Как да си оправя живота? И как да открия смисъл?

• 9 738
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Някой пуканки да иска  Popcorn

# 16
Не са много хората,които на 19 да знаят какво искат и да знаят пътя пред себе си.А гадже преднамерено да търсиш няма смисъл-той сам ще кацне на пътя ти. Ако е истински и се получи-супер,ако не-голяма работа.Клише е ,ама наистина живота е пред теб.И съвета от другите ще повторя-учи,реализирай се-това ще ти даде и самочувствие и смисъл.
  Колкото до секса-не само момчетата,а и момичетата го искат.Разликата е в афиширането. Wink
  Успех,не увесвай нос.  bouquet

# 17
Въпросът ти е риторичен.Открий смисъла,животът ти ще се оправи от самосебе си Hug

# 18
Знаеш ли, скоро го разказвах на един приятел, който също се беше огънал пред Живота: Когато Одисей, по пътя на своето десетгодишно пътуване към дома отива за кратко в света на сенките, среща Ахил, героя от Троянската война и му казва: "Ти не си забравен, теб хората те почитат като цар!", на което Ахил, т.е. сянката на Ахил мрачно отговаря: "По-добре да бях ЖИВ просяк, отколкото мъртъв цар!"
Разбираш ли, животът винаги е чудо, дори когато е непоносимо болезнен. Смисълът му? И аз още  го търся, макар че може да съм ти майка. Истината е, че повечето хора изобщо не го търсят, съществуват си някак си, ден за ден, радват се на битовизмите ... и им е добре. Има и такива, които изгарят, търсейки го, но поне оставят диря след себе си. А има и такива, които не могат да понесат болката и безсмислието около себе си и отхвърлят живота, така, както се е опитала да направи твоята майка. Никога не го прави! Когато те боли, помни, че те боли защото си жива, а това само по себе си е най-прекрасното нещо на света! И никога не се страхувай да мечтаеш, не се отказвай от мечтите си, колкото и непостижими да ти изглеждат на моменти. Когато имаш цел пред себе си, винаги ще намериш и път и сили да се изправиш, ако си паднала. А щом си от тези, които питат за смисъла, то със сигурност един ден ще го откриеш!  Hug

# 19
Научи се да виждаш живота си така:

- Аз още нямам 20 години, дори не съм решила какво да уча нататък - толкова много пътища имам пред себе си, толкова неща мога и ще науча.
- Преди няколко години майка ми направи опит за самоубийство. Късмет е, че успяхме да я спасим, тежко ми беше, но добре че бях наблизо да и помогна.
- Винаги сме живели на квартира - съседи имахме и добри и лоши хора, но от всичките имаше какво да се научи. Не ми беше присърце, но се научих да не се заседявам на едно място.
- Имах хубава връзка със готино момче близо 3 години. Разделихме се и сега съм в период на оглеждане и търсене. НЕ се давам лесно, подбирам мнооого внимателно  Wink
- Приятели нямам много, но още утре ще започна да се опитвам да вникна в хората и да им покажа себе си...

Надявам се схвана идеята!

Спри да се оплакваш!
Спри да се самосъжаляваш!
Спри да хленчиш!
И почни да се интересуваш от хората и света.

Събуждай се и се усмихвай - широко, по-широко. Усмихвай се по цял ден. Отначало ще ти тъпо това гримасничене, но постепенно света ще се преобрази. Обещавам  Hug

# 20
  • София
Ти си на 19 и момчетата искат да правят секс с теб!!!
Е к'во повече на тая възраст?!
Аз при същите обстоятелства се чувствах абсолютно осмислена. Mr. Green

Прегледай темите на Даника, която е на 24, ако си спомням добре, и виж к'ва драма е да не иска никой да прави секс с теб. Crazy

# 21
Изгледай този филм- "The Secret- Law Of Attraction"

Не търси човек, за който да се хванеш, ти си личност и трябва да се научиш преди всичко, че си си достатъчна сама на себе си. Не ти е необходим някой друг, за да откриеш щастието. Имаш достатъчно сила в себе си. Един мъж не може да осмисли живота ти. Можеш да създадеш семейство, тогава е добре да се появи подходящ и към 32-35, до тогава ще прекараш времето в търсене ли? Обучение, спорт, развитие, приятелки- забавлявай се.

# 22
Разби ме фразата "няма свестни- всички искат само секс".  Crazy Определено имаш нужда от психолог.

Проблем е мила ако не искат секс. А за да поискат нещо повече от секс от теб, трябва не само секса да е добър, но и други някои качества да притежаваш. Не търси проблемите в мъжете, а в себе си.

# 23
Разби ме фразата "няма свестни- всички искат само секс".  Crazy Определено имаш нужда от психолог.

Проблем е мила ако не искат секс. А за да поискат нещо повече от секс от теб, трябва не само секса да е добър, но и други някои качества да притежаваш. Не търси проблемите в мъжете, а в себе си.

Едва ли ще открие мъж на 19-25 да търси принцесата и той да е принц. Момичетата търсят връзка, романтика, внимание- не знаят, че всичко е само мираж, за сега.

# 24

Едва ли ще открие мъж на 19-25 да търси принцесата и той да е принц. Момичетата търсят връзка, романтика, внимание- не знаят, че всичко е само мираж, за сега.

Що за глупости? Crazy И мъже и жени на тази възраст са най-влюбчиви и най-романтични. Обусловено е от биологичен часовник и хормони. Повечето бракове сключени на такава възраст са сключени по голяма любов. Търси или не търси, именно тогава и момичетата са принцеси, и момчетата - принцове на бял кон.
Както е казал народа, ако не се ожениш тогава, после цял живот виждаш само кусури. Това важи и за двата пола.

# 25
Уникално е ,че изобщо се замисляш за живота и целите му.90 % от твоите връстници живеят ден за ден, само купони и секс им е в главата.И на повечето така им минава целият живот...безсмислено.
Съвети няма да давам...мисля,че щом се замисляш за важните неща ,все ще успееш да изградиш живота си както ти харесва.Аз поне не познавам човек с мисъл в главата,който да не е успял.
Притеснява ме обаче опита за самоубийство на майка ти.Не съм психолог,но съм чувала ,че склонността към депресия е малко наследствена.Може би в тази насока трябва да внимаваш...    

# 26

Да ! Интересно как ще реагира авторката ако някой я покани в къщи да почисти, да изпере, да мине с парцала, а той да гледа в това време ТВ !? Много свестен ще да е  Mr. Green ... щом не иска секс  Grinning

# 27
  • Spain
Да бе Ксения излизаш с някого и само защото ти е купил кафе и 2 бири и те е закарал на дискотека трябва още първия път да си легнеш с него , от благодарност  Wink и да му доставиш удоволствие   Wink  . сори 4е тъи грубо и няма да споря с теб , но това не е свестен мъж ... може поне до 2 -ра среща да из4ака ... може пък след тези 2-3 4аса прекарани заедно в кафето моми4ето да е преценило 4е този не я впе4атлява ... ама пове4ето мом4ета на 20 проверяват - ще им се отвори ли парашута .

а сега да отговоря на авторката .. мисля 4е трябва да седнеш сама със себе си и да обмислиш какво то4но искаш от живота и какви са ти целите . могат да бъдат големи   или просто малки събития , предмети .. неща, които искаш да ти се слу4ат или полу4иш в бъдеще ...дори си ги напиши и по4ни една по една да ги изпълняваш. противно на другите вместо да кажа у4и ще ти кажа работи . намери си работа и по4ни да спестяваш ... след 1 година обмисли как искаш да продължиш - да у4иш ли или да работиш .... това 4е изкарваш сама пари и можеш да си позволиш отделни материални неща ще ти увели4и само4уствието и самоуважението . нау4и се да се оби4аш сама , няма кои да се грижи за теб така както сама можеш да го правиш . на мъжете гледай в този момент като приятели , не търси принца  в тях ..и постъпвай така като ти смяташ за добре ,за да си в мир със себе си , а не да угаждаш някому . първо бих запо4нала да се занимавам с нещо което ми харесва , ама много ..за да се отърва от депресията (в която явно изпадаш в момента )

# 28
Почти всеки е изпадал в подобни ситуации и размисли.И понякога по добре да си сама,отколкото с приятели,които хем няма да те разберат,хем седят като сенки по масите. Имаш ли някаква цел в този живот...?Ако да, нека тя ти дава стимул.Дръж се за нея и се стреми да я постигнеш. Всеки е дошъл с някаква мисия на тази земя Peace.Живей си живота те нещата просто ще се случат .

# 29
На 19 и на мене ми се искаше само секс  Wink
Не исках да се обвързвам. Макар че бях обвързана - имах гадже от 3 години. Но нито планове за брак съм правила, нито съм търсила смисъл. Просто живеех. Наслаждавах се. Носех си новите друхи и ...това е  Wink
Може би си в някаква форма на депресия, де да знам... Но пък цел да имаш и да я гониш на тия години е рядко срещано.

Общи условия

Активация на акаунт