Машина за хляб - 18 част

• 56 456
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София
DDimitrova, а на коя програма го пусна царевичния хляб? колко дълга?
мерси предварително   bouquet

# 76
Здравейте.
Големи красоти и вкусотии сте сътворили.Честито и на всички сдобили се с това чудо!
За мен поне е така,че вече не се занимавам да меся нещо хлебно.Зареждаш ,пускаш машината и си гледаш другата работа.
Поне за мен е удоволствие и вкусно приготвен хляб.
Дес моята машина е като тази която си показала.
Аз съм много доволна от нея.Реотаните и са отстрани и изпича добре...даже я и спирам към края да не е много препечен хляба.Само това не ми харесва,че хляба е по малък не килограм/за нас стига за деня/Е няма много екстри но за месене я спирам преди печене,изваждам и оформям за питки,кифлички,гевречета,козунак и пика във фурната.Пробвала съм различни хлябове,с различни брашна и добавки и винаги се получава.
Естествено,че по вид е по стар модел и няма чак толкова хубав дизаин но за сега ме устроива.Ще пробвам и царевичния хляб.
Просто избор въпрос на вкус...няма вечни неща...и техника.
Мах-мама благодаря ти за гевречетата...скоро ги правих и питките.  bouquet
Гелева продължаваме цял месец...с типовия ти хляб  bouquet

# 77
  • Дълбоката провинция
DDimitrova  , каква марка е твоята машина?  newsm78

Мулинекс 3000 Peace
Малка Черна Шапчице,пекох го на основната програма,3,16 мин. е при мен!

# 78
  • София
Max mama, благодаря за отговора. Явно за 700 гр. хляб ще ползвам на Йоткер. Ще пробвам пак, докато стане. На вкус още незнам как е, защото ще го нося в майка и не съм го разрязала.  Tired ще им се хваля с префтасал хляб  Sick

Хм, аз ползвам по- малко от пакетче от сухата мая за 1500 гр... и определено с повече се залепва за стъклото и тръгва да ме търси... всъщност, за 1500 гр зимата ползвам 2 мерителни лъжички - което е почти пакетче, ама не съвсем, а лятото - лъжичка и половина... останалото на следващото хлебоправене.

# 79
Извинявам се за тъпият въпрос но за да направя хляб трябва първо да пусна на програма  за месене след като свърши да извадя перка и да включана програма за печене така ли? Машината ми е от тази ларедутската!

# 80
ще слагам слънчогледови семки в хляба - сурови или опечени да си купя?

# 81
  • тук
ще слагам слънчогледови семки в хляба - сурови или опечени да си купя?

аз слагам само сурови ядки и семена

katiABV    пробвах, но уви, резултат няма Sad

някой ще ми помогне ли с процедура и съвети за сервиза, ако го е ползвал 

# 82
  • Географският център на България-Габрово
Извинявам се за тъпият въпрос но за да направя хляб трябва първо да пусна на програма  за месене след като свърши да извадя перка и да включана програма за печене така ли? Машината ми е от тази ларедутската!

Зависи коя програма и какъв вид хляб си избрала да правиш.Всяка програма си има замесване на тестото ,втасване и печене.Не е необходимо да пускаш програма за месене,а след това печене.

# 83
Какви ядки и семена слагате? Слагала съм сусам , мак и ленено семе. Какво друго?

# 84
Няма нужда от всичко това - избери си програма 1 (предполагам, ще правиш първия опит с обикновен хляб), избери 750 или 900 грама хляб искаш, колко препечена коричка и стартирай. След 5-10 минути провери дали се оформя хубава топка и добави брашно или вода, ако е необходимо. Оттам нататък машинката сама действа, след три часа ще имаш хубав топъл хляб Simple Smile

# 85
Какви ядки и семена слагате? Слагала съм сусам , мак и ленено семе. Какво друго?
Слънчогледови или тиквени белени семки  Grinning

# 86
овесени ядки ако сложа дали ще стане? и за маслини се чудя- дали няма да стане клисво тестото?

# 87
  • тук
аз редовно слагам овесени или ръжени ядки според вида хляб... не става клисаво тестото, но те обикновено набъбват и няма да ги виждаш като отделни ядки, имай го предвид

за маслини и зелени подправки като лук или пък сушени домати - само съм чувала, не съм опитвала

# 88
овесени ядки ако сложа дали ще стане? и за маслини се чудя- дали няма да стане клисво тестото?
Овесени ядки можеш да поръсиш отгоре след като вече е омесено тестото.Иначе се смесва с тестото..Има си такъв хляб с маслини....С домати с лук.....Виж в първия пост на темата ...Има рецепти...
Аз все още не съм правила с такива добавки  Embarassed

# 89
  • Разград
Извинявам се за тъпият въпрос но за да направя хляб трябва първо да пусна на програма  за месене след като свърши да извадя перка и да включана програма за печене така ли? Машината ми е от тази ларедутската!

За да махнеш бъркалката трябва да следиш процеса(или да прегледаш таблицата в книжката и да видиш кога започва последното втасване)и след последното премесване,което обикновено е около 10 секунди,махаш бъркалката и затваряш капака,процесът си продължава с последното втасване и печене.Така няма да имаш дупка в хляба отдолу накрая.

Освен това слагам овесени трици,овесени ядки,слънчогледови семки.

Общи условия

Активация на акаунт