Как да си оправя живота? И как да открия смисъл?

• 9 736
  • 45
  •   1
Отговори
Привет!
Иска ми се да споделя с някой колко много ми тежи всичко напоследък.Знам,че интернет не е най-доброто място,но така правим хората,които нямаме приятели...
На 19 години съм,скоро навършвам 20 и всеки би казал : 'Момиче живота е пред теб'.... Но момичето не вижда смисъла.
Преди няколко години майка ми направи опит за самоубийство.Едва я спасиха.И аз бях свидетелка на всичко.
Винаги сме живели на квартира и точно когато почуствах някое място като дом,се местехме.
След почти 3 години връзка приятеля ми ме заразя заради друго момиче.А не мога да открия свястно момче... (всички искат само секс).
Нямам приятели...сигурно проблема е в мен,но няма къде да ги намеря.И се чуствам съвсем сама...
И въпреки всичко не се самосъжалявам.Казвам си: 'Аз съм здрава,млада и силна.' Но някак си вече нямам сили...Нищо не се оправя,нямам мотив,стимул...
Нямам човек до себе си,за който да се хвана.
Мислила съм за психолог,но нямам финансовата възможност за това.
Не ме разбирайте погрешно...не очаквам да осмислите живота ми или да Ви товаря с мойте си грижи.Защото всеки си има такива.
Имах нужда да споделя.

# 1
  • София
Работиш ли, учиш ли?
На твоите години бях студентка първи курс.
Късах с гаджета, намирах нови, борех се с предизвикателствата в университета.
Имала съм трудни моменти - те са били част от тръпката.
Осмисли си живота.
Не само с гадже.

# 2
Хвани се за себе си. Пробвай нови и нови неща, може да откриеш интересни и вълнуващи преживявания. Не се съсредоточавай в битовизмите и копиране на чужд живот. Гаджета тепърва ще имаш. Сродните души трудно се намират, но най-често се намират. А приятелствата с времето се доказват, а сега приемай всяко с желание, докато усещаш, че ти носи удовлетвореност.
Но не забравяй, че трябва да помислиш за учене или професионална реализация. Това е едно от нещата,което осмисля живота. "Да изкраваш хляба си" без неудовлетвореност.

# 3
БилянаБ добре те е посъветвала. Ако не учиш трябва да концентрираш всичките си усилия в тази посока. Като влезеш в тази нова среда живота ти вече ще се осмисли, приятелства лесно ще завържеш. Учението отваря много нови хоризонти bouquet

# 4
Имаше една приказка за един човек, много отчаян от живота  и  както си вървял срешнал възрастен мъж, който му казал ,,Не се тревожи няма да е все така,,
След време живота на човека се управил, отново бил щастлив и пак се  срешнал със стареца, който усмихвайки се му рекъл;,, Нали си спомняш какво ти казах предния път НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА''

# 5
Най-добрият приятел си самия ти за себе си. Няма кой по-добре от теб да знае нуждите, копнежите, целите ти. Обичай себе си и си помогни да излезеш от дупката. Всички сме имали и имаме, за жалост, подобни криви периоди. А и на твоята възраст нещата сякаш се преекспонират, изглеждат много по-драматично, отколкото са и надеждите се изпаряват бързо.
Ти сама си го казала: Животът ти тепърва започва! Възползвай се!  Peace

# 6
  • Варна
Във форума всички учат психология и имат някаква научна степен
по даване на консултации. Сега чакай да видиш каква вълна от
съвети ще те залее.

# 7
А не мога да открия свястно момче... (всички искат само секс).
Имах нужда да споделя.

а всъщност трябва направо да вдигнеш банкет, защото точно момчетата, които искат секс, са най-свестни!!!  Naughty погледни останалите теми в този форум и ще видиш, че имам право да ти го казвам. толкова опропастени животи, толкова болезнено съсипани съдби, толкова мъка щъка по този свят, когато се изпари желанието за секс, че на твое място е светотатство да не оценяваш това, че момчетата искат само секс.   Mr. Green  е, какво да искат от тебе, кажи? на 19 си, не можеш да им предложиш нищо друго освен едно свежо и добродушно тяло.  Hug като станеш на 40, може би ще почнат да се целят в парите ти, имотите ти, приятелките ти, и няма да ти обръщат внимание по-често от веднъж месечно, и ще се молиш да се намери някое свестно момче да ти обере паяжината.  Naughty  не искам да те притеснявам, но проблемът ти изобщо не е проблем, дори си признавам, че сега ще ми се нахвърлят завиждащи ти госпожи, защото много добре знаят, че имам право в това, което ти казвам. ама не им се страхувам, явно и те ще имат нужда да споделят.  Hug Hug Hug само не се притеснявай и не се плаши!   bouquet

# 8
. Сега чакай да видиш каква вълна от
съвети ще те залее.
Мисля, че с тази цел е пусната тази тема - талази от съвети  Laughing

# 9
...
На 19 години съм,скоро навършвам 20 и всеки би казал : 'Момиче живота е пред теб'.... Но момичето не вижда смисъла ...

На 19 г. ми е по-скоро странно да си открила смисъла, да си намерила човека, да си му родила деца, да сте изградили дом и т.н.
На тази възраст започнах да уча и да работя, плановете ми бяха да не завързвам сериозна връзка, а да се насладя на живота, купони, мъже и т.н. За първи път не си поставях се цел отношенията ми да са сериозни с продължение. Но точно тогава, когато въобще не си го навивах на пръста, стана. Така че колкото повече го мислиш, толкова по-трудно ще дойде.
По-лесно е на 19, повечето около теб са необвързани, където и да идеш, така че не се отчайвай, възрастта ти е предимство  Simple Smile

# 10
Момиче,преди 6 години аз бях на 19.Сега какво ли не бих дала да се върна назад. Grinning
Защо имаш нужда от някой друг,за да осмислиш живота си?

# 11
  • Добрич
В живота има възход и падения, въодушевление и равнодушие и още много нюанси покрай тях. Всичко е в главата ти........ Само трябва да сложиш мислите си в ред, да пренаредиш приоритетите си и да осмислиш целите си.
Пред теб е целият свят и целият живот
Свободна си да бъдеш която и каквато искаш и само и единствено от теб зависи дали ще го осъществиш
Всяка несполука е опит и стъпало, от което ако си умна ще се изтласкаш нагоре. Стига да искаш.
 А  да искаш-значи да живееш..... newsm10

Това знам аз от моя опит, ако искаш възползвай се. Както се казва един сериал-"Мечтите са безплатни"/не съм гледала сериала/
П.С. Помисли какво имаш-здраве,младост, ум, красота, бъдеще и сравни с мен-нямам бъдеще,красота,здраве, само мако остатъци на ум/мисля/ Simple Smile

# 12
Момиче,преди 6 години аз бях на 19.Сега какво ли не бих дала да се върна назад. Grinning
Защо имаш нужда от някой друг,за да осмислиш живота си?

Аз бях така преди 21 г... и пак бих се върнал назависимо от трудностите. Друго си е да можеш да го правиш по 4 пъти на нощ   Mr. Green

Защото сам не се живее ..   Confused

# 13
Има една приказка...Искам да съм с хора,нямам нужда от тях.Човек сам осмисля живота си.И в процеса намира този,който го прави в пъти по-хубав.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 14:59 от Китана

# 14
Просто си живей живота, а те нещат ще се наредят, смисъл много от мъдреците на по 100 години не са открили, ти искаш да го откриеш на 19 г.
Лято е - забавлявай се, намери си компания и просто живей!
Естествено е повечето мами да ти завиждаме и да ти се чудим на акъла, но си представям как се чувстваш - без приятели и без близък човек; чети, гледай филми, излизай с познати и се забавлявай с познати, така ще намериш и приятели и приятни емоции ...

Общи условия

Активация на акаунт