Машина за хляб - 18 част

• 55 691
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Shapokliak - не че аз мога да ти помогна, но исках също да се включа по повод кекса-. Аз съм с муленекс 5000 и пробвах бадемовият кекс (или кейк) от книгата с рецепти. Стана превъзходен. Единственото което отчитам като грешка е че непосочих тънка коричка. по подразбиране беше на средна и отдолу стана доста препечен - не изгорял, но силно препечен, но иначе приятно сладък и много вкусен. Честно казано бадемите не се усещаха много силно като аромат и ще пробвам другият път с орехи - предвид цената на бадемите и липсата на аромат.

Остана ми време да разгледам темата и рецептите от началото. Извадих си някои рецепти и вече пробвах. Сега ще задам тъп въпрос, но вие ме извинете. Реших да напарвя пълнозърнест хляб, но в Пикадили не открих такова брашно и намерих едно многозърнесто. Пробвах с него на програмата за пълносзърнест. Получи се, но се питам: Многозърнест и пълозърнест едно и също ли е и на една програма ли се приготвят?

# 466
  • София
Sissa , аз намерих ръжен пълнозърнест на София Мел, допълнително му сложих и две лъжици пшенични трици, понеже не ми се видя много "зърнест", а следващия път,като правих хляба добавих и слънчогледови семки, ленено семе и сусам, още в брашнената смес- хлябът стана точно като пълнозърнестия в магазина, но по-вкусен Simple Smile Единия път го правих на програмата за бял хляб,втория на тази,за пълнозърнести-честно да си кажа,нямаше особена разлика, и в двата случая стана

# 467
Sissa, кажи ми кога изваждаш кекса от ваничката на машината- когато изстинал или веднага след като приключи печенето?

# 468
hristina21 - благодаря ти! непременно ще пробвам както си описала.
Shapokliak   - веднага го изадих, щото всичко още ми е за първи път и нямам търпение да го изпробвам на вкус още горещо. Сега си припомням, че непадна както хляба от само себе си, а си помогнах с една шпатула за тефлоновите тигани, но си излезе цял целеничък.

въпрос към опитните в занаята - свалих от тук една рецепта за хляб с песто (маслинена паста) - заредих машината, но мацката която я пуснала е написала, че пече 58мин. + 15 допълнително. Аз като новак не съм разбрала още дали може да се настройва времето - ползвам си програмите. Та въпросът ми е на коя програма да го пусна newsm78 както писах аз съм на мулинекс 5000 - ако някои се включи. 

# 469
Много благодаря на отзовалите се!
Машинката ми е редутска и няма книжка с рецепти. Кисело мляко не слагам, не слагам и лимомена киселина. Ще пробвам днес и ще споделя резултата. Да попитам - когато слагам кисело мляко да слагам ли и лимон или едно от двете?

# 470
  • София
за лимона пишеше,че се слага във водата, ако правиш с вода, за киселото мляко... не знам, не съм пробвала  newsm78 Иначе правих един хляб и с кисело мляко, но без лимон-пак стана. А аз дори не съм пробвала от рецептите в книжката-карам по тези от форума-взех една основна, на която пишеше,че могат да се слагат разни добавки и главно  нея почнах да си въртя.

# 471
Къде се продават "редутските" машини? Искам да си купя една за село.

# 472
VK, и аз съм с редутска машина и не се справям с бързата 4-та програма (не зависи от лимоновия сок, нито от киселото мляко, пробвах). Дори с прекъсване на програмата хлябът не втасва добре. Обаче на първа програма, която е 3 часа, хлябовете от форумски рецепти стават много сполучливи!
Suzana50, с въпросните редутски машини на цена 10 евро се сдобихме малцина късметлии, после започнаха да отказват поръчките на всички наред. В момента в http://www.laredoute.fr/ може да си поръчаш машина на по-висока цена, но няма да има гаранция и затова според мен не си струва.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 17:07 от Чикита

# 473
Успях bowuu!
Ето ми хлебчето

http://picasaweb.google.bg/nelikali1/SsFjLD?authkey=Gv1sRgCKCfz4 … 78785833452956258
suzana50   bouquet
Това е по рецептата, която ми даде.

# 474
Здравейте момичета и момчета. )))

Искам да попитам за някакъв тип солен кекс, или нещо от сорта, примерно със сирене, кашкавал вътре. Или нещо като тутманик (поне така му казва майка ми, бърка се брашно с кисело мляко, сода за хляб, сирене)
Правили ли сте в машината и по каква рецепта?

# 475
  • София
Здравейте момичета и момчета. )))

Искам да попитам за някакъв тип солен кекс, или нещо от сорта, примерно със сирене, кашкавал вътре. Или нещо като тутманик (поне така му казва майка ми, бърка се брашно с кисело мляко, сода за хляб, сирене)
Правили ли сте в машината и по каква рецепта?

погледни на по-предната страница  Peace

# 476
Да ви се похваля купих си ето тази машинка  http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752   опитите за хляб ще започна след 10-на дни че отиваме на почивка и като се върна ще покажа първия си опит.

# 477
  • Русе
Одисеята с моята скапана машина продължават. Нали я върнах втори път. Оня ден си я прибрах, веднага заредих да пека хляб и изненада : хляба пак не се препече. Остана си бял. И точно така, както е с хляба вътре мъжо я занесе за трети път на ремонт. Мацката от рекламации му казала че и ако този път не стане да отиваме направо в КЗП. Аз нали ходих още на втория път. Няма как да ги задължат ако сервиза не ми я смени доброволно. Но мацката казала че имат начин и да подавам жалба срещу сервиза. Ей това не ми е ясно. За какво да подавам жалба срещу сервиза като аз купих машината не от него а от Техно....... Сервизът не са ми отказали ремонт. Всеки път чинно я ремонтират ама не става  Crossing Arms
Вече ми мина желанието да я имам  Sad

# 478
  • Разград
Одисеята с моята скапана машина продължават. Нали я върнах втори път. Оня ден си я прибрах, веднага заредих да пека хляб и изненада : хляба пак не се препече. Остана си бял. И точно така, както е с хляба вътре мъжо я занесе за трети път на ремонт. Мацката от рекламации му казала че и ако този път не стане да отиваме направо в КЗП. Аз нали ходих още на втория път. Няма как да ги задължат ако сервиза не ми я смени доброволно. Но мацката казала че имат начин и да подавам жалба срещу сервиза. Ей това не ми е ясно. За какво да подавам жалба срещу сервиза като аз купих машината не от него а от Техно....... Сервизът не са ми отказали ремонт. Всеки път чинно я ремонтират ама не става  Crossing Arms
Вече ми мина желанието да я имам  Sad

Ти в сервиза ли я занесе първо или в магазина?

Успях bowuu!
Ето ми хлебчето

http://picasaweb.google.bg/nelikali1/SsFjLD?authkey=Gv1sRgCKCfz4 … 78785833452956258
suzana50   bouquet
Това е по рецептата, която ми даде.

Много добре изглежда. Peace

# 479
  • Русе
max-mama, нося я в магазина, нали оттам съм я купила. Те я пращат във Варна където е сервиза.

Общи условия

Активация на акаунт