СЕПТЕМВРИйчето се стяга за купони с торти, мляко и балони!!!

• 14 780
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКИ! Слънчево детство и много усмивки!
Честити рожденни дни на Крум и на Нона!

Съвсем набързо се включвам, само да кажа, че най-накрая качих снимките от бургаските мини срещички. Ето моля: http://september2008.multiply.com/photos/album/113

С интерес следя дискусиите за съня, за храненето, сега и за говоренето на децата, но нещо нямам муза да коментирам. А и Ясен не ми дава много време да се "разсейвам" от него Simple Smile.
Само да споделя: преди заспиването ни беше кошмар - по час, час и половина го приспивах детето.   И това до преди месец и малко. Просто в един момент реших, че няма да го приспивам насила. Когато му се приспи, да си ляга и толкоз. Еми сега като се измори почва да приляга върху мен, гушкаме се, цокаме на пресекулки и в един момент се унася. Местя го в леглото му, галя го мъничко и е готов. Цялата процедура е 15-20 мин. и ми е безкрайно по-приятна.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 22:25 от Dianchence

# 256
  • София
Инче, моля те да допишеш Крумчо в списъка.   bouquet

# 257
Стефина, аз бях пускала линк за Програма "Отново на работа" http://ophrd.government.bg/view_doc.php/3752. Най общо програмата се състои в следното: Отново на работа ще се реализира чрез наемане на безработни, които да се грижат за децата на семейства, в които и двамата родители са наети по трудово правоотношение. Предвижда се да бъде осигурена заетост на най-малко 8 000 безработни, преимуществено в предпенсионна възраст. Планираните средства са 64 млн.лв. През юни месец МТСП обяви, че се очаква през септември месец тази година да стартира програмата. Но това беше при старото правителство. Скоро гледах новия министър на труда и социалната политика да казва, че правителството щяло да преразгледа антикризисните мерки. Като гледам още няма обявление, че програмата вече работи. Та, можеш да посъветваш твоята приятелка да следи на този сайт за информация или пък да търси информация в Агенцията по заетостта.

Сев, да и аз разговарям с Кали. Той непрекъснато издава звуци някакви. Например ььь, ааа и сочи с поглед нещо или с ръчичка. И така аз му казвам "да, мамо, това е кучето" или "това е котето" или според ситуацията. Има няколко книжки с животни и като ги прелистваме измислям разни истории и му говоря. Той се смее и сочи с пръстче. Ако прави беля /а това е всеки ден/ му обяснявам, че не бива, защото еди какво си. Много е впечатлен от кухнята заради всички шкафчета и чекмеджета и все там ме води и аз му обяснявам кое какво е. Накрая ще си отгледаме готвач Simple Smile Като го слагам да спи вечер му пожелавам лека нощ и му казвам, че сега всички лягаме да спим. А бе във всяка ситуация има какво да кажеш на мъничето. Но разбира се не спирам да му казвам, че много го обичам и че е на мама сладкиша.

# 258
Дианче, огромно балгодаря за страхотните снимки  Hug
Удоволствие бе за мен да се запознаем!

Суити, а честито първо зъбче на Галето!
Все бели и здрави да ги подреди.
Суити, в дена в който се видяхме, не бях много адекватна,
опреденео беше по-тежък ден,
пък това задръстване заради феста ме понатовари.
След срещата се отпарвих към колата и двама пичовИ  Mr. Green ,
се бяха подпряли на оградата на къщата, ппред която бях паркирала.
Аха готови да се скарат, на притежателя на колата ( демек на мене  Laughing )
Ама като ме видяха с две отрочета, веднага омекнаха,
че помагаха даже да се измъкна.
Често предизвикавам умиление с двете деца, особенно като возех Стефчо отдолу,
в количката, като доброто старо време.
май нямам снимка за доказателство.
Умиление предизвиква всяка майка разбира се.
В този ред Мона и всички, които искат деца с малка разлика,
моят съвет е не бързайте.
Две години е малка разлика.
Но за това друг път  Simple Smile
При нас е 2г и 3 м.

А ти, Пиаф, се наслаждавай на беззъбата усмивка на Крумчо.
Обожавам я тази усмивка.
Бобовите три зъба, още не се виждат при усмивка,
едвам се показват.

Ние режим нямаме, ни Борко, ни аз  Blush
От месец суче често нощем, като отчитам, че
повечето е на праен ход, демек залъгва се само.
Кръста ме боли, че дупето даже, от постоянното лежене на дясната страна,
нали кърмя само от дясната гърда.
Ще видя докога ще удържа.

Вода не иска да пие. Други има ли?

Стол за хранене не понася.
Не мога да го сложа.
Хапва с охота само моите плодови пюрета.
Дъвче добре ябълка и разни зеленчуци.
Обича хляб натопен в бобена или лещена чорба  Mr. Green
Обича домат със сирене и хляб.
Но неговото обичане са десетина хапки, я ял, я не и стсика устата.
Рядко надхвърля 200статина грама твърда храна.
Винаги му давам нашата храна.
Купувам Сънвал и Бебевита, предимно пуешко с нещо си или
морковените пюрета било то с царевица или с ябълка.
Закуската е кърма или нщ от моята закуска, но пак само няколко хапки.
Не готвим напоследък често заради жегите,
пък и той без зъби няма как да яде.
Затова емнах пюретата.

Съдържанието на месо в Сънвалените пюрета е 8%, което си е нщ.

Диде, страхотна почивка гелдам сте имали.

Шмати, ще кача снимки от след раждане и сега.
Ще покажа и себе си.
-13 кг за една година.
Доволна съм, без диети, само с с нормален режим на хранене.

лека нощ, другарчета!

# 259
ЧРД на Вики!!!
ДА расте усмихната, щастлива и послушна Wink

# 260
Благодаря за отговорите, момичета;)
Безценни сте!
Ирини, ще се възползвам от предложението за рецепти;) Hug
Аз да се оплача - от 7 месеца съм с екзема по ръцете - появи се ненадейно от една малка пъпчица и от водата и препаратите плъзна по ръцете ми, а напоследък и нагоре към лактите. Не искам да ви описвам за какъв ужас става дума - сърби ужасно, кожата се бели, после се пука, тече кръв и т.н. Мазах с някакви неща, които не се препоръчват особено за кърмачки, но нямаше как. Сега пия хомеопатично лекарство, но пак няма ефект. Та драмата ми е, че трябва да спра да кърмя, за да започна сериозно да се лекувам.
Оплаках се ...

Хайде, пускайте снимки от рожените дни;))))
СуитиWink), честито зъбче на Галето;))

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. Wink)))

# 261
Честито на малкото Вики Heart EyesМного да е здрава и щастлива
За яденето.Ние ядем месо всеки ден.Всичките ни пюрета са местни.Тя добре ги понася.Режим-в 6 мляко,в 12 пюре,в 17 каша и в 21 пак мляко
Ох имам да пиша още,но се събудихме.......

# 262
  • София
Гери, аз получавах такива екземи след първите две раждания. Раните по дланите и пръстите - като бразди. Течеше кръв и гной. И адска болка. Ходих на кожен. Казаха ми авитаминоза вследствие на бременността и кърменето. Нищо не съм правила. Преминаваше само. Но беше адскиии гадно.  Confused

# 263
  • София
Суити, честито ви зъбче-винаги здрави и бели! Липсваш ни да знаеш!
Благодаря на всички за комплиментите!  Hug Много сте мили!

И сега по същество, най-тържествено и сериозно:

Най-учтиво каним всяка една от вас (в кмплект с колкото има и иска брой деца) на Първия Рожден Ден на Тео!
Празника ще отбележим на 23.08.2009г (неделя) от 17:00-17:30ч В Южния Парк (при естрадата)!
Ще има тента да пази от слънцето, одеала и спални чували за лазене, няколко стола за сядане (но на смени) Simple Smile , балони, леко хапване и безалкохолно пийване, плодове, солетки и бисквитки за дечицата и разбира се ТОРТА!

Много сте ми важни всички до една! Без вас бременноста ми нямаше да бъде толкова прекрасна, отглеждането на Теди нямаше да бъде толкова лесно! От всяка съм научила по нещо, винаги сте били на среща в трудни моменти! Ето за това държа да дойдете и да ви почерпя скромно за здравето на синът ми, за което сте виновни и вие!

# 264
Ех, Дидка, размечтах се! Жалко, че няма как да дойдем от Хасково с Кали. Но съм сигурна, че ще е незабравимо  Heart Eyes Хайде, после ще гледаме снимки!

# 265
Ей,Дидка,много,ама много мило звучи поканата!!! Heart Eyes Hug Heart Eyes Жалко,че сме доста далече от София и няма как да се възползваме Sad  Но съм сигурна,че ще  бъде страхотно парти!!!! Peace Ще чакаме снимки-да се представите достойно със снимковия материал от събитието! Grinning

Ане,и Гого не  пие вода-най-много 2-3глътки на ден  Confused На морето пиеше повече-по около 100мл на ден  Shocked Това за него е рекордно количество,но не знам на какво се е дължало-сега пак отказва да пие  Rolling Eyes
 Лека нощ,милички!Дано да има повече наспани мами и бебоци утре сутринта!

# 266
Извинявам се че така нахлувам в темата ви, но нека помогнем на Поли  Praynig
http://www.facebook.com/profile.php?id=1623164709&ref=name#/ … 486425&ref=mf

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

# 267
  • София
Дидке, пак си във вихъра си - много мила, ентусиазирана, дейна, млада, щастлива Hug Благодаря за поканата, чудесна е, ако успеем да устискаме в Сф /трудно/ до неделя ще дойдем.
Ане и Мила не пие вода сериозно - лигави шишето, плюе я, няколко глътки на ден й се събират.
Дианченце, Ане, Вики, Суит... - страхотни снимки, много сте хубави вие и децата ви, пу-пу.  
Днес се приспахме трудничко, ама това е дълга тема... Mr. Green
Лека!

# 268
Честита първа годинка на сладураната ВИки. Да е много весела и здрава, много радостно детство, изпълнено с детски смях, слънчеви мигове, покости и обич.  newsm59
При нас все още е 19ти, така че не е на патерици

Разбуних ви духовете с този сън  Mr. Green Ама ние и друг път сме го обсъждали и пак май до същото стигнахме, че не стана ясно кое е правилно  Laughing

Благодаря ви за подкрепата  Hug

Иринче защо смяташ, че съм закъсняла. Според теб кога е най-удачния момент, че да знам за второто как да действам   Wink
Аз не мога да защитя никоя теза. Искам детенцето ми да си спинка, хайде да не е цяла нощ без да се събуди, но примерно с 1-2 събуждания. Обаче методите с оставането за реване не ме кефят. Искам някой по-нежен начин, който да не се отрзява толкова негативно. А освен това при нас освен, че заспиването е дълга процедур, буденето съшо, но накрая в 6 се укокорва и е готова за игри и колкото и да и давам да цока, не ще да заспи  ooooh! Та няма да ви кажа как се, чувствам след нощи, в който супер се е въртяла.
Но хайде да приключим темата. В момента работим по въпроса. Днес заспа за по-млко то 10 мин с не силно мъркане.
Иначе тезата на Сончето и яз съм я чела и според това което бях чела, когато заспиват с приспиване и после се събудят през ноща и вече не ги гушкаме и не могдат да заспят милите душички  Heart Eyes

Деска какво да ти кажа за концерта  newsm78. newsm78 Недей да ходиш на концерт в ГЕрмания. Немците са такива дървета. Бабти Мадона не спря да скача и танцува 2 часа, а тези ми ти седнли по седалките и все едно на опера отишли  ooooh! Просто разбих настроението от всякъде. Тя им вика да пеят, те само мучат. КОментара на Мадона след концерта е бил, че преди 20 години е бил тук, не са се продали много билети и настроението е било супер зле. Вчера пак съшото и е казала, че повече няма да дойде тук на концерт  Mr. Green Ама права си е жената. На един бис не излезе, ама те си заслужават немците. Абе с две думи мисля, че в София ще стане супер купон  Peace
Иначе в края на август дойде лятото и по немските земи  Joy и цял ден бяхме на плаж и се пускахме по едни пързалки с Яна, много и хареса. 

ЗА яденето на месо сигурно 5 пъти в седмица. АЗ давам пюрета на хип, който според мен са супер вкусни (говоря за тези след 8 и 10 месеца) И по принцип гледам от време на време да давам безместно, ама повечето май са местни. Абе не се втелясвам. Жълтък не съм дала нито 1 път, тук не съм чула някой да спомене нещо за него. Още не ми е и съвсем ясна каква му е функцията на това даване (съжалявам за невежеството   Embarassed

Иначе за пиене на вода не мога да се оплача, даже се притеснявм дали не и е малко множко. Тя пие по 2-3 шишета от 300 мл на ден. Едно го опуква за отирцателно време. Вие как мислите дали прекалявам с водата  newsm78

Дидке много съжалявам, че не сме си в София, иначе звучи супер готино

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 00:53 от Петка

# 269
  • жителство на место
Даруша рожденичка си била! Да си здрава и много, много щастлива!  Two Hearts  party023 Набързо си грабнах нещичко от почерпката, беше останало! Joy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВИКИ! ЗДРАВЕ, ОТЗИВЧИВА МАМА И МНОГО ЩУРИ ИГРИ! newsm59 newsm38

За заспиването и спането- моята Ива заспиваше, докато суче и си играе с косата ми Wink Кърменето за нас приключи /не съм споделила, защото все още ми е трудно, но детето продължава да заспива, докато си играе с косата ми. Това стана нашия ритуал. Тя спи спокойно, но ето сега сме в "труден период"- постоянно има нужда да ме усеща и си спи при нас на спалнята. Ще отмине! Много е сладка, когато косата ми е увита с кърпа след баня, а тя милата тупка с ръчичка по врата ми да я търси Heart Eyes Мила душичка! Heart Eyes  Много хубави неща сте написали, с някой съм съгласна, с някой не, но за пореден път оценявам форумът като място, на което можеш да видиш много гл.т.

Видях много хубави снимки и плажни и домашни и санитарни. Още, още..... smile3509 От бебешките купони най ме вълнуват

Споделяйте идеи за РД. Ето аз например реших да ушия на Ива българска народна носия за първия й РД. Сега търся файтонджия, който да я разходи с конче и файтонче Wink и така да отидем до ресторанта. Голямо усърдие влагам и в поканите. Правих нова фото сесия- разбира се повече от аматьорска, но с много желание. В подписа на Стела има един колаж "Истински ангел"- ще използвам текста, а снимките ще бъдат на Ива. За украса на ресторанта съм избрала червения цвят, ще има аранжировки с цветя, балони, розови листчета и здравец. Вие сте на ход, споделяйте  bouquet

Сега видях! За подарък на Ива решихме да й подарим: шанс за едно другарче. Ще дадем помощ за дете в беда. Пиша ви го, не за да  си помислите колко съм благородна, а за да подсетя. Понякога се улисваме и забравяме. Така за НГ си накупихме куп подаръци от типа "колкото да има нещо", а не се сетихме, че с тези парички някой ще получи шанс Hug

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 00:48 от MY NAME

Общи условия

Активация на акаунт