За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 759
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, имам едно въпросче относно захранването с пюрета? Моята бебка след 1 седмица ще става на четири месеца и мисля да я захраня тогава със зеленчуково пюре? newsm78 исках да ви попитам как и кога и с какво захранихте вашите бебчовци?  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419129.0
виж тази тема,тя е за бързи въпроси и отговори относно захранването  Peace

# 271
Според мен е добре да изчакаш още 1 месец,но това вече си е твое решение.
На 5м и половина захраних с плодово пюре,но го отчитам сега като грешка.Добре е да се започне със зеленчуково.Моето така и не ги прояде зеленчуковите,може би защото започнах с плодови.То не че и плодовите хареса много де ама..

# 272
AnMary мерси за темата, но нещо не можах да ги схвана тези таблици и с тези стойности  Confused

# 273
Момичета по колко пъти на ден стерилизирахте шишета и биби и с какво ги миехте с обикновенно веро ли?А и  на малкия пъпчето му е малко изпъкнало и ортопеда днес като го видя каза да му сложим лепенка и даже той сам я сложи каза за около седмица да я държим трябва ли да звънна на педи да го види и тя?Благодаря  bouquet

# 274
Момичета по колко пъти на ден стерилизирахте шишета и биби и с какво ги миехте с обикновенно веро ли?А и  на малкия пъпчето му е малко изпъкнало и ортопеда днес като го видя каза да му сложим лепенка и даже той сам я сложи каза за около седмица да я държим трябва ли да звънна на педи да го види и тя?Благодаря  bouquet

Кутията за стерилизиране събираше 6 шишета.Когато ги употребях и шесте,пак я зареждах.Т.е. по 2 пъти на ден я зареждах.За миенето ползвах обикновено веро за чинии-Ехо.  Peace
За пъпчето-заведи бебчо при педи.  Peace

# 275
  • София
AnMary мерси за темата, но нещо не можах да ги схвана тези таблици и с тези стойности  Confused
Ще ти копна от картончето на Алекс.
1м. средно тегло за момичета в грамове - 3 530
среден ръст за момичета в см - 54.2

http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_wfa_girls_p_0_5.pdf
тегло
1м от 3,2кг до 5,4 (средно 4,2кг)
2м от 4 до 6,5 (средно 5,1)

ръст
http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_lhfa_girls_p_0_2.pdf
1м от 50см до 57,4 (средно 53, 7)
2м от 53,2 до 60,9 (средно 57,1)

Днес мериха бебка и казаха , че е 4150гр. с дрехите и памперса . Тя се роди 3290гр, а ни изписаха 3090гр ( мериха я чисто голичка). Чудих се дали е много или малко? Има ли някакви таблици или нещо за ориентир?
Разликата е 1 060 гр. За 22 дена е напълно нормално тегло. За целият месец ще качи още малко. За 1вият месец е нормално бебетата да наддадат м/у 1 и 2кг, като средно повечето обикновено качват към 1,5кг.
Бебето са го премерили с дрехи и памперс, но обикновено педиатрите ако мерят бебе с памперс (в случая и облечено) си отнемат от премереното тегло за памперс, дрехи, пелена на кантара и т.н. Даже и тези 4150гр. да не е "чисто" тегло, пак е ок твоята бебка.

Аз бърза питанка за синките. Алекс успя да си удари окото в ръба на масата. Мацнах с бебешко олио. Нещо друго?

Момичета по колко пъти на ден стерилизирахте шишета и биби и с какво ги миехте с обикновенно веро ли?А и  на малкия пъпчето му е малко изпъкнало и ортопеда днес като го видя каза да му сложим лепенка и даже той сам я сложи каза за около седмица да я държим трябва ли да звънна на педи да го види и тя?Благодаря  bouquet
Миех с обикновено веро, стерилизирах преди всяко хранене.
Използвах парен стерилизатор на Авент за микровълнова. Шишетата се стерилизираха за 7мин.
Купувала съм и веро за детски съдове на Бочко. Хубаво измива.

# 276
за пъпчето и наше беше изпъкнало,но на мен педи ми каза,че лепенките само вредяли,за нищо не можели да помогнат и не съм слагала ,прибра се от самосебе си  Peace

# 277
  • София
Момичета по колко пъти на ден стерилизирахте шишета и биби и с какво ги миехте с обикновенно веро ли?
стерилизирах ги до 2 пъти на ден, когато се налага, защото бебока се кърми до 6 месец.
миех с обикновен препарат, в нашия случай Пур.
Сега има на Бочко и едно други, забравих им името, опаковката им е основно в бял цвят, доста ги
препоръчват, но сина ми е вече голям и не виждам смисъл Peace

за пъпа - заведи го на педиатър, но аз лично лепенки не съм ползвала. имах, но реално нямаше нужда,
след като падна пъпа си го третирах още известно време със спир и топоцин, оставяла съм го "да диша".
а лепенката е основно за да не се мокри, но така не се оставя да зарастне според мен. пак казвам, лично
мнение Peace

п.п. а ортопеда и от пъпове ли разбира , това в кръга на шегата  Peace

Ан мари за синките олио знам и аз, ама се слага веднага, а съм купила на коки едно хомепатично мазилце казва се траумил ес (traumil C), струва между 5-7 лева не помня колко точно и е добро за всякакви синки, но не минава от раз, да знаеш, поне ден-два, но пък не стават големи синявици Peace на коки краката са все осинени тааа....

# 278
  • София
за първи път чувам някой да мери бебе с дрехи и пампрес....

за синките...нали питах скоро - компреси лед и олио....
при нас подейства...ходи си със синка няколко дни де....но доста лека и без големи отоци и т.н.

# 279
  • София
Ами в момента на удара нямаше нищо. Лека синка се появи (забелязах) след час, час и нещо.
И аз друг път съм писала за олиото. Дияна обикновено съм я мазала с обикновено олио (слънчогледово, демек такова за готвене). Под ръка ми беше бебешкото. Та реших да пробвам. Лед едва ли ще мога да му сложа, но ще пробвам.
Ще си запиша хомеопатичното. И на 2мата краката са целите в синки. Алекс защото предпочита да лази, а Дияна милата по принцип си е спъната кобила Simple Smile

за първи път чувам някой да мери бебе с дрехи и пампрес....
Мерят както им падне. На мен само веднъж ми се случи Алекс да го мерят с памперс. И педиатърката ме предупреди, че приспада не знам си колко гр от премереното тегло.

# 280
За синките - знам че мястото се намазва с риванол.

# 281
Аз стерилизирах по веднъж на ден до навършването на 3 месеца и после спрях... както е казал педиатъра на сестра ми (в Америка)- светът около нас не е стерилен.

# 282
  • Пловдив
Момичета  здравейте  bouquet
Малката вече упорито пристъпва и трябва да и купя  обувки. Буйките за вън няма да свършат работа.Приемам съвети какви да са първите обувки на бебето.
Лека вечер  Hug Hug Hug

# 283
  • София
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=918

тази статия е много хубава, лично на мен страшно ми помогна при избора.
не знам какви обувки предлагат в пловдив, така че не мога да коментирам марки. аз купувам от среден ценови клас 40-70 лв....
Не харесвам БГ обувките за деца....така че и тях не ти препоръчвам, вкл. така известните прехвалени и незаслужено скъпи Колев и Колев Wink

# 284
  • София
Алекс има подобни http://www.kapchitsa.com/pic.php?id=108, но в синьо. Може да е някакъв стар модел, защото не можах да ги намеря в сайта.

Общи условия

Активация на акаунт