ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 522
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Зоиор, да с направление е, обаждаш се да запишеш час
наистина е кофти към ихайлова, но пък сме длъжни да направим най-доброто за децата си
аз Михайлова също я харесам, но ми беше нужна възможност да направлявам донякъде лечението и при Лисички я получих
а и е склонене да обсъжда с мен лекарства и други странични заболявания при детето, за което Михайлова няма време
успя да ни уреди и при ендокринолог, докато лежахме за изследвания за артрита, и следи какво се случва и там
ама излезе все едо го рекламирам, не е така
по-скоро оправдавам решението си да сменя специалиста

а, забравих, вече четвърта година караме болни
в началото беше много зле, и аз го носех, шест-осем месеца на кортизон и метотлексат бяха необходими, за да започне да се маха възпалениетор до тогава само се добавяха нови и нови стави, независимо от лекарствата
но пък рецидивът беше лек, хванах го навреме и смятам, че го пресякохме

венци, за джиндифила и аз съм чувала, но не намерих рецепти за консумация
виж за соевите продукти и млякото съм по-скоро към не
млякото може, но кисело, а соята при нас не се разгражда като хората, нямаме ги баш тия ензими

сусам правя на каша, бъркам с мед и давам за закуска или просто ей така
и с карамелов дресинго го обича
виж бадеми и орехи рядко давам
броколи готвя редовно, защото обичам

# 286
Валски, сигурна ли си че говориш за 1200 мг. дневно за 6 годишни? На нас ни казаха 300 мг. и за кратко при счупването 600 мг.
possessed какво беше различното в предписанията на Лисички?
За спорта и аз си го мисля много сериозно,но ме е страх от настиване зимата. Ходим на басейн ,но епизодично.
Това го четох в един английски саит и ставаше въпрос за деца с ЮХА ,но тези 1200 мг са общо калция в храната .Ако ти сега му даваш 300 мг и освен това поема достатъчно млечни продукти и други храни  с калций тогава си ги набавя тези 1200 мг.

# 287
четох на няколко места за сребърната вода че помагала за артрита.нещо някои да знае по въпроса.

# 288
Пробвала съм ,беше в началото,не видях полза,може да не съм била достатъчно настоятелна.

# 289
четох на няколко места за сребърната вода че помагала за артрита.нещо някои да знае по въпроса.
Абсолютни глупости. Хич не вярвам. Тя дори при хрема не помага.

А относно смяната на лекари.... Ние си ходим от началото при Лисички. В един период реших да се консултираме и с Михайлова, като очаквах, че ще чуя от нея същото, но не. Тя ми се стори по- драстична и консултациите с нея бяха само веднъж. Не съм се почувствала неудобно спрямо Лисички, че сме му ''изневерили'' Mr. Green, защото сме родители и имаме право да опитаме всичко, за да помогнем на децата си.

# 290
Сребърна вода не съм давала, а и нямам намерение...Днес бяхме на контрола, плюс очен....всичко е в норма .....
Относно смяната на лекари....Ние сме при д-р Телчарова и съм си доволна, а Ана е направо влюбена в нея... newsm51 Когато сме били в педиатрията са я гледали и Стефанов и Михайлова...Михайлова беще за енбрел, но при условие, че повече от година сме в "нещо като ремисия" само с метотрексат, Телчарова казва, че нямаме нужда от енбрел и аз съм склонна да се съглася с нея....Лисички го "познавам"  по физиономия и съм чувала само хубави неща за него....Всеобщото мнение обаче на всички с които съм коментирала включително и доктори е, че "спеца" е д-р Стефанов...Малее дано не четат другите доктори, че ще помислят, че му правя реклама...
Тука няма място за сърдене....всяка майка има право да пита и да получава информация за детето си....

# 291

а някои знае ли освен доц.Михаилова другите ходят ли по симпозиуми в чужбина.защото там се научава всичко ново а Михалова ходи по няколко пъти в годината.

# 292
Ще се намеся в дискусията... като "патило", по- точно синът ми. Познаваме повече от 15 години лекарите за които говорите- Михайлова, Стефанов, Лисички и Телчарова, както и те нас. Всички от тях са специалисти в областта си. Всеки е различен като лекар и човек и си има и от положителните и от отрицателните качества- като всеки жив човек. ВАЖНОТО е да се намери индивидуален подход към всеки пациент с най- голямата ефективност. Относно влиянието на всеки от медикаментите едно време правеха безплатно изследвания на клетъчен имунитет- вижда се всеки медикамент как действа конкретно. Помня, че изследванията са скъпи и понеже ние вече не ходим в София не сме и правили такива, едва ли ще можем да си ги платим...Да, по симпозиумите се научават новостите, но вече информацията е общодостъпна. Знаейки, че всеки един от тези лекари говори свободно поне по един чужд език- не вярвам да им липсва осведоменост. По- скоро, майсторлъка е в това като зацикли лечението - да се търси алтернатива. Казвам го от позицията на майка, чийто син, за съжаление не се е поддал успешно на нито едно от известните лечения до сега. Но за голям кураж и надежда на всички които четат тук, познавам много "колеги" които са в трайни ремисии и всичко при тях е ОК. Всеки организъм реагира строго индивидуално. Така че, желая на всички голяма доза късмет при оздравяването. И естествено ще следим всичко ново което се появява в областта на лечението на колагенозите.

# 293
Абсолютно съм съгласна с EDK .... newsm10

# 294
През януари 2010 г. в САЩ е одобренo първoто от този клас лекарствa -6 респираторните инхибитори-  за лечение на възрастни интравенозно веднъж месечно,но ако не деистват другите БИОЛОГИЧНИ лекарства.Kазва се TOCILIZUMAB и се произвежда от ROSHE.Другото му име е  ACTEMRA.Mоже да се приема заедно с метотрексата.Mалко преди това е било одобрено в Eвропа,Mексико и Индия. B Япония даже е одобрено и за ДЕЦА.(за превода не съм напълно сигурен.нека ако някои реши да го дава на дете да проуче със сигурност.)По време на изпитанието е дало много добри резултати.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 15:12 от венци

# 295
Милка, благодаря за подаръка... newsm51 smile3525  love001

# 296
От сърце  Hug

# 297
Нещо ни е "запецнала" темичката...Надявам се ,че всички сте добре...
При нас наближава "Критичния" месец април и съм в очакване....
  bouquet

# 298
Защо е критичен Април?
Ние сме добре. Grinning Да не предизвиквам нещата. Simple Smile

# 299
За нас е "критичен", защото през април са ни били най-сериозните кризи....

Общи условия

Активация на акаунт