata suy6to azsi q prawih
sega za tazi me ponau4iha momi4etata ot foruma kak da stane i se polu4i
Simple Smile
za koeto im blagodarq otnowo

# 289
аз нямам какво да покажа, но ще следя тук - до месец ще трябва да се науча.
Предстои ми първи рожден ден, и искам да сътворя нещо красиво. А, искам да питам, има ли торти, които да са подохящи за бебета вътре поне - освен да е красива, ми се иска да му дам да се цапоти и да "усети" празника си  Whistling Laughing

# 290
Дарилка, ЧРД и от мен, макар и със закъснение:) Да ти имам тревогите за 2-ката отпред, ама ги нямам, имам си някои опасения за 3-ката, че не след дълго и тя ще ме зареже:))) Да си жива и здрава и всички цифри да врътнеш отпред и пак на едно да отидеш:) Айде, показвай я тази вкусна торта де...Simple Smile

Диме, нямам тревоги за двойката отпред, просто констатация. Пък и както каза мъжа "С тази напреднала технология, не се тревожи, може и до двеста години да я докараш... Crazy, пак ще си имаш 2-ка Blush"

Та, след голямото готвене, мога това да покажа:

1. Бананови мъфини с глазура от бял ганаш

2. Динени сладки резенчета

3. Чийз кейк - Рецептата е моя, а отгоре го залях с шоколадовата глазура на Буболинката

4. И накрая тортата

Вътре е с блатове по рецепта на Наталина, крема е на Ванчето, както казах шоколадов, глазурата е по рецептата на Буболинката, а цветята са от ГММ на Ирида. Мъжа ми каза, че такива цветя няма, май на бошур приличали, ама аз му викам "щом са ми в главата, значи ги има" Laughing
Тортата беше  много сочна, препълних я с крем, който след разрязването изтичаше...но в чиниите на гостите нямаше нищо, дори питаха за още...
Е, има кусури, на места си личи че не е равна. Незнам но винаги успявам да сложа повече крем в средата, а по краищата по-малко. Крема издува и се получават тия неравности.
Как го правите вие?

и още

# 291
  • ВАРНА морето сините вълни
добър вечер-малко е късно но току що завърших тортата за свеки и нямам търпение да ви я покажа-миналата седмица ме поощрихте и реших пак да опитам -има много да уча още но все пак съм доволна   Laughing лека нощ на всички

# 292
  • София
Дарилка, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК макар и със закъснение! И мерси за вируалната почерпка! Кажи за тоя бял ганаж как го докара такъв стегнат? Дано имаш точни пропорции  Thinking

Бетина, чудесно си се справила с плетката на кошницата, браво!

# 293
  • в моя свят
Дарилка има ли някаде линк или описание на тези динени резенчета?Много ми харесаха.На всички тортите са чудни.

# 294
Дарилка, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК макар и със закъснение! И мерси за вируалната почерпка! Кажи за тоя бял ганаж как го докара такъв стегнат? Дано имаш точни пропорции  Thinking
Руми, белият ганаш е около 200 гр сметана + 1 бял шоколад Katy - мисля около 100 гр. И е стегнат, тъй като 1 нощ престояха в хладилник след шприцоването.

Мечта,
ето темата сладки динени резенчета

# 295
  • София
Майко мила, Дарилка!!! Ако това е стандарт, не бих се осмелила да си правя рожденния ден с гости:)))) Наистина много неща си направила от сладките, предполагам и солени е имало....не се ли съсипа....? Много добре изглежда всичко! Тортата и декорацията по останалите сладкиши и мъфините са много семпли и нежни.

Raulista, много ефектен слънчоглед! Да е жива и здрава майка ти!

azals, чудесна торта, а къде можем да видим другите 29:)?

# 296
shemet_neveroiaten, мерси за препоръките и за отговора.  bouquet Прочетох за твоята торта във февруарското предизвикателство и видях че си сложила 3 вида крем, чудя се обаче дали ще ми се получи добре ако моята я направя с ганаш. Дали ще стегне достатъчно или е прекалено рисковано да се пробвам?  newsm78

dimitrina73,благодаря за оценката! Hug

Между другото, търся желаещи да си поделим бои от Къдемлия, тъй като съм недоволна от тези на Dr. Oetker които имам, а след месец заминавам за чужбина и няма да се прибирам скоро.Ако има желаещи да пишат.

# 297
  • в моя свят
Дарилка благодаря.Наистина много оригинални съвети и рецепти има в готварския форум,който аз лично окрих съвсем скоро.Междудругото днес направих фигурките за тортата на мъжа ми с останалия ми марципан Варна от злополучния ми първи опит за покриване на торта.Надявам се 2-я ми опит да е по-сполучлив.Също така направих цифрите от шоколадов фондан и мисля да ги забуча на тортата да станат като свещички.Много хубаво са стегнали,но дали ще издържат  newsm78

# 298
  • София
Съвсем на кратко да споделя един сайт http://fishki.net/comment.php?id=20305.
Възможно е да го знаете де....

# 299
  • Vaudreuil Canada
видях че си сложила 3 вида крем, чудя се обаче дали ще ми се получи добре ако моята я направя с ганаш.

Аз тогава исках да опитам три вида крем затова си експериментирах - с ганаш може да стане стига да стегне достатъчно и да се разбие добре.

Дарилка чудесно си се справила - динените резенчета са много оригинални - и аз преди няколко дни гледах рецептата за тях Simple Smile Мъфините са страхотни а цветята на тортата ти са хризантеми Simple Smile

betina33 много красива кошница

Общи условия

Активация на акаунт