Август 2009 тема №58

• 18 454
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро и честити нови бебченца   bouquet Искам да попитам родилите вече мами дали извеждат вече своите съкровища? Ние сме на 9 дена и се чуда дали да не поизлезнем малко на слънчице  newsm78

# 241
  • Ах, морето
Добро утро! Дани-д преди мен пожела "слънчев, но не прекалено топъл ден". Присъединявам се към тези пожелания.

Веси, за беля взех че отворих линка с кулинарните ти подвизи, защото от сутринта си мисля каква вкусотийка да сготвя и сега място не мога да си намеря  smile3518

Любопитка, благодаря ти за комплимента за моите произведения. Повечето неща, които виждаш в албума, съм ги правила като бях в майчинство. Тогава ми дойде музата за кулинарстване. Преди това нищо по-завъртяно от баница или торта с готов блат не бях правила. Но особено през зимните месеци, като не излизахме по разходки, имах много свободно време, а и желание за експерименти не ми липсваше и така постепенно ми стана хоби. Тъй че, спокойно, има време да се развихриш и ти, ако те влече де. Обаче, най-хубавото е, когато детето иска да се включва да помага (дали помага или пречи е друг въпрос  Grinning). Толкова ми става приятно, когато дъщеря ми проявява интерес към това, което правя, застава до мен, помага ми и после се хвали как двете сме приготвили нещо. Ей тези моменти са най-приятни.  Heart Eyes

Хайде лек ден на всички! Успех на раждащите днес, да минава по-бързо и леко!

# 242
Честито Ники на мама Tanja_cwete! Бързо възстановяване и много здраве и щастие и на двамата!

Стискам палци на Цвети, тя е доста спокойна и се надявам всичко да мине като по вода!

Трънчо, ние изведохме малкия на 20 ден.

Имам въпрос към мамите с шевове от раждането:
Кога ви паднаха шевовете, или се разградиха или ви ги махнаха. Вече повече от 20 дни след раждането моите си стоят, та се чудя какво да правя. Ако отида на доктор, може да ми се смее, че нямам търпение, ако не отида може да стане проблем  newsm78

# 243
  • На плажа
Петя,аз сега нямам шевове,само вътрешни,които се разграждат сами,но с първото ми дете имах и докторката ми каза ,,имаш 6 шева,след седем дни ела да ти ги махнем,,
На теб казаха ли ти да ходиш да ти ги махат,може да се разграждат сами?

# 244
Казаха, че се разграждат, ама уви доста време мина според мен.
Ами аз ходих уж на контролен преглед, на който НЕ ме прегледаха, само ме питаха как съм, имам ли кърма и т.н. Казаха ми да отида на преглед след 4-5 месеца или като ми дойде първия цикъл след раждането  Thinking

# 245
Честито  на Сънчо,Ирина-85 ,Бия,Дени,Перпето и  ФМАНИЯ  Hug Hug Hug Да са живи и здрави сладките бебоци!!!

Много мило,че питате за мен момичета  Hug аз се стискам..чеее в понеделник ми е секциото  Shocked
Още не знам какво ме чака в болницата..и малко ме е страх.

Целувкиии

# 246
napetia аз имам един външен шев, конците сами падали. Мисля , че вече са паднали, защото не ги усещам. Иначе не съм гледала от долу. Когато накарах мъжа ми да погледне, той каза , че нищо не виждал.Факт обаче е , че преди ме опъваше, а сега все едно не съм имала. Все пак моят съвет е да отидеш на доктор, защото моят шев падна за седмица, а доколкото знам ти роди много преди мен. Може да са те подлъгали, че шевовете падат и да си стоиш с тях. Успех!!!!!!  Дано скоро се отървеш от тях.

# 247
МОМИЧЕТА, най-после сме си в къщи и съм много щастлива да ви съобщя:
На 06.08. се родиха моите куклички:
ЛОРА- 2.560 кг. и
КРИСТИНА- 2.600 кг.

Здрави, доносени и много красиви   Laughing Laughing Laughing.
Родиха се секцио, защото Лора се беше завъртяла напречно и така прецени лекаря- д-р Димитров. Огромни благодарности на целия екип на родилното отделение в болница Токуда. Направиха всичко възможно и аз, и бебчетата да се чувстваме добре обгрижени и в сигурни ръце.
Само на кърма сме и засега са послушни!

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 11:36 от slavina_S

# 248
Долс,ти ли имаше хлътнали зърна?И аз съм тъка и сигурно затова се разраниха бързо.Но му хванах цаката,изпомпвам малко с помпата,хем зърното се изтегля,хем гърдата леко умеква и на бебчо му е по лесно да захапе.
И аз почти нямам локхии,от време на време само,почти съм се изчистила.

Moите зърна са на 6,даже не ги и мажа с крем вече,а бебо е като прахусмокачка Laughing.Само ми се струва,че след като му дам чай от шишето и после като го сложа на гърдата първоначално чака кърмата сама да му потече в устата  и трябва да го подсещам как ставаше номера  Joy

Честити момиченца на slavina_S  bouquetДа са ти живи и здрави и много да те радват

# 249
ЧЕСТИТИ НИ НОВИ БЕБЧЕТА - ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА РАДВАТ СЕМЕЙСТВАТА СИ, НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ВЛИЗАНЕ В РИТЪМ. newsm51 smile3525
Нашата госпожица засега няма намерение да излиза, то има и време де.В сряда ходих на преглед-нямам никакво разкритие, тоновете са добри,без контракции, достатъчно околоплодни води и така.Беба е към 3 кг.
Стискам палци на мамите, за които днес е ДЕНЯТ ЗА СРЕЩА С БЕБЧЕТАТА ИМ thumbsup
Някои има ли си на представа столчетата за кола от този вид дали наистиниа стават за новородени т.е.имат ли легнало положение newsm12
http://www.pazaruvaj.com/stolcheta-za-kola-c3950/bertoni/stol-za … ircles-p33564210/

# 250
Честито на новите мами! След толкова момченца ето, че и малки принцеси има! Да растат здрави, весели и да радват мама и тати!
Момичета вашите бебоци знаете ли колко мляко сучат? Питам, защото аз всяка вечер давам на моето момче едно хранене от шише, за да видя горе долу колко милилитра изяжда кърма. Днес правим девет дни, а той изяжда на ядене около 40 - 50 мл кърма. Не е ли малко? Някой може ли да сподели впечатления, че започнах да се притеснявам.
И другото - някой опитва ли се да създаде режим на мъничето си да не яде след 12 часа вечерта до 6 сутринта? В болницата казваха, че моя сладур не яде вечер, а в къщи плаче всяка вечер и в крайна сметка се храним около 3 .30 през нощта. Как да му създам режим?

# 251
Честито двойна радост на Славина! Много здраве и щастие!   bouquet

Благодаря за съветите момичета, май ще трябва да отида да ме видят.

# 252
Desy_Stz виж това е таблица за храненето.
1 седмица - 60гр
2 едмица - 70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца(навършени): 10*3 + 100 = 130гр

Не съм експерт, но бебето е малко за махане на нощното хранене.

ЧЕСТИТА ДВОЙНА РАДОСТ НА СЛАВИНА, ДА СА Й ЖИВИ И ЗДРАВИ ЩЕРКИТЕ !!!

# 253
Здравейте и от мен,

аз сега се връщам от преглед- тоновете са добри, имам малко контракции на записа.
Прегледа ме за разкритие-каза, 4е още нямам, но шийката ми е изгладена и съм по4ти готова.
Утре ми е терминът и доки каза да ходя всеки ден на тонове и утре и в неделя и така докато не родя.

4естито на Сън4о, Биа и Славенка много се радвам за тях   bouquet! И на вси4ки други родили мами разбира се. Браво за успешната борба за името на Славена  Hug!

Цвети, стискам ти палци вси4ко да е наред  Praynig!
Днес и Ивуша влиза в болница, така 4е успех и на нея  Hug!

Мими, защо ти е в понеделник секциото  newsm78?Като гледам имаш още 2 седмици до термин?

На мен терминът ми е утре и ми се иска да си родя на датата, а и е такъв хубав празник, но Божа работа. Да не забравите да идете на църква, моми4ета, 4е е Голяма Богородица!

# 254
  • Ах, морето
Честита двойна радост, Славина! Да са ти живи и здрави дъщеричките и само радост да ти носят!

Общи условия

Активация на акаунт