ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 11 751
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро!
А4 радвам се за напредъка при вас  Simple Smile
Яна кърменето  в  полусънно състояние не е грешка , а  е начин мама да поспи .Щом гърдите ти са меки и се чувстваш отпочинала няма значение колко пъти е сукал малчо ( според мен)
Сиси ,името Владимир ми беше резервно такова ,ако Илияна е момче и така да се каже си го "пазех" още от тогава . Харесва ми името , значението ,което има и не на последно място -това си ни е родово име ако мога така да кажа -има го във фамилията на мъжа ми от доста години -той е Владимиров , баща му също .... и честно казано харесвам хора ,който носят това име .Спокойни ,умни ,уравновесени и адаптивни.Запазих тези качества в ума си докато бях бременна с Влади и се надявам и той да ги наследи Simple SmileМежду другото някой път може да се видим с вас -да запознаем Юлияна иИлияна и двамата Влади  Simple Smile (те  и на щерките ни имената звучат сходно май  Laughing)

Колики има и дечко , не вечер , не задължително по едно и също време ,слава Богу не продължават много дълго -свива се пръцка ,почервенява и плаче .Успокоява се със сукане , носене ,гушкане и Еспумизан  Simple SmileТова последното не знам доколко има ефект .ама го давам ..не са ужасни коликите ,дано и не станат де ,че сестра му беше хипер ревливо бебе ,което посиняваше и се захласваше от рев,спеше ни по коремите и нищо не помагаше при нея ,нито разнасяне ,нито гушкане , нито сукане ...нищо.Та мамите,който се оплакват от това- разбирам ви ,минала съм го .Хубавото е че все някога свършва.
През нощта се буди бебко , не броя по колко пъти и не очаквам да спре да го прави .Нямам никакви очаквания наистина , защото вече знам че не искам да се разочаровам -така си виках за сестра му ще я захраня и ще спре да се буди - не ...ще стане на година ще престане -нищо подобно ...после на две -пак така и сега чак започна да спи по свястно -даже не мога да я събудя още ,за да закуси.Затова от Влади нищо не очаквам -ако спре да се буди добре ,ако ли не когато спре .Той си знае.
Залъгалка не ползвам , така беше и преди ,така ще е и сега . Simple Smile
До края на тази седмица ще се видя с една приятелка д за слинг - ще докладвам как е в него Simple Smile
Честита рожба на Славена  bouquet
от мен целувки и усмихнат ден!

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 09:55 от Вили.

# 46
Цитат
karelia79 -дано да си права и да е летен грип.
Добро утро!
  newsm78 Ох  направо ви се чудя!!! Как можете да се радвате че имате вирус и то грип, при положение че не минава бързо а  и ще заразите бебетата!!!.  Аз вчера с ужас установих че се чувствам зле с температура над 37.5 и мислих че е вирус. Но все пак започнах да работя по гърдите си, зъщото явно винаги ми се образуват запушвания и така днес вече съм добре, явно пак е тръгнало възпаление.  Hug

# 47
  • Canada
Люлия, ако майката е болна, тя предава антитела на бебето, не може да го зарази - така ми каза една докторка... Аз затова не се притеснявах като имах Т... Peace

# 48
Здравейте на всички!   bouquet

Честито бебе на Славена!

Така като чета имаме само общи проблеми.
Стеф,не се коси за това повръщане.И ние сме така.Дави ми се на гърдите,суче лакомо...повръща.И аз съм много изплашена,но няма как.Всеки път след кърмене си казвам,че ще го отбия,че няма да му давам да яде от гърдата,а само от шише...рева и пак наново...
Ние нещо от 3 дни сме много кисели.Реве ми по цял ден.Ако успея да го преспя през деня си е цяло събитие!Ходя като зомби-недоспала,недояла...
Вчера чак звънях на педито,тя пък на море жената.Каза,че бебо може да реве или от колики или от ухо.Айде в 19 вечерта търси УНГ в Пещера.Е,намерихме.Прегледаха го - добре че нищо му няма!  Whistling Но ревовете си продължават.Какво ли е това?
Има ли проблем ако бебо не се изходи ден,два?
Вие кърмещите мами пиете ли кафе? 2 ма лекари ми казаха,че мога да пия по едно кафе наден.
Борината по колко пъти на ден я давате?
А с крустите как се справяте?

Хубав ден!И послушни бебчовци!    Hug

# 49
Здравейте милички  Hug много ми липсвате......дано не сте ни забравили защото не съм писала от месец.Днес и ние ставаме точно на 1 месец.Поздравявам всички които са родили от 11.07 до сега защото от тогава не съм влизала   bouquet.Сега имам тази възможност и се възползвам  Simple Smile.
На кратко ще споделя....първите 10 дни и аз ходих като ударен самолет от умора и стрес...жив призрак но сега вече се съвзех. Много изпатих от тия докита къде намерих да се пусна ПКК заради отпадналост и съмнения за нисък хемоглобин и като излезе една утайка 76....цяла седмица ме разнищиха от прегледи от къде може да е...ужас просто не искам да ви отегчавам в какви неща се усъмниха....а то се било нормално за бременни и раждали да е повече  ooooh!.
Възхищавам ви се че имате възможност и да пишете и да четете браво...аз нещо не мога да сколасам...имам чувството че съм пълна катастрофа.....Иначе Марина е добро бебе..плаче само като има газове или колики или е гладна.....спинка си вече около 3 часа и така...сладурче ми е...Ще ви кача и снимки малко по късно.
Много неща имам да ви кажа и да питам но като имам повече време......само в едно се убедих че от четенето на дебели книги и много статии в нета нямаше полза.......всичко си е индивидуално...само се тормозех че не мога да си гледам детето като там препоръчват...няма смисъл...ревах като идиот колко дни че съм ужасна мама но после ми дойде куража и вече не се терзая...явно съм изпаднала в депресия.

# 50
  • Canada
Честито бебче на Славена и от мен!
Деянова, мисля че проблем е ако не се изходи повече от 2 дни. Крусти нямаме, а при Кари нищо не правех. Чаках да си минат от само себе си. Кафе пия по 1, максимум 2 на ден. На фона на силните колики, които имаме, въобще не съм забелязала да му пречи...
Момичета, не мога да не споделя че тази нощ бе направо лека за нас - малчо спа непробудно няколко часа, което май досега ни се е случило само веднъж! И днес се водя наспана... Е, сега пак реве, но едно е след безсънна нощ, друго е като си се наспала... Peace Дано имаме повече такива нощи занапред! Grinning

# 51
  • София
Драга щом престоя на 10-ия етаж сега ни се струва готин..значи наистина сме имали тежко раждане  Laughing   Като си спомня за банята..за тоалетните...за превъзходните пружинести легла...за изключително милите и отзивчиви акушерки..ех..за ежедневните проверки за разкритие,голяма веселба беше.А скоро си спомних,че докато бях в предродилна и се гърчех като червей,повръщах.Стомашен сок,щото нямаше какво друго,та тва го бях забравила и реших да се похваля.
А,Драга,пробвай да намажеш с крем Пенатен,много е добър,само дето трябва да го отмиваш преди кърмене..
А  за изхождането,подобри се,смисъл твърдостта омекна  Embarassed   Joy  ,но пак ми е трудно преминаването  Laughing  Може би имам хемороид вътрешен?Досега не съм имала и незнам какво е.И ако имам,как да разбера,да се ровя отвътре-не става..как минава,от само себе си ли?  Sick
Вчера забелязах,че вече нямам конци  bowuu . Нали са саморазграждащи се и един стърчеше,явно единия край и забелязах,че го няма и сега почти не ме боли.Но като правя някакви по-сложни движения все ме е страх да не се разпоря отдолу,имали такава вероятност?  Crazy  И да питам мамите с шевове отдолу,след колко време правихте секс? Аз не,че имам с кой,но все пак да попитам..

# 52
Деянова и ние не се изхождаме много често. На 2 дни 1 път пълним памперса (по точно препълваме) и то в деня в който давам сиропче Лактулоза.Дохранваме се с Нан Сенситив,който го дават за стомашни проблеми и против запек,но при нас ефект няма. Страх ме е да пробвам с термометър и с листо от мушкато,жал ме е за бебка ooooh!

# 53
Деянова , Катето вече почна трети ден откакто не е акала но днес ще стане вече  Laughing Не й се притеснявам защото и каката беше така за период от 2-3 седмици и ми казаха ,че е нормално при кърмени бебета.Ще отмине

Честита рожбичка на Славена - да й е жив и здрав юнака  Hug
Миласара май не сме сами - и ние сме постоянно навън и май Катето ще стане хайманичка като майка си.На кръчмите постоянно с нея ,че и забележка ми направиха веднъж  Laughing

# 54
  • варненка от София
Докато не е свършила темата да се разпиша и аз  Mr. Green

Нещо не ми се пише напоследък, двете ми момиченца са болнички. Каката донесе един чудесен сополив вирус от градината и съответно и мънинка се сдоби с първите си сополи и се мъчи горкато и аз покрай него. Та за това не ми се пише, само ви чета отгоре, отгоре, но ще се оправим.

Иначе за критиките с малкото бебе и аз ги получавам, оня ден в Кранево една потресена баба на плажа се възмущаваше как съм помъкнала такова малко бебе, рекох й, нали не мъкна нейните внуци и да си гледа почивката. Много ме е яд като ми оглеждат бебка и охкат и ахкат, че е малка.  Twisted Evil

Мушмул, мислех те, радвам се, че се разписа и честито бебче!   bouquet

# 55
  • София
Добре дошла Скарабей и честита месечинка, повечето от нас минаха през това състояние, не се притеснявай, кураж всичко ще се оправи не, че аз мога да кажа, че съм най-спокойния човек, но все пак ние сме на почти два месеца.

# 56
karelia, и при вас маратонът от вчера май продължава. И аз днес се водя наспана след като дремнах от 4 до 6ч. Днес излязохме навън, спа половин час и ревна отново. Сега сме си в къщи и се носим в ритъма на музиката. Че и капризи проявява, слушаме само Бг радио.  Има и още нещо, което действа безотказно, но го пазя само за много тежки случай, че много ме изнервя. Миналата седмица приятели ни подариха диск със звуци от прахосмукачка, мотори, и пр. звуци.  пускам го и всичко утихва.

Славена, живо и здраво да ти е момчето!

Ох, няма да мога да ви изчета, трябва да ставам. После ще се пробвам пак. Hug

# 57
...друго е като си се наспала... Peace Дано имаме повече такива нощи занапред! Grinning
Да...друго си е...Пожелавам на теб, а и на всички майчета безсънните нощи да намаляват и постепенно всичко да се нормализира... Hug
Марулка,  smile3525
Аз за температурите искам да споделя...Като родих Симона една моя приятелка, която също беше родила ми каза, че чела, че ставало нещо хормонално месец-два след раждането и може да се вдигне температура за 1 ден, после сама си спада и всичко минава..иначе прилича на грип...Не зная до колко е вярно, но с каката изкарах точно 1 такъв кошмарен ден, с Т 39...тя беше на месец и половина...Може това да е, да не е грип наистина...като гледам колко народ се оплаква от висока Т и отпадналост...
Моите момичета спят, та ползвам намалението...а да похваля малката не смея  smile3505...само 1 сопол дето борим още...

# 58
Честито момченце на Славена!
Честити днешни месечинки!

Стеф, толкова много се радвам!! Само така! Наистина кърменето е и специален емоционален контакт. Прогнозирам и пожелавам скоро да махнете изцяло АМ, а след това и да оставиш малко помпата да си почине. Wink
За четенето и аз съм така, всичко проверявам, но понякога притесненията стават двойни. Даже и най-несъществени неща ме човъркат. Напр. все се каня да ви споделя, че Влади има на горния венец бяла точка, забелязах я още в болницата, а Георги се бъзикаше, че е зъб. Simple Smile Порових се и се оказа, че наистина може да е зародиш на зъб, но не означава, че ще избие сега, а когато му дойде времето. Също може да е безобидна кистичка, която изчезвала от само себе си. Но имало случаи на бебета, родени със зъбче, та така се смеем сега с това.
Постойте си още в Смолян, очевидно добре ви се отразява. Аз също още не съм ходила на контролен преглед, че исках в София, но не знам кога ще успея да отскоча, дано всичко е наред, не изпитвам никакъв дискомфорт около операцията.
А за слинга направо ме амбицира, ще взема да пробвам пак да ти пиша!
silvia_alexis, пиши по често за вас в Канада, как се гледат децата там, каква е практиката на педиатрите, всичко ще ми е интересно! Hug
Ani_1981, оправяй се, дано не стане някоя беля.
Драга, за успешно и приятно кърмене ти трябва спокойствие, опитай се да си го осигуриш и бъди директна със свекърва ти още от сега, защото после ще е много трудно. Ако все пак не можеш накарай приятеля ти да изиска от всички необходимата дистанция и дискретност.
daesy_des, браво на теб и Амислав!
Валерия, и аз се бях засилила да взимам подобна люлка, но се отказах, защото Влади сигурно е вече 6 кг. и не си заслужава да инвестирам. Виж в Продавалника наистина може да има нещо изгодно.
milasara, браво за ресторантите, продължавайте! И за мен това е начин за почивка и по-различно похапване, избираме места, на които Юлиана може да си играе, а Влади спи, но се случи веднъж и той да се храни на масата. Simple Smile
A4, браво!
Вили., радвам се за името и аз го чувствам по подобен начин, а и при нас традицията е спазена, такова ни беше желанието. Ако беше момиче щеше да е Владина - много си го харесвах това име, но не би! Третото от сега сме решили, че искаме да е момиченце - Ива. Малкия Влади отсега вади на дядо си с памук душата. Simple Smile В неделя го качихме на старта на парапланеристите да погледаме как лети, голяма гордост беше! Отсега се кани да го качва на крилото, но първо ще е каката, сега беше нервен вятъра и неподходящ за нея, а и детска седалка не беше купил, но следващия път няма да МИ се размине. Simple Smile С най-голямо удоволствие като си дойдем в София ще запознаем децата! Hug Между другото на Юлиана често й бъркат името с Илиана.
Деянова, вероятно колики ви тормозят. Не е проблем изхождането при изключително кърмено бебе. Крусти нямаме и Юлиана не е имала, всеки ден му реша косата с меката четка за кръвообращението, но може и това да помага да не се образуват. Адерма имат специален шампоан. Кафе не пия, но на заведение съм пила по 1-2 фрапета, може да пиеш безкофеиново кафе.
marulka_s, съжалявам! Бързо да се оправяте, Невичка ще се пребори лесно с много кърмене. Но така ще е с две деца..

# 59
Момичета аз не пиша често но ви чета редовно,искам да ви кажа,че аз съм много доволна от ИНФРАКОЛИК.Това са капки за колики от Гърция ми ги донесоха и сега вече има рахат.Преди много плачехме и се гърчехме като червеиче.Струват 8лв.и се дават преди всяко хранене по един пълен капкомер.А преди какви колики имахме направо #Crazy.Какво ли не пробвах но само това ни помогна.Сега по цяла нощ спим ставаме хапваме и пак спим.Дано мога да съм ви полезна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт