Дуфастон

• 13 630
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
От 2 месеца пия Дуфастон за регулиране на цикъла-по схема 11-25 ден.Този месец не започнах да го пия на 11-и ден,защото се разболях и пия антибиотик и сумати други хапчета.Въпросът ми е може ли този месец да започна да го пия на 15-и ден(когато приключвам с антибиотика) или изобщо да не го пия?Мерси предварително   bouquet
Mariq27,след като са ти го изписали от 11-25 ден,по-добре пропусни този цикъл.Както е писала Valaria,нямало е причина да не го започнеш.Антибиотика няма да окаже влияние.
А схемите на приемане са различни,защото овулацията при всяка е по различно време.А дуфастон се приема след нея. Peace

# 46
Момичета, аз имам изписан Дуфастон от 16-ти до 25-ти ден. Но мисля, че този месец ову може да е било по-рано  newsm78 Даже смятам, че евентуално е минало или е днес (14-ти ден). Да изчакам ли до 16-ти или да го започвам още сега?  newsm78

# 47
  • София
Момичета, аз имам изписан Дуфастон от 16-ти до 25-ти ден. Но мисля, че този месец ову може да е било по-рано  newsm78 Даже смятам, че евентуално е минало или е днес (14-ти ден). Да изчакам ли до 16-ти или да го започвам още сега?  newsm78
аз не пия Дуфастон,а Утрогестан и изчкавам да съм сигурна че ОВУ е минало....даже този месец закъснях с 2 дни за го започна...и го започнах на 16-ти ден от МЦ ....
знаеш ли,пробвай да сложиш температура за утре и в другиден например...някаква ..например 36.9 и да видиш дали сайтовете ще ти засекат ову..после изтрии температурите разбира се...в бейбиплан не дава за повече от един ден напред но във фертилити дава...
незнам защо сега не ти засича в графиките...да не би защото не нанасяш всеки ден температура.... newsm78

# 48
Дуфастон и Утрогестан едно и също ли са?  newsm78 Не ми е пропоръчвано, само Дуфастон. Им ли значение, ако се започне 2 дена по-късно примерно? Пробвах да нанеса стойности в двата софтуера, но ми засичат О на 11-ти ден, което е абсурдно!  Shocked

# 49
  • София
Дуфастон и Утрогестан едно и също ли са?  newsm78 Не ми е пропоръчвано, само Дуфастон. Им ли значение, ако се започне 2 дена по-късно примерно? Пробвах да нанеса стойности в двата софтуера, но ми засичат О на 11-ти ден, което е абсурдно!  Shocked
и двете са прогестерон...предполагам няма значение ако се започне по-късно...важното е да не е по-рано защото може да подтиснат овулацията.....

# 50
Днес ми е 6-ти ден на Дуфастон 3х1. Нормално ли е според вас Т да е по-висока само с 0.1 градуса. До колкото съм чела тук при приема на Дуфастон Т се вдига... Писна ми с тези хормони!!!  smile3512

# 51
  • София
Днес ми е 6-ти ден на Дуфастон 3х1. Нормално ли е според вас Т да е по-висока само с 0.1 градуса. До колкото съм чела тук при приема на Дуфастон Т се вдига... Писна ми с тези хормони!!!  smile3512
дуфастон и утгрогестан са прогестерони,когато прогестерона се повишава е нормално и температурата да се повиши.

# 52
Явно аз не съм наред...  Cry Пия по 3 хапчета на ден, а Т си е същата 3 дни беше само с 0,1 градуса по-висока, след това отново се смъкна...

# 53
Момичета,бих искала да споделя моя опит с Дуфастона.Пих го около 2 години от 11 до 25 ден п 2 хапчета заради нисък прогестерон и тънка лигавица.Моята гинеколожка е много добра,занимава се предимно с бременни и ми е обяснила много пъти,че тази схема не подтиска овулацията,а само добавя на организма липсващия му хормон.През това време не съм имала никакви проблеми с Дуфастона и страничните му ефекти-при мен не се проявиха.
Преди около 6 месеца отидох на друг гинеколог в София,на когото споделих малко информация,получена  от форумите.Той ми каза,че схемите на Дуфастона са многобройни и зависят от проблема,за който за прилага.Също,че схемата,по която съм го пила е правилна и не подтиска овулцията.Благодарени на правилния и дълъг прием яйниците и матката са в идеално състояние.Сега вече съм на нова схема от 16 до 21 ден по 1 хапче.
Не мога да разбера защо постоянно се  пише,че Дуфастон подтиска овулцията,след като нещата се толкова индивидуални и само лекарят знае в кой случай е такаи в кой не е ?
Аз така се бях уплашила да не би и моята да  се подтиска, асе оказа,че няма такова нещо.

# 54
Момичета,бих искала да споделя моя опит с Дуфастона.Пих го около 2 години от 11 до 25 ден п 2 хапчета заради нисък прогестерон и тънка лигавица.Моята гинеколожка е много добра,занимава се предимно с бременни и ми е обяснила много пъти,че тази схема не подтиска овулацията,а само добавя на организма липсващия му хормон.През това време не съм имала никакви проблеми с Дуфастона и страничните му ефекти-при мен не се проявиха.
Преди около 6 месеца отидох на друг гинеколог в София,на когото споделих малко информация,получена  от форумите.Той ми каза,че схемите на Дуфастона са многобройни и зависят от проблема,за който за прилага.Също,че схемата,по която съм го пила е правилна и не подтиска овулцията.Благодарени на правилния и дълъг прием яйниците и матката са в идеално състояние.Сега вече съм на нова схема от 16 до 21 ден по 1 хапче.
Не мога да разбера защо постоянно се  пише,че Дуфастон подтиска овулцията,след като нещата се толкова индивидуални и само лекарят знае в кой случай е такаи в кой не е ?
Аз така се бях уплашила да не би и моята да  се подтиска, асе оказа,че няма такова нещо.

Piano_lady, би ли споделила като схемата през първите 2 години е била правилна ти забременя ли?
Защото ако не си, явно е, че овулацията ти е била подтискана!

# 55
  • София
Според мен не е правилно да се започва прогестеронов препарат, преди да е настъпила овулацията. Нормално в женския организъм прогестерон се отделя от жълтото тяло, след като яйцеклетката вече се е отделила, за да може лигавицата на матката да стане гостоприемна за евентуална оплодена яйцеклетка. В същото време знаем, че естрогена, който доминира по време на фоликулярната фаза и предизвиква ниски нива на БТ е антагонист на прогестерона, доминиращ през лутеалната фаза и предизвикващ високи нива на БТ. Това означава, че при високи нива на естрогена, прогестерона е с ниски и обратно. Самата овулация настъпва след пика на естроген, който от своя страна предизвиква повишаването на лутеинизиращия хормон (който го хващаме чрез уринарните тестове за ову), който пък е отговорен за спукването на фоликула и освобождаването на яйцеклетката. Следователно внасянето на прогестерон преди овулацията да е настъпила не е удачно ако се цели забременяване. Не знам в тези случаи по какви механизми прогестерона ще подтисне овулацията, затова искам да подчертая, че не съм лекар и това са само мои разсъждения, въз основа на това което чета.

# 56
Моята схема през двете години беше по 2 хапчета от 11 до 15 ден.А  не съм забременяла,защото не съм го имала за цел-мъжа ми пътуваше,по много време не бяхме заедно и така.Факт е обаче,че втори лекар потвърди,че тази схема е допринесла за много доброто състояние на яйчниците и матката и каза,че много зависи поради каква причина се пие Дуфастона и в моя случай овуто не е подтискана.При последния мио преглед моята си лекарка,която ми назначи тази схема,ми я птомени вече от 16 до 21 ден по 1 таблетка.Това е.Тя също при предишната схема ми беше обяснила,че овулацията не се подтиска,а само се добавя нужното количество прогестерон.

# 57
Момичета,бързам да се поправя-схемата ми беше от 11 до 25 ден,объркала съм правописа.

Общи условия

Активация на акаунт