ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 11 733
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Напетя, аз имам същия проблем с шевовете... Трябва да се разградят, но пък явно става по бавно... Мисля да изчакам някой друг ден и ако и след това не са паднали напълно все още да тичам на доктор. Някой друг с такива конци, които се разграждат в кожата?

И аз съм с такива шевове. Би трябвало да си паднат сами. Всъщност моите явно този път са добре направени защото още от втория ден не ги усещам изобщо. Само първите 2 до 4 дни ме опъваха докато седя във ВЦ-то, но след това не съм ги усещала изобщо и предполагам, че вече са паднали - не съм поглеждала.

Сандра - в началото бебето суче много малко и най-вероятно и стига на Катето щом не плаче. Не бързай с АМ-то и дано успеете да минете без него. Днес успях да устискам 2 хранения до тук без добавка. Със сигурност ще поиска по-рано да яде следващия път, но това да е проблема. А за солта непременно се опъни на майка ти! Close Twisted Evil ама верно в кой век живеят тези хора - опитай да намериш статията за трагичния случай миналата година и и го дай да го прочете. Добре че нямам такива "помощници" само като ви чета и ме стяга шапката ooooh! Tired

EliG и Влади има от няколко дни такива пъпчици по бузките. Педито каза да бърша 2-3 пъти на ден личицето с настойка от лайка. Не мога още да кажа има ли ефект.

# 256
Памперси - аз съм по-доволна от Пуфис. Точно този Памперс с мрежичката вечно се е олепил по дупето му, зачервява се и ластиците са му май не където трябва. С Пуфис винаги е сух.
Дупе и ние не мажем. Само след баня.
Ние сме си с режим откакто се е родил, но той си го направи - събужда се на 3 часа, които са в различно време всеки ден - зависи кога е станал. Обаче днес ме изуми - три пъти събуди на два часа зверски гладен. /То събуди е силно кзано, защото много на пресекулки спи днес/ Незнам какво му стана? Резултата от последното броене е, че в 19,00 трябва да се къпе и да спи  Laughing

Днес цял ден ми е криво. Сутринта вместо в 9,30 стана в 8,30 - аз и кафе неможах да пия. Реши, че няма да спи, поседя в леглото, разкиселчи се и подремна малко в количката. Цял ден се разнасяме от стая в стая и нямам и 30 мин. спокойствие. Уж да излизаме, но бях заспала с него, той пък ръмжеше през цялото време и накрая се събуди. Аз два пъти по-кисела от него. Дано се нормализира. Сега спи от близо час и ако удари един хубав и здрав сън, познайте как ще заспи след къпане...

Искам да споделя с вас нещо, на което се натъкнах днес. На моя позната педката и казала, че след ваксината за Хепатит Б на първата консултация може да вдигне Т. /На мен са ми казвали, че точно от тази не се двига, но.../. Казала и да му даде Нурофен превантивно  Shocked
Масово педиатрите изписват Нурофен, Панадол и Калпол. Но  Naughty те са за деца над 3 месеца. За бебета - само свещички. Така, че имайте едно наум, недай си Боже да вдигнат Т.

# 257
Усмивка , изчисти си кутията,че немога да ти пратя съобщение.

# 258
  • София
НелиР, понеже виждам, че си в на ти със счетоводството, да питам- третият болничен веднага след 42 ден ли трябва да се представи заедно с останарите документи или могат дасе забавят?

Трябва да отидеш да си го вземеш от педиатъра 1-2 дни след като ти изтече втория, но по принцип счетоводствата го представят в НОИ като са платени осигуровките за предишния месец. Т.е ако ти е за август, гледай най-късно до 10-ти септември да го предадеш.Хубаво е да се консултираш с вашето счетоводство на коя дата плащат осигуровките за предишния месец да ти е мирна главата.

# 259
nellyr , в крайна сметка излезе,че моя болничен е объркан и ходих да ми го оправят до болницата.

Памперсите - аз попаднах да едни Памперс но не ми харесаха - пропускаха но си продължавам с тази марка,защото по принцип съм много доволна от тях.

# 260
Sandra аз не бих се успокоявала, че 8 дневно бебе е спокойно и кротко. Вероятно още има жълтеничка и се успива и в такъв случай трябва да я будиш за да яде. Когато жълтеничката мине вече то самичко ще си се буди като е гладно. Не забравяй, че на денонощие трябва да имате 7-8 хранения, ако ги нямате нищо чудно да не си дояжда и затова да не ака. Другите са ти дали успокоителни съвети за акането, но твоето бебе е още прекалено малко и не сте влезли в режим и аз не бих се успокоявала просто така. 8 дневно бебе трябва почти нон-стоп да ти е на гърдите, другото ми се струва не в ред. Следи внимателно трябва и напишкани памперси много да имаш.

Аз да се оплача от няколко дни бебка също има такива червени пъпчици даже не са ситни отдолу и по дупето малко. Май ще се ходи на лекар в понеделник. Иначе личицето почти се изчисти само. Сега от вчера я оставям да рита без памперс по 10 мин след всяка смяна на памперса и почиствам с преварена водичка, но ефекта е нулев. Един път пробвах със судокрем да намажа но и това не помогна. А и това едва ли е подсечено, на мен ми прилича на проблем някакъв. Памперсите не съм ги сменяла, нищо ново не съм въвеждала като мазило...

# 261
Емили - и аз си помислих, че Сандрето рано се радва, че бебка е кротка. Дано да си остане послушанка и като порасне, де! Константин в началото до 15 -20 ден само ядеше и веднага заспива. Но никога не съм го будила, той си ставаше на три часа. Като се върнахме от болницата два дена не ака. Може и от смяната на климата да е.
Та, Сандра, не се притеснявай, следи си детенце да има напишани памперси, както ти казва Емили, и ако проспива повече от три часа и половина, наистина по-добре я поразбутай.

# 262
Да ви кажа какво открих за памперсите.
Бях много доволна от Памперс Нюборн, от 2 до 5кг., само че свеки ми взе 2 пакета уж от същите от Метро, но се оказа че са абсолютно некачествени, на всяко хранене се преобуваме, сменяме чаршафи и т.н. защото пропускат. Оказасе че има 2 вида, едните са СТРЕЧ, а другите СУПЕР ДРАЙ. Познайте кои пропускат  #2gunfire супер драй естествено, и освен това миришат на пластмаса. Сега изпратих мъжо да вземе от стреча, а тези ще ги оставим за краен случай. Забравих да кажа, че стреча са с мрежичка отвътре и всичко попива зад мрежичката, дупето и пишата на бебо са сухи Naughty

Ето къде бил ключът от бараката. ooooh! Същата работа и при нас. Преди да отпътува към морето, мъжът ми ме зареди с 4 пакета от по 43бр памперси на въпросните Нюборн 2-5кг именно от Метро. До преди няколко дни нямах никакви проблеми относно памперсите, но сега като отворихте темата и върнах лентата - ми се изясни картинката. Чета с интерес коментарите ви за другите марки, но честно казано не смея да пробвам да сменям. С дъщеря ми пробвах само веднъж - беше с Хъджис - и що ядове имах след това не е истина. Обривът беше зловещ и се зарекох повече експерименти да не правя. Сега умувам дали и къде да пробвам да ми сменят пакетите с по-голям номер. Допускам, че размерът също играе роля в случая, макар и близнаците да са по едва 3 кг и малко. Rolling Eyes Относно мрежичката - вярно е, че често я виждам залепнала за дупето, но последното поне е сухо, а не като тези в момента - целите гръбчета са във фекалии. Crazy

Аз продължавам да се включвам рядко... Или нямам време да седна да пиша - чета ви в движение в повечето случаи, или чувствам, че е тъпо да влизам само да се оплаквам Embarassed В понеделник сме на месечната консултация и нямам търпение да идва вече. Притеснена съм и искам да се консултирам с лекарката. Вече споменах за ръмженето на Маги - сякаш нещо я мъчи, а не мисля, че са колики, друг вид е някак неспокойствието. Отдавах го на глезене от нейна страна, но това май като самоуспокоение. Не искам и не знам какво да мисля - дано не е някакъв медицински проблем. Praynig Вярно, че не се хранят под твърд режим и храненията им в най-добрия случай са 8 за денонощие, тоест стомасите им не почиват, но как се укротяват едновременно две гладни бебета... А сънят за мен е мираж. Спя по не повече от 3-4 часа общо на денонощие.
Извинете ме за негативния пост, спирам.

# 263
  • София
nellyr , в крайна сметка излезе,че моя болничен е объркан и ходих да ми го оправят до болницата.

с един ден нали - както го смятахме с тебе. Абе трудно се броят 51 дни Simple Smile

# 264

с един ден нали - както го смятахме с тебе. Абе трудно се броят 51 дни Simple Smile
Да точно - незнаели че август бил 31 дни  Close

# 265
  • София
е те нямат ли календар бре - как ги броят Shocked
егаси работата - абе важното е , че сте се оправили навреме, че после е голямата разправия

# 266
Ураааааааааааа  newsm44 newsm68, татито се прибра по-рано от работа и мога да си почета малко на спокойствие Blush!
Като четох мненията ви за спането и режима на хранене съм много по-спокойна ...явно все пак си гледам добре детето baby_neutral
Обаче сега пък друго ме притеснява - шевовете...и на мен не са ми паднали, започнах даже да си мисля че не са разграждащи се Sad, дали пък са пропуснали в МД  да ми го съобщят #Cussing out!
Иначе дискомфорт имам все още , мисля че и от неперкъснатото носене на превръзки последните 2 седмици ме боли отдолу newsm78 #Crazy, а моите шевчета са и отвън и отвътре, че от напъването като раждах и други работи ми излязоха Embarassed Confused Embarassed Rolling Eyes...
За пелените - пробвах памперс, пуфис, либеро....не мога да преценя кои са по-добри, за сега само с памперс веднъж протекохме, но май беше защото не го бях сложила като хората newsm78
И един съвет за мамите с шевове- сварявам си вечер отвара от смрадлика и с това си правя тоалет, използвам и много мек инт. съпун, за да не се дразни кожата, мен поне ме облекчава...
И последно , че не знам кога ще мога да ви почета пак....някоя мама не е ли останала с впечатлението, че в родилното никой не ти дава инфо - нито за бебчо, нито за теб, а като ги попиташ ти изпиват душичката с поглед Shocked

# 267
  • Canada
ЕлиГ, по повод режима, аз се опитах да го нагодя на 3 часа - в 6,9,12,15,18,21 и 00 часа. Нямаме проблем с 6 часовата пауза през нощта, но понякога я прави от 21 до 3, а не от 00 до 6 часа. Иначе гор-едолу часовете ги спазваме +-15-20 минутки. Стана сравнително лесно.
По повод памперсите - аз ползвам Памперс 2-5кг и съм много доволна, но от Кари знам че има и фалшиви памперси които много пропускат. Памперс за по-големи не ги харесвам и затова после ще мина на Либеро или Хъджис.
На нас днес ни е тежък ден - пак сме с колики, но все пак по-слаби. Но за сметка на това цял ден ми е в ръцете, защото никъде другаде не мирясва... ooooh!

# 268
Мамчета благодари ви много за паролата... Много са сладки бебчетата ви... Hug  Сега добавих и моята Александра. Надявам се че нямате нищо против  Peace

# 269
Здравейте и от нас!
От толкова време се каня да пиша ама все нещо изниква и го отлагам, а докато намеря време да седна пак пред компа и вие сте изписали сумати нещо и несмогвам да ви изчета. Това беше за запис сега се връщам нагоре да чета.
Видях че ни има в началния списък за което много благодаря  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт