Дуфастон

• 13 637
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета!
Този месец ходих на фоликулометрия и след овулацията ми изписаха дуфастон 2 х 1 заради тънка лигавица.Трябва да го пия 8 дни.
Ако има бременност няма ли да е проблем че ще спра дуфастона на осмия ден?

# 16
И аз с въпросче за Дуфастона..... имам доказана овулация работихме усилено за бебче, докторката ми изписа хапчетата за 10 дни по 2 от 15-я ден.... евентуално ако има оплождане да задържа.  Аз обаче съм в колебание голямо малко съм против хормоналните препарати. Пили ли сте го вие за такъв случай???

# 17
  • София
Често Дуфастона се изписва и за задържане,това е пречистен систентичен хормон прогестерон,само може да помогне,аако няма бременност ще се появи цикъла след спирането му и така.
Успех и двечките,стискам палци. Praynig

# 18
  • На планетата Земя
AZZZ, пий си дуфастона. Това, което си описала, е един от случаите,в които се предписва дуфастон. Не се тревожи.

# 19
предписаха ми да пия дуфастон за регулиране на цикъла от 5 до 25 ден,не ми е идвало от юли месец и незнам до кога да чакам,минаха 10 дена от прегледа при лекарката и все не ми идва.как да го предизвикам този мой цикъл ,а правим опити и за дете.

# 20
предписаха ми да пия дуфастон за регулиране на цикъла от 5 до 25 ден,не ми е идвало от юли месец и незнам до кога да чакам,минаха 10 дена от прегледа при лекарката и все не ми идва.как да го предизвикам този мой цикъл ,а правим опити и за дете.

Може да пиеш 5 дни 2х1 за преизвикване,но след това май не е подходяща тази схема от 5 до 25-и ден.И аз съм с твоя проблем,но на мен ми изписаха Дуфастон на 11-25 ден.Най-добре е пак да се консултираш с  лекар  Rolling Eyes

# 21
Моят цикъл е много редовен. След хормонални изследвания, гинекологът ми назначи Медокриптин, а също така ми предписа Дуфастон от 16-я до 25-1 ден. Т.к. трябва да го започна от другата седмица, забравих да питам, колко месеца трябва да го приемам? След колко време приемане на Дуфастон, сте забременели,, или колко време го пиете безрезултатно?

# 22
  • На планетата Земя
bebe26, не става все пак ясно, защо ти е изписан дуфастона- кисти, прогестерон, ,....... още 100 други неща. Какъв е реално проблемът, поради който го пиеш?

За мен не е редно да се пие дуфастон месеци наред просто ей така за забременяване.

Допитай се и до друг лекар.

# 23
Според моя лекар- пролактина ми е доста висок, за което пия Медокриптин, а Дуфастон ми изписа, за да подпомогне забременяване евентуално. Каза, че може Прогестерона да е нисък от завишения Пролактин.

# 24
  • На планетата Земя
Абсолютно не съм съгласна с така предписания дуфастон. Ако не е минала овулацията ти, която всеки месец се мени, той дори може да я подтисне и да ти разруши целия цикъл.

Моето мнение е да поискаш и друго лекарско мнение.

# 25
Здравейте аз пиа дуфастон от 12 до 22, на 4тия ден след спирането ми дойде но много тъмно кафяво и обилно, на втория нормално но пак тъмно, а на третия съвсем малко кафяво сутринта и после нищо. А на мен винаги ми идва за 6 7 дни. Дали е нормално? newsm78

# 26
Аз го пия от 16 ден за 10 дена и моят цикъл свършва по-бързо първи и втори ден нормално и после три дена само леко ми зацапва. Peace
аз го пия заради обилна менструация и при мен за сега има ефект Grinning

# 27
Забелязах,че винаги когато пия Дуфастон М е изключително оскъдна и кратка.Без него е съвсем нормално всичко.Гинеколкожката обясни,че на някои жени така им действало Rolling Eyes

# 28
Много благодаря за отговорите.  Grinning Успех н а всички. Hug

# 29
desito23, а ти консултира ли се с още един лекар поне?
Понеже както каза по-горе Милето, приема на Дуфастон преди да е минала Овулацията, може да я подтисне. А с този прием от 12-ти ден, явно трябва да имаш много ранна Овулация. newsm78
А до колкото разбрах от една друга тема, правите опити за бебче.

Общи условия

Активация на акаунт