За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 15 273
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Благодаря Ви мамчета Heart Eyes Heart Eyes, аз също нямам козички, нито овчички или крави. Така че най-вероятно ще се спра на краве Hug Hug

# 46
Имам въпрос.Биси е с висока Т и педи ни изписа течен аналгин,но забравих какво ми обясни и сега не знам как да го дам ако през ноща положението се влоши.  Confused

# 47
Течен аналгин? По принцип изписват хексалгин, но то пак е аналгин, но под друга форма. Дава се от 2 до 5 капки за деца под 1 година разтворени във вода. Но течен аналгин не съм давала.
Обади и се, по-добре сега отколкото през нощта, дано да не ти се налага ...  Praynig
Дани беше скоро с висока Т. През нощта му събувах памперса и му слагах свещички ефералган, по-лесно е и не се разбужда. Може и Нурофен, различни свещички има и на мен ми бяха много удобни. Не се налагаше да го събуждам и да му пръскам със спринцовка лекарството (иначе го плюе).
Хексалгин или течен аналгин се дава в краен случай. Дано всичко е наред с Биси! Лека и спокойна нощ.

# 48
  • Пловдив
Дано всичко е наред с Биси! Лека и спокойна нощ.

Дано наистина изкарате спокойна нощ Рени Hug

# 49
Течен аналгин? По принцип изписват хексалгин, но то пак е аналгин, но под друга форма. Дава се от 2 до 5 капки за деца под 1 година разтворени във вода. Но течен аналгин не съм давала.
Обади и се, по-добре сега отколкото през нощта, дано да не ти се налага ...  Praynig
Дани беше скоро с висока Т. През нощта му събувах памперса и му слагах свещички ефералган, по-лесно е и не се разбужда. Може и Нурофен, различни свещички има и на мен ми бяха много удобни. Не се налагаше да го събуждам и да му пръскам със спринцовка лекарството (иначе го плюе).
Хексалгин или течен аналгин се дава в краен случай. Дано всичко е наред с Биси! Лека и спокойна нощ.

За жалост нашата педиатърка няма мобилен и няма как да и се обадя.Не знам в кой век живее тази жена.Както и да е...Хексалгин съм давала преди 3 месеца и Биси се скъса да повръща от него,та не смятам да я мъча пак.
Свещички,нурофен и панадол имам и давам.Сега в 23ч ще и сложа свещичка и ще и дам АБ.
Дано наистина ноща да е спокойна.
Благодаря за отговора за капките.  Hug
Анели  Hug

# 50
  • София
Rbaby1, само съм чувала за течен аналгин. Аз никога не съм давала.
Намерих табличка в нет-а

Аналгин (Метамизол, Проалгин, Хексалгин)
5-7 кг - 2 до 5 капки течен Аналгин(Хексалгин)
8-10 кг. - 2 до 5 капки течен Аналгин(Хексалгин)
11-12 кг. - 3 до 10 капки течен Аналгин(Хексалгин) през устата

Ето ти я цялата - http://www.pramed.com/le4enie_na_vis_t.html

На Алекс обикновено давам Панадол. Имам и свещички Ефералган.
За свещичките Еферлаган помня, че педиатърката каза "под 8кг 80 мг., над 8 - 150 мг."

# 51
АнМари благодаря ти за инфото!  Hug
Току що дадох АБ на Биси и тя повърна още преди да съм и дала дозата до край.Беше страшно много.
От както яде в 21ч повърна обилно 2 пъти.Всичко се повтаря като миналия път.Нямам представа как ще и давам този АБ без да го изповръща...  Cry

# 52
Моя близка имаше подобен проблем с повръщането на АБ от дъщеричката й, и в една аптека й го направиха под формата на свещички. Peace
За температурата и аналгина - давала съм веднъж 10-тина  капки, но дъщеря ми беше над годинка и пак с много резерви, защото може да има алергична реакция...
Пробвай за температурата всички възможни народни средства - оцет, мокри чаршафи..., имаше една цяла тема някъде из здравния форум.
Бързо оздравяване и спокойна нощ! Praynig

# 53
MamaZ благодаря ти.

# 54
Попарата и аз я правя с обезсолено сирене-краве.
АнМари и аз хич не съм й фен,от дете мразя попара и въобще не съм мислила да й давам,но пробвах,защото тя друго не искаше. Какво ли не пробвах, нищо не иска,а като й дам попара си яде.

Напоследък суче доста по-рядко,в резултат на което кърмата ми намаля много,а АМ не иска да пие. Ако ми спре напълно какво да правя?

# 55
  • София
Прочети в кърмаческия за стимулация на лактацията. Можеш да спасиш кърмата. Но трябва упоритост.
Иначе - захранваш. Щом не иска АМ, можеш да пробваш с кисело мляко.

# 56
...Напоследък суче доста по-рядко,в резултат на което кърмата ми намаля много,а АМ не иска да пие. Ако ми спре напълно какво да правя?

То бебето щом не ще да суче, не можеш да направиш много. В такъв вариант да стимулираш лактацията според мен не е добре. Ще си докараш проблеми. Освен ако и даваш после изцеденото с лъжичка или от биберон.

# 57
Бебчето ми е на 10 дни и му тече нещо като жълта слуз от окото,засъхва и после не може да си го отвори Sad.Педито каза,че сега било нормално,защото не му се били отпушили каналчетата,но вече втори дан капя капки Тобрин и няма подобрение.Моля ви дайте ми някакъв съвет,ако сте се сблъсквали с такъв проблем,защото се притеснявам за оченцето му.

# 58
Бебчето ми е на 10 дни и му тече нещо като жълта слуз от окото,засъхва и после не може да си го отвори Sad.Педито каза,че сега било нормално,защото не му се били отпушили каналчетата,но вече втори дан капя капки Тобрин и няма подобрение.Моля ви дайте ми някакъв съвет,ако сте се сблъсквали с такъв проблем,защото се притеснявам за оченцето му.

Можеш да почистваш с памучно тампонче, напоено с преварена вода или отвара /не се сещам от какви билки, но питай педиатъра ви/, като всяко оче промиваш с отделен тампон отвън навътре, ако се не лъжа. Продължавай с капките поне още няколко дни и тогава ако няма подобрение, ще ви предпишат нещо друго. Честит бебок  bouquet!

# 59

Можеш да почистваш с памучно тампонче, напоено с преварена вода или отвара /не се сещам от какви билки, но питай педиатъра ви/, като всяко оче промиваш с отделен тампон отвън навътре, ако се не лъжа. Продължавай с капките поне още няколко дни и тогава ако няма подобрение, ще ви предпишат нещо друго. Честит бебок  bouquet!

Чистя го по цял ден и през ноща,но пак се събира доста.

Общи условия

Активация на акаунт