Дуфастон

• 13 630
  • 57
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, пия дуфастон за първи път от 15 до 25 ден на цикъла.
Док каза, че трябва да ми дойде 3-4 дена след като го спра, но още го няма.
Другото което ме притеснява е какъв цикъл да очаквам след приема му
Предписаха ми го защото менструацията ми беше много обилна и искаха да правим кюртаж, но тук чета че вие го пиете за удебеляване стената на матката и съвсем се обърках #Crazy

# 1
         Ласи , не се претиснявай , Дуфастона е може би най-функционалното лекарство , той съдържа чист прогестерон , а както знам  и съм чела той влияе на много неща ! При едни да регулира цикала , за задържане на бременност и всякакви такива неща !
 Спокойно си го пий няма проблем , МЦ - то ще дойде , а то дали ще е съвсем нормално още от първия път незнам , защото на дуфастона му е нужно време да се натрупа в организма ! Следвай препоръките на доки и всичко ще е наред!  Hug

# 2
  • София
Леле,имам чувството че за Дуфастон всеки ден се пуска тема някъде из форума. Simple Smile
Ласи,по принцип след спирането на Дуфастона трябва да ти дойде до 10 дни,така че спокойно,а що се отнася до цикъла след Дуфастон-при мен е нормален и досега не съм забелязала нещо необичйано когато го пия освен че ми увеличава апетита но аз не му се давам. Simple SmileУспех. Flowers Four Leaf Clover

# 3
Благодаря ви момичета   bouquet

# 4
Като започнах дуфастона, първия месец ми дойде на 7-ми ден след като го спрях, а след това 3-4 дни след спирането му.

# 5
Извинявам се, че се набърквам в темата, но да попитам нещичко относно Дуфастона.
Моя цикъл е много нередовен, от 3 години съм на Метфогама 850 и сега идва средно през 47-50 дена. Има и по-дълги периоди.
В понеделник бях на гинеколог и ендокринолог. Гинеколожката ми изписа Дуфастон, защото аз искам да си пусна изследвания на ЛХ и ФСХ (с поликистоза съм). На единия яйчник имам 5 кистички, а на другия 4. Проблема е, че нямам идея имам ли овулация или не. Помолих я и да погледне дали имам фоликулчета. Вчера беше 26-ти ден от цикъла и се оказа, че имам 2 фоликула, единият е 10 мм, а другия 12 мм.
Обаче след това като минах и през ендокриноложката, тя ми каза да Не пия Дуфастона за момента, защото той има прогестерон и няма смисъл да правим изследвания на изкуствено приет прогестерон. Препоръча ми да изчакам да ми дойде цикъла от само себе си и тогава межди 3-ти и 5-ти ден да пуснем изследванията.
Сега съм в голяма чуденка какво да правя. Логично ми звучи предложението на ендокриноложката, а в същото време ми е и много любопитно да разбера дали тези фоликули растат и дали ще се спукат. Дали да ида след седмица отново на гинеколог и да проверя . newsm78
Вие как мислите?

# 6
  • София
ЗдравейМира Simple Smile
Моето мение е че трябва да пиеш Дуфастона както ти е казала гинеколожката и след това като ти дойде да пуснеш хормоните на третия ден.А за фоликулчетата това което са видяли-да,това е типично за поликистозата.Така,че пии сега Дуафстона  за да ти дойде и от следващия месец най-добре спазвай схемата от 16-25 ти ден,така ще се регулира,ще ти идва всеки път около 30 ден и ще може да следите евентуална овулация,ако ли пък в продължение на няколко месеца не се засича овулация,тогава обикновенно се препоръчва лека стимулация на яйчниците с хапчета Клостилбегит,обаче ако ти ги предложат не ги започвай без да са ти проверени тръбите за проходимост(прави се в специализирана клиника),а също за спокойствие на теб и на партньора ти е хубаво той да направи една спермограма но и тя се прави само в специализираните клиники,в  обикновенните лаборатории всички мъже ги изкарват нещо повече от супермени Simple SmileНадявам се,че не си се отказала да си запишеш час в специализирана клиника(от другата тема където си писахме),там наистина знаят какво,как,защо и не оставят пациента в чуденки,както си ти сега.Искрено ти пожелавам в най-скоро време да дойде и твоето Чудо и да бъдеш истински щастлива fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

# 7
Здравей отново Нинка, много си отзивчива. Не съм се отказала от час за клиника, но реших да е в друг град, след консултация с една много добра докторка (в друга област), но все пак се познават и знаят в тези среди. Първо обаче трябва да си изследвам всичко за да не ме бавят там и да отида подготвена и подкована от всякъде Simple Smile

# 8
  • София
Радвам се за теб Мира,че си се заела със нещата и дано скоро и резултата да не закъснее. fingerscrossed
Открит проблем е наполовина решен проблем,а попадането на точния лекар е още една мноого голяма стъпка към така желания успех,който аз ти го желая от сърце. Hug

# 9
Дойде ми на 5 ден след като го спрях, надявам се този път да нямам кръвоизлив  Praynig и дуфастона наистина да действа

# 10
Цитат
Другото което ме притеснява е какъв цикъл да очаквам след приема му
  Всичко е до организъм!
При мен намаля ,даже от 7 дневен стана 4-5.

# 11
Здравейте,
И аз имам един въпрос за дуфастона и затова директно пиша в тази темичка.
Пих го по схема 14 дни след доказана овулация (от 1.08 до 14.08), като от около 6-ти започна много да ми се гади и повръщах на няколко пъти. Прочетох тук, че това може да е от него. Но след като го спрях на 14-ти си мислех, че този симптом ще отмине, а не е така- продължава да ми се повръща.
Днес ми е трети ден след спиране, дойде ми цикълът, имам 2 отрицателни теста за бременност, а си направих и профилактични изследвания на кръв и урина, които са идеални. Възможно ли е да продължава да ми се гади от дуфастона? Някой имал ли е такъв страничен ефект и колко време е продължило това?
Благодаря ви предварително за отговорите.

# 12
  • София
Аз не съм имала никога неразположения,когато пия Дуфастона,единствено съм забелязвала понякога,че ми увеличава апетита.
Може би е нещо моментно и ще премине,не се притеснявай.
Успех. Flowers Four Leaf Clover

# 13
При мен МЦ мина нормално Grinning
И на мен ми се гадеше и след като го спрях, пих го 10 дена .
След като ми дойде чак тогава мина гаденето ooooh!

# 14
Това ме успокои, защото доста се притесних от какво може да е.
Дано само да спре по- бързо.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт